Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Kaj bi to lahko bilo?

Kaj bi to lahko bilo?

Dober dan!

Imam nekaksne “bule”. Ena je okcipitalno zadaj na glavi (ultrazvok potrdil da je bezgavka in NE kost) ze vec mesecev, zdaj pa so se pojavile se po vratu, okoli kljucnice in pod pazduho- vse so na desni strani, trde ko kamen in se ne premikajo, ne bolijo (vse je zatipala zdravnica). Nikoli ne izginejo. Imam vrocino nekje med 37.7-38.6 na vsake par dni (tudi ze vec mesecev). Pregledali so kri in nimam infekcije nobene. Zobe imam vse zdrave (bila tudi pri zobozdravniku)
Limfom imamo v druzini po ocetovi strani (pocasi napredujoci ne hodgkinov, ne vem kater tip tocno).

Moje vprasanje je sledece… Ali bi bil to lahko limfom? Ce ne, kaj bi to lahko bilo?
Narocena sem tudi za hematologa- bojo naredili biopsijo?

Hvala

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete, je potrebno raziskati še z drugimi diagnostičnimi načini. Pregled krvi vsekakor ni dovolj, da bi lahko zdravnica ocenila, ali je vnetje ali kaj drugega.
Predlagam, da zahtevate ultrazvočno vodeno punkcijo bezgavke, ki bo najbolje pokazala, zakaj gre. Ali so to le reaktivne ali vnetne bezgavke, ali pa gre morda za kaj resnejšega. Pri limfomu se vročina, če je simptom limfoma, pojavlja navadno vsak dan proti večeru. Tako da pri vas, ki jo imate na nekaj dni vprašanje, zakaj gre.
Svetujem torej, da zahtevate punkcijo. Sicer pa tudi izkušen ultrazvočist zna prepoznati, kakšne so povečane bezgavke.

Vse dobro in držim pesti, da bo vse ok. 🙂

Kristina Modic

Združenje bolnikov z limfmomom in levkemijo, L&L

Hvala za odgovor!
Skrbi me, da me ne bojo resno jemali. Namrec tele bule niso velike za celo jabolko, niti za oreh ne ampak bolj kot lesnik.
Glede vrocine je pa cudno. Zjutraj imam popolnoma normalno (ponavadi 36.4) potem zvecer pa naraste.
Bomo videli kaj rata iz tega.

Najlepsa hvala!

Svetujem vam, da se sami odločite za UZ vratu in boste že dobili kar zanesljiva pojasnila.

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close