Najdi forum

Julijke 2004

Živjo!
Ste ve svojim malčkom že dale kaj drugega za “pojest” kot samo vaše mleko?
Mi smo včeraj probali s kuhanim korenčkom, pa gospod ni bil najbolj navdušen 🙂

Naša rojena 5.7. in dojena.Z gosto hrano bom začela konec decembra.

Naša rojena 2.7. in bomo tudi še počakali, hranimo jo z Novalacom.

LP

nova
Uredništvo priporoča

25.7., izključno dojena bo še vsaj 1 mesec.

Ciao,

jaz ji dam vsake toliko za probat malo banane, ali pa jabolko ali pa kakšen košček bučke – do sedaj je za vse odprla gobček, malo posvaljkala po ustih in pljunila ven 🙂
V moji knjigi piše, da se mora najprej znebiti refleksa z jezičkom (vseskozi ga poriva ven) in da bo potem šele res znala jesti.
Sicer pa imam namen počakati do 5.12, ko bo stara 5 mesecev in potem bova začeli bolj zares.

Taci, to si že tretja mami, ki ima otročka rojenega 5.7. (moja Špela in Noel od Slončka). Kako pa kaj tvoja punčka? Če si iz Ljubljane se lahko kdaj dobimo na kakšni kavici.

Lp,

Urša

Mi se dojimo, sem pa tja popijemo kakšen čajček, pa jabolko ji dam za posesat, zadnjič sem namočila prst v popolnoma nedolžno juho in je prav z veseljem pocmokljala. Začela bom enkrat v decembru, s korenčkom, kakšnim sokcem, pa riževimi kosmiči.

Naša je rojena 27.7.2004, ni več dojena, ker je mamici zmanjkalo mleka in smo 14 dni stradali, trikrat na teden pa papca jabolček in bananco, včasih pa tudi malo sladke smetane ali čokoladno kremo. Se tolk oblizuje, kadar se midva z očkom baševa, da ji preprosto dam malo na prstku za pocuzat. Jabolček pa poje že kar cel. Bom pa v kratkem probala še kombinacijo jabolček-korenček.

Lp

hojla!

Mi se še vedno dojimo. Z gosto hrano nameravam začeti v začetku januarja, ko bo stara 5.5 mesecev.

lp

Ojla, naša Brina (rojena 26.6.) je danes poskusila od Hippa kašico “korenje-jabolko”, pa se je zraven tko kremžila da je bilo joj!! Pojedla je pa vseeno za en lešnik!!
Goveja juhca gre malo lažje, ampak tudi ne več kot za čajno žličko. Zgleda da bomo na Novalacu še vsaj do decembra..

Lp, DeVilla

živjo,
naša pupika je rojena 4.7. in je še polno dojena. dobi čaj, ostalo pa bomo začeli zdaj zdaj . ker že tako prosi takrat, ko drugi jemo.

Naš je rojen 25.7. dala sem mu korenčkov sok in je bil kar navdušen. V posvetovalnici so mi rekli naj še malo počakam s kašicami. Saj več ne vem ali mu naj dam že zdaj gosto hrano ali naj počakam.

Zdravo!Moja punčka je zelo vesela deklica;le zadnji teden jo je zelo mučila prebava(najbrž sem pojedla preveč jabolk).Čakam, da se začne obračati s trebuška na hrbet,ampak ona bi najraje kar sedela.Žal imam do Ljubljane dobro uro in pol vožnje,tako da grem bolj poredko.Če utegneš, napiši kako gre tvoji Špelci.

Rojen 26.7. in se še samo dojiva. Edino čajčke še pijemo!

Živjo Andreja,

Naša Pia Marija je bila rojena 8. julija in je zaenkrat izključno dojena. Mislim, da zaenkrat ni nobene potebe, da bi začela probavat tudi ostalo. Vsaj do 6. meseca se bomo pridno dojili, potem pa začeli s kakšno žličko čaja in počasi na jabolko, korenček, banano………….
Če se pridno dojita in malček lepo napreduje, potem imata še čas z ostalo hrano, mogoče kak čajček po žlički in bo dovolj.

Pri nas smo tako pričeli pri prvemu in tudi sedaj pri malčici ne bomo hiteli.

Kako pa ste sicer? Zdravi?

Zadnjič je bilo prav luštno na “Pod vodo”; še nisem imela časa, da bi pohvalila Slončka, ki je organizira vseskupaj, bom pa izkoristila sedaj to priložnost.

Lep se cartajte,

Serga, Pia Marija, Nejc,

Izkljucno dojiva – tudi caja ne – pa bova stara 5m. Pocakala bova se 1m.

Sem bila danes na pregledu z Brino, pa nama je zdravnica rekla, naj nikar ne prehitevamo z gosto hrano zaradi možnosti alergij. Tako na tri dni naj poje kakšen korenček ali pa malo jabolčnega soka, potem pri 6 mesecih pa se zadeva začne bolj zares.

lp

New Report

Close