Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija JUTRANJE BRUHANJE

JUTRANJE BRUHANJE

Pozdravljeni, sin ima 11 let in zadnje čase se mu pojavlja jutranje bruhanje in to samo sline. Bil je v bolnici na preiskavah, dal je blato, kri in vodo in vsi izvidi so bili negativni. Testirali so ga tudi za celiakijo in tudi ta izvid je bil negative. Bruhanje se je umirilo. Od sobote pa se je ponovno začelo. Kaj bi lahko bil vzrok bruhanja, glede na to, da so bili vsi možni izvidi negativni? Vzeli so mu kri za protitelesa in jih je imel. Ali je možno, da je bruhanje posledica prebolelega Covida? Drugače se počuti OK, tudi po bruhanju je njegovo počutje normalno, kot da se ni nič zgodilo. Hvala za odgovor.

Potrebno je razširiti pregled in preiskave. Nekateri otroci z vnetjem sluznice požiralnika in želodca imajo podobne znake (jutranja slabost s siljenjem na bruhanje), običajno se izključuje tudi druge vzroke. Kar stresti, kaj točno je narobe, pa ni mogoče.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close