Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Južni veter

Južni veter

Zdravo!

Te dni, ko so ti močni sunki južnega vetra postajam nervozen, pa mišice so čudne – spastičnost se je pri meni rahlo povečala. Tudi pozimi imam raje temperaturo -15 C ob severnem vremenu, kot pa +5 ob južnem vremenu.

A sem edini, ki slabo prenaša južno vreme?

B.

Sploh ne. Tudi sam imam raje nižje temperature in danes sem kot povožen že od kar sem vstal. Skratka v tem sploh nisi sam, pa bo že bolje – jesen prihaja, pa zima, pomlad…..
Srečno, BoR

Klimatsko ugodje pogojujeta dva osnovna parametra: temperatura in relativna vlažnost. Vplivi temperature so mnogo bolj izraziti ob povišani vsebnosti vlage v zraku. To se ponavadi dogodi tudi ob južnem vetru.
in takrat smo vsi vremensko občutljivi ljudje bolj utrujeni. Meni se takrat javijo moji ‘klasični’ oz. ‘osnovni’ simptomi. Dokler nisem imel MS, pa sem pojem ‘vremensko občutljivih ljudi’ jemal z rezervo… Dobra stvar pri tem pa je, da kakor pride (vreme in mini poslabsanje), tako tudi odide:)!
LP

To se pozna tudi pri meni. Pa kar nekako prefuram zagato. Važno je, da se zavedamo in ukrenemo, kolikor se pač da. No ja, idealno bi bilo preseliti se v Dolomite za 3 mesece …

Uf danes je grozno vreme. Kadar so taki pasji dnevi in še jugo je za znoret. To trdijo tudi Dalmatinci pa povsem zdravi ljudje, da jih takrat kar meče in komaj preživijo. Saj res še sreča, da se vreme spreminja.
LP MARIJA

New Report

Close