jetra, kava in ostalo

Pozdrav

Pišem vam ker ne najdem pravega odgovora. Najprej naj povem da sem v kratkem bila na operaciji žolčnih kamnov/žolčnika ker je prišlo do vnetja slinavke. Zanima me katera hrana najbolj vpliva na nastanek kamnov oz. Kaj se priporoča izogibati da se nebi problemi ponovili. Kajti stara sem komaj 23 let in pridelala sem kamne. Bi bilo smiselno kako očistiti jetra ali nima smisla in ali jih lahko čistim brez žolčnika.
Naslednje pa me zanima kaj je s to opevano kavo z mlekom . . Smrt za želodec, škodljiva tako in tako in tako . . Pa vendar ZAKAJ??? Sama imam rada naaaajveč dve kavi na dan, po obroku, skuhani doma z zmerno sladkorja v klasični kavni skodelici za prst pa mleka da je šalica polna. Je to katastrofa ali je to le nek halo kot je kancerogeno rdeče meso ipd.. . Je to škodljivo kot malo bolj mastna pečenka pri kosilu ali kot bi spil čistilo. . . Roko na srce nasvetov ala “naša oma je tako pravila” imamo kar nekaj zato hočem to preveriti. Hvala in lp.

Lep pozdrav

Prepričan sem, da vzrok za vnetje ni samo kava z mlekom. Menim, da bi bilo potrebno preveriti več stvari. Prehrano nasploh, življenjski slog, telesne aktivnosti, stres itd… Verjetno bi hitro našli krivca. Do takrat pa je najbolj pametno paziti pri vseh stvareh, ki bi eventuelno lahko to stanje poslabšalo. Tako, za vsak slučaj.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close