Jemanje KT in spolni odnosi
Pozdravljeni!
Stara sem 19let in kontracepcijske tablete Logest sedaj jemljem prvi mesec. Ker nikjer v navodilih ne piše, kakšna je zaščita pred nosečnostjo med 7-dnevnim prenehanjem, me zanima, če 8dan normalno spet vzameš KT, je zaščita že aktivna ali je potrebno počakati oz. uporabljati dodatno zaščito nasljednih nekaj dni?
Ker s fantom že kar nekaj časa prakticirava tudi odnose med “tistimi” dnevi, me zanima če je zaščita aktivna tudi med tistimi 7dnevi, ko tablet ne jemlješ ali pa je potrebno uporabljati dodatno zaščito? Prav tako me zanima, če odnosi med tistimi dnevi lahko v kateremkoli smislu povzročajo težave?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Navodila navajajo učinkovito zaščito že prvi mesec uporabe tabletk, če jih začnete uporabljati po navodilih 1. dan menstruacije. Tudi v času pavze je zaščita zanesljiva, če ste predhodno tablico pravilno in redno porabili.Glede na vašo starost, bi bila dobra dvojna zaščita tudi s kondomom poleg tabletk. Če pod “tisti dnevi” mislite menstruacijo, pa velja, da ste v času menstruacije bolj dovzetni za prenos okužb v višje dele rodil in spolni odnosi niso priporočljivi, vsaj brez kondoma ne.