Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Julijke 2004 – poročilo prosim

Julijke 2004 – poročilo prosim

Pozdravljene punce

danes smo pa mi dopolnili 9 mesecev. Pomlad je tu, in spet je čas za poročilo.

Kaj je novega pri vas? Kako kaj vaši mobilni malčki? In kako ste kaj ve? Vas kaj daje pomladna utrujenost? Še malo pa bo čas da gremo nazaj v službi! Kaj pa varstvo? Imate na zalogi kakšno babico al greste v vrtec?

Takole je pa pri nas;
Prejšnji teden sva bili na sistematskem in naša pikica je velika 71 cm in težka 8430g. Teža je malo nizka, in sem bila kar zaskrbljena, pa me je pediatrinja potolažila, da izgledamo čisto v redu in, da je bolj pomembno, da otrok dobi dovolj sadje in zelenjave, če pa bi jo hotela rediti bi ji lahko dajala več čokolina in podobnih sladkih kašic, kar pa se mi tudi ne zdi dobro.
JEMO 4 goste obroke (2x mlečna in enkrat sadje in enkrat zelenjavo, ki ji 3x tedensko dodam še meso).Mlečni oboke pripravljam na svojem mleku (npr. Rižolino) in dodam kakšno nastrgano sadje. Od zelenjave ima najraje krompir in cvetačo. Hrano ji še vedno miksam ker drugače jo izbruha. Če pa je sama, pa zna zgrist npr. banano in jabolko.Kaj pa jeste vi in koliko?
PIJEMO čaj od Hippa ali doma kuhan čaj (kumina /janež) iz običajnega(ne magičnega)lončka ali po žlički in še vedno se veliko dojiva (tudi 5x na dan).
ZOBKA imamo 2 in se mi zdi da sta zgornja dva tudi že na poti (Calgel imamo že v uporabi). Pri zobarju še nismo bili. Pa vi?
Veselo se že plazi po vseh štirih in raziskuje po stanovanju, še vedno so zakon reklamni katalogi ki jih obožuje, ko maham z njimi in jih trgam na koščke. Tudi velika žoga ni slaba in všeč ji je tudi vse kar poje in se oglaša. Rada gleda knjigice in zaenkrat samo očku pomaha v papa. Totalno pa ne mara, da ko kdo pride preveč gleda vanjo – začne kar jokat. Že naslednji trenutek, ko jo neha gledat, se pa smeje. Rad telovadi v stajici.
K SPANJU se odpravimo ob 20h in po navadi je ob 20.30 že v svoji posteljici (uspavava se z dojenjem ki mu sledi še malo pestovanja). V zadnjem času se spet zbuja tudi ponoči, tako da se dojiva tudi takrat. Zbuja se pa vsaki dan prej, danes ob 6.00.
No, varovala jo bo pa tašča, pa bodi za enkrat dovolj.

Pazite nase in uživajte!

Okrog 14 dni nazaj smo nekatere julijke 2004 opisale napredek naših sončkov………..Morda se danes pridruži še katera.

Lp, SergejaB

Hej Sergeja hvala ti, me res zanima kako ste…

jaz nisem imela nič časa it na forum ker smo bili bolni – no mož je že cel mesec in sem sama za vse in sploh nisem utegnila,

no pa lepo se imejte še te zadnje mesece na porodniški, pa tudi kasneje, samo drugačen tempo bo, ane!

papa
🙂

New Report

Close