Jutranja tabletka

Spoštovani,

čez 3 mesce bom dopolnila 44 let. Včeraj zvečer semi imela spolni odnos, pri katerem je počil kondom. Prvi dan zadnje mestruacije je bil 10. maj, povprečen ciklus je dolg 25 dni.

Ali bi bilo priporočljivo, da vzamem jutranjo tabletko?

 

Hvala in lep pozdrav,

Aleksandar

Spoštovani,

če imate 25 dnevni ciklus, potem imate ovulacijo verjetno zelo zgodaj, okrog 10. dneva ciklusa, včeraj pa je bil že vaš 17. dan ciklusa. Zato je verjetnost ovulacije izredno majhna. Jutranja tabletka sicer ne bo povzročila nobene škode, se mi pa zdi, da ni potrebna.


Pozdravljeni, v torek sem po ne zaščitenem spolnem odnosu vzela jutranjo tabletko. Danes pa je partnerju počil kondom. Ali lahko ponovno spijem jutranjo tabletko?

 

Vnaprej se vam zahvaljujem za odg. .

ni treba, ker prejšnja še učinkuje (cca 5 dni).


Odgovor na objavo uporabnika
Stanko Pušenjak, 29.07.2021. ob 18:19

ni treba, ker prejšnja še učinkuje (cca 5 dni).

Nisem pravočasno videla vaš odg. in sem jutranjo tabletko že spila. Ali so lahko kakšne večje posledice, ali so možni samo stranski učinki?

Objava čaka odobritev

Spoštovani,

ne poenostavljajte si situacije po svoje. V konkretni situaciji bi lahko učinek ene tabletke pričakovali do 5 dni, (imeli ste dva spolna odnosa v 2 dneh po zaužitju PKK), učinek pa ni 100% ampak le 95%. Torej to ni način za redno preprečevanje nosečnosti ali za načrtno špekuliranje s PKK. Če imate namen imeti redne spolne odnose, bi predlagal, da se z ginekologom dogovorite za temu primerno, varno in zanesljivo trajnejšo obliko kontracepcije.


aja, večjih posledic zaradi dveh zaužitih PKK ne bo, lahko bo v skrajnem primeru ciklus malce daljši kot običajno ali pa se utegne pojaviti odtegnitvena krvavitev malo prej, skratka malo zmede v vzorcu krvavitve.


New Report

Close