Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja juha – osnova prehrane?

juha – osnova prehrane?

zanima me, kolikšen pomen v svoji prehrani pripisujete juham, npr. kokošjim ali govejim. ne govorim samo o prehrani za malčke, ampak na splošno. ali jeste juhe vsak dan, je to vedno sestavni del kosila, ali pač ne?

ne, največkat ob nedeljah, tamal pa 2-3x na teden, pa ne samo mesno, ampak predvsem zelenjvane čorbice

Jaz osebno imam zelooo rada domačo govejo juho, po možnosti z domačimi rezanci. Mmmmm…. Jo pa jemo pozimi bolj pogosto 2-3x tedensko, poleti skorajda ne. Sin jo ima tudi kar rad, še najraje vleče nudelce notri. ha ha Je vedno tak umazanec… Drugače pa imamo vsi trije radi fižolovo juho, kakšnih drugih čorb niti ne. Sem jih pa včasih več kuhala malemu, zdaj pa tudi bolj štrajkam. Še najraje pa je jedel (od čorb) juho s kolerabo in krompirjem.

Osnova prehrane – mislim, da ne. Vsaj ne pri nas…

nika
nova
Uredništvo priporoča

Bljak! Jaz nasplošno ne maram juhe in jo jem približno enkrat mesečno, pa še to največkrat kakšno mineštrone mešanico iz vrečke.
Baby pa še ni na tem, da bi sploh lahko jedel juho.

JUHO(govejo ali kokošjo)JEMO SAMO 1×TEDENSKO ČE PA JO OSTANE KAJ PA 2× NA TEDEN.DOSTIKRAT PA SKUHAM ČISTO NAVADNO VEGETINO JUHO;TODA RETKO.NAŠI PIŠI SEM JO PA ZNALA DAT ZMRZNIT,TODA JO VSEENO NI JEDLA VSAK DAN

Pri nas je juha skoraj dnevno na sporedu. Brez juhe nam je pusto kosilo. Res pa da so to goveje juhe, obarice, zelenjavne mineštre, fižolove juhe, argo juhe, prežganka,….

Juha in solata so skoraj obvezno za kosilo.

Lp, Ela S

Živjo,

pri nas je na jedilniku 3-4 na teden, večinoma čorbice…. zelenjevne ali z mesom….

LP Majda

Moj vnuček bi do 2. leta starosti brez juhe ne” preživel”. Je bil zelo izbirčen pri hrani. Kar je bil vedno pripravljen jesti je bila juha z zlatimi kroglicami. Tako imam jaz še sedaj za vsak obisk pripravljen v zmrzovalniku lonček juhe. Torej to je šlo takole: Kaj boš jedel? ŽUPU s koglicami!!! No, sedaj zgleda, da se jo je pa že najedel in je pri noni tudi kaj drugega. Tako je to, da smo se na račun njegove ŽUPE mnogokrat nasmejali vsi.

Pri nas jemo juho vsak dan, ker jih malčice obožujeta.Goveja se itak skuha za dva dni, potem pa teden pokonbiniramo z korenčkovo, pržganko, cvetačino….

pri nas tud veliko juhe pojemo, naša jo sploh obužuje, pa mislim da jo tud v vrtcu vsak dan dobijo in seveda včasih med tednom, ko pač nimamo juhe vpraša: mami, juhico tud!

no enkrat na teden skuhamo govejo, če ne pojemo gre mal v skrinjo za čez teden, pa fižolovo, prežganko, telečji ajmoht….zelenjavno …..

no smo kar župasti….

dobr tek

No, jaz se tudi držim načela moje babice – zdravo kosilo se je z žlico. Kolikor mi čas dopušča, se držim tega načela. Čez vikend goveje ali zelenjavne, čez teden pa tudi kako na korenčkovi osnovi, tako na hitro. Tudi moja pikica obožuje vse juhe. Če ji ne paša nobena druga hrana, bo juho sigurno pojedla.
Nada

Juhe jemo pozimi bolj pogosto, govejo celo dvakrat na teden, ponavadi v soboto in nedeljo. Sicer pa naša mala juhice takšne in drugačne obožuje.

Kuhamo pa tudi: gobovo s krompirjem, peteršiljčkovo, porovo, cvetačno, grahovo in pa tudi dietno zeljno juho (to največkrat je mami), aja pa da ne pozabim na prežganko, ta je zakon za večerjo.

Lep dan vam želim, Janka

New Report

Close