Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kadida in dieta

kadida in dieta

Z brskanjem po spletu sem naletela na članek o kandidi, naredila test z pljunkom v vodo in očitno je za moje težave res kriva ta nadloga.

Zanima me, če se še katera bojuje proti tej kvasovki in ima na zalogi kakšne ideje. Kako nadomestiš kruh? To mi bo predstavljalo največjo težavo. Ogljikovi hidrati niso dovoljeni? Kaj to pomeni riž, krompir, testenine? Potem res ne vem kaj pa sploh lahko jem. Sadja tudi ne, da bi kar zajokala.
Res bi rada uspela z to dieto, samo ne vem točno kako. Moram to narediti zase, ker imam dovolj težav z utrujenostjo, napihnjenostjo in prebavnimi motnjami.

Pomagajte prosim.

Kandido krivijo (BREZ DOKAZOV!!!) za veliko stvari. Jaz ne bi kar tako vrejela člankom na internetu. Si bila pri zdravniku? Kakšen test s pljunkom v vodo si naredila? Kolikor vem, s takšnimi testi ne moreš dokazovati gljivičnih obolenj.

pojdi na forum zdravilstvo in boš ogromno izvedela o tem http://med.over.net/forum5/list.php?177

Prvo pojdi v knjižnico oz. si kupi knjigo Resnice in zmote o kandidi. Mislim, da je avtorica Sanja Lončar.
Potem se pa zadeve loti premišljeno. V tem času, ko študiraš, kako in kaj, pa bo za začetek čisto dovolj, da iz prehrane črtaš sladkor.
Kandida pri razpadu izloča ene čudne toksine. Zato lahko pride pri preveč strogi dieti tudi do zastrupitve. Tako, da po pameni.

Kar nekaj nas se bojuje proti kandidi, ja.
Nisi napisala, kakšne tegobe te mučijo. Če si prestrašena zgolj zaradi zavese pljunka v kozarcu, potem to sploh ni merodajno. Kandida je itak sestavni del naše črevesne flore. Nevarna postane, ko ji okoliščine (pretirano jemanje antibiotikov, stres, izrazito nezdrava prehrana) omogočijo, da podivja in tedaj postane naša sovražnica, naš parazit. Običajno se začne z zaspanostjo, brezvoljnostjo, nerazložljivo utrujenostjo, kasneje to preide v želodčne težave, prebavne motnje z driskami, lahko tudi ginekološkimi problemi. Naletela sem celo na gospo, ki je imela očesno in sinusno kandido. Žal je sodobna medicina ne uvršča med bolezenska stanja, tako da smo bolniki odvisni popolnoma sami od sebe.

Sprašuješ, kako nadomestiš kruh? V prvi fazi kakšnih deset dni uporabljaj samo riževe ploščice (nekateri jim pravijo stiropor), potem ti svetujem svojo peko kruha iz naslednih sestavin: 200 g bio pirine moke (kupiš v Merkatorju ali Žitu), 200 g ržene moke, ščepec zeliščne soli (v času zdravljenja ne uporabljaj morske soli), ščepec bio pecilnega praška iz vinskega kamna (kupiš v Merkatorju), 1,5 dcl navadne vode in 1,5 dcl radenske. Zmešaš sestavine, (po želji dodaš narezane olive v slanici, kiz elo nasitijo, pa tudi semena bodo dobrodošla), oblikuješ hlebček in pečeš pri 200 stopinjah približno 50 minut. Iz te mase dobiš cca 60 dag kruha.
Sicer pa, kot že sama veš: črtaj testenine, vse kvašene stvari, krompir, sladkor in sladke izdelke, od mesa na redke čase uživaj purana ali piščančev file, minimaliziraj sadje (eno kislo jabolko na dan ali kakšen kivi), uživaj limone in grenivke.

Pazi, tako je, kot pravi pika nika, kandida izloča alfa toksine, ki te lahko v večjih količinah dobesedno spravijo na kolena. Ljudje od tega namreč umirajo. Zato računaj, da bo iztrebljanje trajalo dolgo, najverjetnej 6 mesecev. Vmes si pomagaj z bioreosonanco (najhitreje prideš na vrsto pri dr. Kafol Alenki v Trnovem) in oboroži se s polno mero potrpljenja. Kajti – na koncu vedno zmagamo!

Sama sem na dieti šesti mesec in je stanje 70% boljše, kot je bilo v najhujših časih. V prvih treh mesecih sem shujšala 14 kg, zdaj pa se že borim s tem, da bi težo pridobivala.

Na internetu boš našla veliko gradiva na temo kandide. Izlušči to, kar je zate najboljše. Pa srečno borbo ti želim!

AMBROZIJA, DOBRO SI TO NAPISALA.

Hvala za nasvete, bom upoštevala in začela počasi.

Jaz sem pila kakšen teden peške od grenivke. Se kupi v lekarni. Pomaga

Se strinjam…
Tisti test slino je pa zasnovan tako, da vsak lahko zaključi, da ima Kandido. To je zdaj zelo modna muha…

in ljudje seveda množično umirajo za kandido, kot nam hočejo predstavit, uradna medicina pa nič…

Samo malo! Kako, d ajo uradna medicina ne uršča med bolezenska stanje, je pa nevarna? Ima kdo odgovor na tole?

Kandida znori v glavnem zaradi pretiranega jemanja antibiotikov. Zgolj v redkih primerih (npr. v Ciproby-ju) je kot stranski učinek antibiotika naveden razrast kandide. Kar seveda pomeni, da bi se celotna filozofija farmacevstske industrije porušila v trenutku, ko bi medicina priznala vzročnost bolezni preko antibiotikov. Po tej logiki bi torej stroka predpisovala zdravila, ki lahko povzročijo nevarno bolezen. In najlažje je zatisniti oči, farmacevstki industriji pa dalje utirati poslovne poti na tržišče.

New Report

Close