Jok ob umivanju glave

Lep pozdrav!

Imam hčerko staro dobri dve leti. Vedno je rada čofotala po vodi in si umivala tudi lase. Sedaj pa ne več. Za nobeno ceno. Včeraj je tako hudo jokala in kričala, da je potem bruhala. Tako mi je bilo hudo, vendar smo laske res morali oprati. Poskušam na vse načine – da ona meni opere glavo, pa punčki, pa šamponi po njeni želji, raznih barv, stekleničke različne oblike…nič ne pomaga. Kaj naj storimo, da ne bomo vsakič bili trd boj in se vsem nam trgalo srce?

Hvala in lep dan!

metuljčica

Naš fantek je star 2,5 leti in zelo rad čofota po vodi in se igra z njo še vedno. Pranje las je posebno poglavje. Vedno zelo joka, tako da bo verjetno moralo priti kar samo od sebe, da se ne bo bal kapljic po očeh in nosku. Pomagamo mu tako, da se počuti boljše, če mu damo majhno brisačko in si jo z našo pomočjo drži na očkah, da mu vsaj čez obraz ne teče. Da bi glavico nagnil nazaj pa se nismo še uspeli dogovoriti,
LP
Darja

Mi damo “glavo nazaj pa učke skrit” (z dlanmi). To je funkcioniralo pri starejšem, pri mlajšem pa tudi. Je pa prej bilo nekaj joka. Pri nas je ati za take stvari bolj potrpežljiv. Poskusite!

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Verjamem, da ti je grozno. Pri mojemu sinu so se ti problemi začeli pri 3 letih. Pomagala ni niti brisačka. Potem sem se odlpčila in sva šla skupaj kupit obroč za na glavo. Še vedno je bilo grozno in še huje takrat, ko je pritekla ena sama kapljica na obraz ali ušesa. Potem smo se šli kombinacijo obroča in brisače, pa še obljubila sem mu, da pri splakovanju preštejem do pet in takoj neham. Ta časovna določenost mu je zadevo še najbolj olajšala.
Zdaj je star pet in pol in je malo bolje. Obroča kako leto ne uporabljamo več in zaradi ene kapljice še ni histerije.

Upam, da vam bo šlo lažje in hitreje!
Tinoča

Ojla!

nas fantek je star 2 leti. Vsi opisani nacini niso funkcionirali zato pa deluje tale nacin:
Medtem, ko se malcek igra z igrackami v vodi, mu jaz z vodo, ki jo imam v dlani zmocim laske. Gre sicer bolj pocasi vendar ima obcutek, kot da ga bozam po laseh. se posebej sem previdna ko mocim laske spredaj, do sedaj voda se ni usla na ocke. Ko z dlanjo zlijem vodo na laske na hitro “ujamem” vodo z dlanjo in jo “peljem” nazaj proti lasiscu, da se izlije na tilnik. Nato nasamponiram laske in sledi izpiranje, ki ga izvedem na isti nacin kot takrat ko laske zmocim. To traja seveda dalj casa saj je potrebno izprati ves šampon. In kar je najpomembneje, ni solzic in slabe volje.

Upam, da bo tudi vam pomagalo.

prijazen dan,

Mars

Pri nas (18 mes) nič ne pomaga … že samo da ima kapljico vode na glavi je groza! Kar seveda ne velja za takrat ko sam sebe popolnoma zalije pri čofotanju…. se pa zato strašno rad fena in ga moram malo popihat tudi vsakič ko sebi sušim lase, če ne je vik in krik!

Odgovor, ki ga je podal-a “mars” je tudi pri nas zalegel. Sicer je deklica (julija bo 4 leta) še danes jokava,ko se umivamo laske.
Prakticiramo pa tako, da se laske umivamo takrat, ko se kopa skupaj z očkom ali mamico. Počasno božanje z rokavno krpo po glavi vedno uspe. Ali pa se špricava s prazno embalažo šampona in jo namerno še malo po glavi tako da je smeh pomešan z jokom, jaz pa se ji opravičim, da je bila vodica poredna in je ušla. Nekako razume….

Naš bi za vodo umrl – dokler je ni na glavi. Ob vsakokratnem pranju las (pa še malo jih nima!) je dretje na kubik. Edino, kar sploh rešuje situacijo je, da pranje opravimo brzinsko in takoj na začetku kopanja, da se potem s doooooooooolgim odmakanjem “oddolžimo”. Smo probali počasi, pa po malo, pa na nežno – nič, samo dretje je dlje trajalo. Tako gre zdaj v banjo, mami napade od zadaj, ati nagne, speremo – vse skupaj traja 3 minute in vse tri tuli, kot bi ga iz kože dajali. Čim umaknem roke z glave, je mir.

Ja, seveda, pa fen je obvezen!! Star je dobrih 15 m.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Malček 3 leta. Umivamo tako, da sedi meni v naročju na stranišču. Očka zmoči brisačko in z njo najprej namočimo laske, potem pa šampon. Spiramo tako, da taisto brisačko splahnemo in laske obrišemo, pa še, pa še. Tako vsaj solzic ni. Nič drugega ne pomaga.

Tudi mi uporabljamo brisačko za močenje in spiranje lask.
Včasih jo tudi češem z mokrim glavnikom, da izčešem večino šampona. Včeraj sem ji pa kazala “pajka” na stropu kopalnice in medtem, ko ga je iskala s pogledom, sem z lončkom hitro polila glavico. V drugi roki sem držala suho brisačko, s katero sem obrisala kapljice vode na čelu.

Prav zanimivo je, da so takšne težave pri pranju lask, ko pa ni nobenih težav pokazati, kako se račke postavljajo na glavo v vodo (meni pa obstane srce, ko potunka bučko).

Nataša

Imam 4 letnika in od vedno tuli ko mu umivam lase. Pred 2 meseci sem se domislila, da mu dam masko, s katero se poleti potaplja v morju!
Rešeno!!! Sedaj komaj čaka, da gre v banjo.
Sicer ta nasvet velja samo, če sovraži vodo na obrazu in na učkah.

New Report

Close