Najdi forum

Kaj bi naredili na mojem mestu…

Dobila sem možnost, da dobim zastonj eno precej vredno stvar (400€).
Ker te stvari ne potrebujem, potrebujem pa denar, sem se odločila, da jo prodam (bolha varianta).

Ko je to stvar zagledala sestra, je rekla da bi jo obdržala. Pa sem ji iskreno povedala zakaj sem sploh vzela to stvar.
Malo sva se pregovarjali… potem je ona to zadevo vzela. Tako mimogrede mi je v pogovru še omenila 100 ojorv, da mi jih da. Jaz se se strinjala. Itak pa sem mislila da se šali (glede tega da bo tv vzela)

No ona ima to stavr, jaz pa sem ostala brez ojrov.

Kaj bi naredili na mojem mestu? Pustili tako kot je? Ali rekli sestri za denar?

Če sestra to res potrebuje, naj ima…jaz ne bi gledala na denar. Mogoče te pa s čim preseneti in boš bolj vesela kot pa tistih 400€ 🙂

če si dobila zastonj,je sploh grdo,da ti to PRODAJAŠ!!!

nova
Uredništvo priporoča

Ja, težka dilema. Denar, ki ga očitno potrebuješ in odnos s sestro na tehtnici. Jaz bi bolj ali manj diskretno namignila, malo pojamrala, da si v finančni stiski. Mogoče ji bo potegnilo. Sicer pa zavisi tudi v kakšnih odnosih sta sicer, kako bi – po tvojih predvidevanjih – ona ravnala na tvojem mestu, kako je situirana.

Hm….. Ali sem edina čudna, ki bi sestro (imam brata) direkt vprašala, kako je kaj s tem? Jaz niti ne razumem prav, kako bi se naj dogovorili. Ali si ji ti zadevo dala, ali jo je v bistvu ukradla?

Če gre za zadevo, ki bi jo glih tako lahko dobila ona, pa si se pač ti bolj zagrebla, bi bila tiho. Če pa je bila dana tebi osebno (torej ne od žlahte obeh, temveč od tvojih prijateljev), bi pa hotela nekaj denarja.

če ne bi rabila denarja, ne bi PRODAJALA. Če pa ne bi rabila denarja, zadeve ne bi vzela.če pa zadeve ne bi vzela bi pa pristala na smetišču.

In sestro sem že v štartu (preden je sploh videla zadevo) vprašala če jo bo imela, pa je rekla, da ne ker je ne rabi.

Sestra te zadeve ne rabi (ima podobno a cenejšo doma).

Ima pa redno službo in redne dohodke.
Jaz sem na zavodu.

Aja… pa ni mi vkradla. 😉

Če jaz prav razumem, si ji najprej sama ponudila?

Jaz mojemu bratu sigurno ne bi neki prodala. Dala bi mu zastonj. Če pa ne bi imela namena, da mu podarim, mu ne bo sploh ponujala.

Reči, da ti vrne, ker ji nisi dala zares. Da boš prodala in fertig.

Če prav razumem, gre za televizor. Ki ga je sestra doma že imela, a ko je zagledala tvojega, se je vanj zapičila , navdušila in ga odpeljala.
Ena bi bila, če bi bila ona do sedaj brez, druga pa, da hoče imeti boljšega. Zdi se mi fer, da ji še enkrat poveš, da si hotela od njega kaj zaslužiti. Konec koncev imaš verjetno tudi ti doma manj vrednega kot je ta, o katerem je govora. Pa nisi navalila…

Kje sploh dobiš Tv kar tako zastonj? Od 3. sestre? Če sta se dogovorili, da ga vzame, potem bi bilo malo idiotsko zdaj to nazaj zahtevat. Če si mislila da se šali, pol pa bolj slabo sestro poznaš. Bi ji pa takrat preprečila, ko ga je odnesla. Slabo si se pregovarjala, zdaj je kar je. Razen, če ti ga je odnesla, ko te ni bilo. Ampak še vedno bo malo čudno nazaj zahtevat, očitno tvoji sestri ni bilo kaj dosti mar za tvoje denarne probleme.

Pa kak lahko 400€ vredna zadeva kar roma na smetišče?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sestra gor dol, jaz bi ji lepo kar zaračunala.

Oziroma jaz tako naredim, … , zakaj pa bi sestri nekaj šenkavala jaz pa potrebujem denar . Pa tudi 300€ popusta je malo preveč . Kar reci ji da ji daš za 100€ nižjo ceno kot bi jo sicer prodala. To pomeni , da boš ti dobila 300€, ona pa bo privarčevala 100€ . Jupi!

Jaz bi si od sestre sposodila 400 € in jih ji potem ne bi mogla vrniti:-((Mogoče te bo razumela, saj si vendar na zavodu.

Po moje si stvar zavozila že v začetku, ko si sploh pristala na kupčkanje s sestro. Ali sestri nisi dovolj razločno razložila, da denar res rabiš ali pa imaš sestro, ki se ji ni noben problem okoriščati s tabo in gleda samo na lastno rit.

V prvem primeru bi jaz vseeno načela temo, da denar rabim, pri dobrih odnosih se da vse pomenit. V drugem primeru bi bila pa tiho, ker pri pijavkah itak nikamor ne prideš (za konflikt bo pa itak okrivila tebe), ampak bi poskrbela, da se tako izkoriščanje ne bo več ponovilo.

New Report

Close