Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj dati po tleh kjer se dete plazi?

Kaj dati po tleh kjer se dete plazi?

Mi lahko mal svetujete kaj ste dale pod otroke, na tla, da so se na tem lahko igrali, plazili….?

Baje obstajajo ene fajn drag blazine (iz Sanolaborja), ki so zlo dobre, sam cena je pa baje zlo zasoljena (okoli 44.000).

Mi bi radi nekaj takega, da bi blo fajn tudi za na morje, da bo pred prikolico lahko otrok na tleh pa da je dost kvalitetna zadeva, da se ne izvija…itd.

Daj nehaj komplicirat, moji so vsi plazili po travi, ker noben ni hotel na blazini sedet. Mladi raziskovalci. Pa 44 jurjev dat, a si pri pravi???????????’

Jaz bi tud rada nekaj za na tla. za igrat ni problema, dam dekico na tepih, gor igrače in se igra. Sama si bom v blago zašila peno (kupiš jo v Astri), da bo malj bolj debelo. To “blazino” bom imela za na balkon, za na ploščice, da ne bo malo v rito zeblo, ko se bo igrala.

Problem imam pri plazenju. Kot zgleda se bo zdaj, zdaj lahko premaknila naprej. Lažje je, če je na gladki podlagi, npr. parket, toplipod, kot pa kakšen tepih ali pa dekica. Pa tudi men ni glih všeč, da se bo kar po parketu plazila, slinček po tleh vlekla, ko ga pa potem takoj v usta povleče, rokice pa so itak skoz v ustah. Parketa res ne pomivam večkrat na teden, ne zgleda umazan, ampak čist pa tud ni, če mi v copatih po njem hodimo, včasih pa v teh copatih stopim tudi ven ,…
Bi bila zelo vesela kakšnega predloga.

Se opravičujem, če sem kaj takega rekla, prosila sem za katerega od “novodobnih” predlogov, to blazino sem samo omenila, da je zelo dobra, nič drugega.

Tko, da, rajši naj se oglasijo tiste, ki imajo (poleg trave) še kak dober predlog in ki se znajo na vprašanje prijazno odzvat.

Alja, tebi pa vseeno hvala za nasvet.

Ja Mina, in prav take so te blazine, debelina je okoli 15 mm, zgoraj je gladka, da se otrok lahko lepo premika, spodaj pa gumjasta, da zadeva ne drsi po tleh in ravno prav mehka je, da se ne vdira. Idealno, sam cena…

Glih to me zanima, če katera ve za kaj podobnega, seve cenejšega.

Drugače jih pa tudi fizioterapevti uporabljajo.

ko otrok enkrat začne kobacat ga nič na svetu ne pripravi da bi ostal na blazini … takrat odkrije svet in niti 5 minut ni na enem mestu … potrebno je urediti stanovanje da je varno zanj … kaj je na tleh sploh ni pomembno …

B.

Mi smo imeli na morju na terasi (ki je iz bolj grobega tlaka in kar pošteno opraska gola kolenčka..) razgrnjeno čez tisto penasto podlogo, ki jo dobiš na metre za v kopalnice (Astra, Bauhaus itd… … Imenuje se Sympatex ali nekaj podobnega). Vzeli smo ta veliko širino in je prišla kar lepa plahta. NI drago.

V stanovanju sta se pa plazila pač po tleh – v vsaki sobi po tistem, kar pač tam je – laminat, tepihi, parket, proščice. Sta hitro pogruntala, kjer bolj drsi in kje lepše “bremza”.

Airex blazine pa samo za ta namen res nima smisla kupovat…

lp in veselo plazenje,

tanja

Ali bi to nadevali po tleh po celem stanovanju? Se ti bo dalo vsak večer to pospravljati? Če bo po celem stanovanju, boste tudi po tem hodili in bo ščasoma enako kot, če bi bil na tleh. Če pa imaš v mislih en kos prostora, pa je moja izkušnja takšna, da se je plazil in igral vsepovsod drugje razen na tistem svojem prostoru, kjer bi naj imel bolj čisto. Res dobro premisli, preden kaj takega kupiš. V praksi se mi ne sliši preveč uporabno.

N.

Mi smo za tam, kjer naj bi bil res samo njegov prsostor za igro, se pravi celotna dnevna soba, po tleh položili penaste puzzle, je pa res, da nikakor niso uporabne za na morje. Pa še nekaj je res, vse drugod po stanovanju je bolj zanimivo kot na tistih puzzlah, pa jih je kar za nekaj kvadratnih metrov. Za po stanovanju smo se sprijaznili, tako kot je napisala ena predhodnica, plazi se pač po tistem, kar je v tistem prostoru- se pravi parket in ploščice v kuhinji, pa tudi mi parketa ne pomivamo, le sesamo, le v kopalnico nima vstopa po vseh štirih.
Za vzunaj pa, mi ga lovimo po dekah, ampak tudi te ti pred šotorom ne bodo od pomoči. No samo glede na napisano je tvoje dete nekoliko mlajše, naš 11- mesečnik, pa res že šiba po asfaltu in travi po vseh štirih, pa malo zamižimo, ker je tako živ, da četudi bi mu vse prekrila s peno, b našel košček kjer je ne bi bilo.

Skratka- pomagala ti verjetno nisem nič, če pa najdeš pametno rešitev, jo bomo pa tudi mi z veseljem izkoristili pri naslednjem.

lp Teja

Jaz nisem popolnoma nič komplicirala, glih kakšnih super klic in bakterij tudi ne dobi, kljub hoji po parketu s copati.
Naredila sem kot Mina, za tiste prve mesece, ko je bolj ležal na tleh ali sedel (se je pozno začel plaziti); pa še to blazino sva bolj uporabljala zunaj (beton, ploščice, trava). Torej 2cm pena oblečena/zavita v blago.

Noter pa sem potem pazila, da je bil malo bolj napravljen, ko se je plazil (žabe plus nogavice z bremzicami, pa še hlače povrh, ker se je začel plaziti oktobra). Pa smo imeli v stanovanju tudi psa… No pomila/posesala sem po tleh pa vsak dan, saj je šlo hitro (predvsme zaradi psa).

Lahko pa kupiš še tiste penaste puzzle, ki se jih dobi v Bauhausu in podbnih štacunah; so tudi v redu, pa ne dragi… pa nekako lahko sestaviš precej veliko površino z dvema (ali več kompleti).

Naš je sedel in se igral na tepihu v dnevni, gor sem dala še rjuho, ki sem jo prala vsake tri dni oz po potrebi.Puzzle se niso obnesle ker se mu je zatikalo in bi lahko padel,pa še stalno jih je ven vlekel, da so bile luknjaste potem.Najboljši je še parket, ko otrok najlažje hodi, seveda z ustreznimi copatki ali bremzicami…
Tako, da se mi zdi najboljše za na balkon kak tepih, ki se ne premika in prepogiba.Saj niso dragi-
lp

Jaz sem si pa v intersparu kupila dvojni armafleks (nekje 5000 SiT). Sicer še nimam toliko starega otroka, a se mi je zdela pametna zadeva za igranje in imeli so še edinega otroškega… Je katera to uporabljala do obdobja, ko se začne plaziti?

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

Oj!

Najbrž boš nekaj časa nonstop sesala, pol pa se navadiš. Če ti bo otrok šibal, ga ne boš zadržala na mestu. Naš tavelk je še po kamnih in iglicah na morju šibal kot veverica, in to nag. Kaj bo sedaj z našim enoletnikom si niti ne predstavljam, ker je noro nafedran in po vseh štirih skoraj našega psa prehiti.

Tako da ti svetujem da pustiš otroka da se giba in raziskuje, kjer pa se boste igrali si pa nekaj omisli – saj si dobila dobre nasvete.

Uživajte v gibanju. Lp.T

Mi imamo Airex blazino in je res super, a je predraga, da bi jo kupovali (mi smo jo dobili za fizioterapijo). Mislim, da je takšna podlaga primerna zato, ker je topla, ne drsi (s tem otroke bolj spodbuja k pravilnemu gibanju-kobacanju, ker se ne morejo vleči po tleh). Najbolj pa nam je prišla prav pri padcih, saj sta naši 11-mesečnici pri poskusih vstajanja in križarjenja velikokrat zgmeli po tleh in na parketu se je to vedno končalo z mega buško, na blazini pa se samo poberemo in šibamo dalje. Blazina je precej velika in imamo z vseh strani ograjeno, tako da sta kot v eni velikanski stajici v kateri sta popolnoma varni. Za ta namen je po mojem dobra tudi kakšna druga podlaga, na primer navaden armafleks, pa tudi pena za po tleh v kopalnici ni slaba ideja. Puzzle imamo, ampak jih vedno ven pocufata (so pa fina igrača).

Jaz sem kupila blazino v Arielu, ko je bila v akciji. Velikost je 120×140, spodaj je nepremočljiva podlaga, zgoraj pa blago. Cene se pa ne spomnim, takrat pa je bila definitivno pod 10000sit.

Razne blazine so super, problem pa je, da otrok navadno ne ostane v njenih merah, kar pomeni, da se odplazi kamorkoli drugam.
Moji troci so že nekoliko večji, ampak zdaj vidim, da večina malih raziskovalcev leze kjerkoli, tudi po asfaltu pred blokom, po travi, kjerkoli. Tega jaz nisem pustila, ker se mi je gravžalo. Plazili so se lahko pa doma tudi brez podlage. Pač večkrat umiješ roke.

airex blazina o kateri si pisala je super. Tista ki jo imajo v sanolaborju je največja in zato najdražja (44.000) imajo jo pa zato ker se dobi na recept , npr. v razvojni ambulanti. Srednja velikost, ki bi ti popolnoma zadostovala (10cm krajša in 10 cm ožja) pa stane v Naklem pri generalnem uvozniku 23.000. Splača se jo kupit, če imaš finance, bo otrok veliko na njej, telovadite doma in potrebujete dobro podlago…
Mi jo imamo in smo zelo zelo zadovoljni. Res pa je da je zadeva draga. Cenejša in malo slabša varianta je armaflex za pod spalno vrečo. Če kupiš dva bo površina enaka airex blazini, le malo tanjše bo.

Pozdravljena!

Mi smo se doma plazili po tleh, ničesar ni bilo spodaj, samo pobrisali smo jih z vodo. Zunaj je pa vedno problem, verjemi, da bo najbolj zanimivo področje izven preproge, pa karkoli boš že kupila.

Lp, Katja

ČE BO KDO RABIL SIMPATEX
https://www.pletenje.eu/trgovina-old/razno/simpatex-1
LP MATEJA

tla

New Report

Close