jezik

Spoštovani!

V zadnjih 14 dneh sem prebolela virozo (lahko da sta bili tudi dve, saj sem bila po prvem tednu že skoraj zdrava, potem sem pa nekje staknila nov prehlad in obležala še en teden). V ponedeljek sem prišla v službo. Zvečer me je začelo boleti grlo, težave sem imela s požiranjem (med virozo me je peklo žrelo). Včeraj zjutraj sem komaj še požirala in imela sem čisto bel jezik, na koncu jezika proti grlu pa rdeče pike (mehurčke). Podobne simptome ima tudi kolegica v pisarni. V lekarni sem kupila tabletke žajblja in Menta C in včeraj cel dan to pridno jedla (v dovoljenih količinah). Proti večeru se mi je zdelo, da mi je jezik pričel otekati, pojavilo se je nekaj skelečih bulic. Prijatelja sem poslal v lekarno po Hexoral, vendar so mu dali Daktarin gel, rekoč da so glivice. Pojedla sem ga pol žličke, po tem me je jezik začel peči.

Danes zjutraj sem imela jezik na delih, kjer je bil prej bel, temno zelen, sedaj je malo manj zelen, ni pa še bel. Ne vem, ali je to posledica žajblja ali Menta C. Me tudi rahlo peče, zdi se, kakor da je popolnoma izsušen in malo zatekel, ob robu pa imam skeleče bulice. Grlo me malo manj boli. Drugače se počutim relativno dobro.

Povem naj še, da imam občasne težave z dvanajstnikom, občasno vneto sluznico. Od prešnjega tedna me spet občasno boli (menim, da zaradi velikih količin čaja z medom in limono, ki sem jih spila v preteklih 14 dneh). Vzela sem nekaj rupurutov in rutacidov, ki še kar pomagajo.

Ali je lahko tak jezik posledica slabše odpornosti. Ali moram ponovno k zdravniku? Prosim vas za nasvet in se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!
Smeja

Spoštovani!

Jezik se je verjetno obarval zaradi mentola, oz. barvil v teh pripravkih. Mogoče imate afte, tj. virusne spremembe zaradi herpesa, ki jem ogoče tudi “krivec” za vaš trenutni prehlad. To bi lahko bil tudi razlog, za pekoč občutek na jeziku in bolečine pri jedi. Usta si splakujte z vodo, ali omenjenimi čaji in potrpite deset dni. Nobena druga stvar kaj bistveno ne pospeši zdravljenja, stvari, ki pa jih jemljete, pa včasih ubpalžijo neprijeten občutek.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close