Jelovica ali Inles okna?

Dan!

Ali je kdo dal povprasevanje Jelovici in Inlesu? Kaksna je razlika, v ceni kvaliteti?

Komu ste se dali povprasevanje?

hvala

Pošlješ na oba naslova pa je. Je pa pri obeh firmah še vedno v veljavi sejemski popust, ki je bil prejšnji teden v Ljubljani.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Samo Jelovico NE!!!!!

in zakaj ne? Prosim za strokovni odgovor ali izkušnje, pa ne tiste izpred 20 let ampak mogoče največ 10 let nazaj?

barbi 2 zaposlena v Jelovici, slabe izkušnje nezadovoljnih strank pozna.
Ne dog nazaj, cca 2 let, dobavne roke ne spoštujejo, reklamacije za storitve slabo
rešujejo, ali sploh ne, neprijaznost ….. in še in šeeeee

hm…..ravnkar sem pri njih oddala naročilo za okna- lesena Ž( dolžinsko spojen les),bila pri njih v salonu, razstavljeni eksponati so bili videti kvalitetni, oseba ki je bila tam je bila strokovna in je vedela o čem govori, povedala je dokaj realno,…. Govorila sem tudi z gospodom ki montira okna, vrata zunanja, notranja -Jelovica, Lipbled,… in mi je malce svetoval povedal kaj je kvaliteta, kdaj jo plačam in kdaj ne,.. ne vem upam da se nisem nasr………verjetno bo čas pokazal kaj in kako je v resnici. Če bo karkoli pa bom šla do konca to pa itak,…glede rokov pa je tako: vedno vzamem najdaljši možni rok v upoštev + dodam še kakšen teden, vem pa da je rok tam nekje 2meseca ziher. Najbolj bi me motilo da bi jih morala kar naprej farbat pa da okovje-mehanizem ne bi bilo v redu,….mah bom videla.
Če je kaj na na kar moram bit pozorna kar se tiče ob montaži, da se pogleda že takoj če kaj ni OK oz tiste najpogostejše napake mi prosim povej, tako da vem kaj in kje iskat napake.

Poglej pri prevzemu, če se okna lepo odpirajo in zapirajo, brez zatikanja, če se lepo kipajo, da stojijo odprta na neki poziciji, oz. da se samodejno ne odpirajo ali zapirajo, ker niso vodoravno montirana ali so tesnila lepo kvalitetno in natančno vstavljena, če je barva enotna, ni svetlejših ali temnejših lis, da ni barva “pomarančna” nagubana, če ni barva kje potekla, če je okno kvalitetno vstavljeno, da se ne vidi kje črnih robov, ali da stekla niso zamaknjena, da so zasteklitvene letvice lepo vstavljene, ravne, v vogalih lepo in kvalitetno prirezane pod 45stopinj, da ni špranj na vseh spojih okna, da so stekla lepo ravno zasilikonana, pa še kaj se najde. Vsekakor moraš pred podpisom prevzemnice, ki ti jo mora vsak resen monter oz. resna firma dati v podpis okna pregledati.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Se opravičujem, sem bila prepričana , da spet pametuje “Strokovnjakinja ( njak)” v salonu, toliko slabih izkušenj sem imela, da če ti se ne mudi pokliči v LIP Bled – prijazno, strokovno,kvalitetno in cenovno boš zadovoljna. Za svoj denar boš imela samo sitnosti in
poslušala izgovore o napakah drugih …. Monterji so super!

mega ne hvala ti, če veš ti kaj na najihov račun mi pa tudi povej prav,…si zmerajstrokvni pri odgovorih, s čim se ukvarjaš če ni skrivnost?

OK-no , ni panike, z Lip Bledom sm že sodelovala, kvaliteta izdelka je bila Ok, dobavni roki pa so bili malenkost daljši kot sem pričakovala pa izgovorov so imeli tudi precej, tako kot jih ima večina, ko stvar zamuja,se ne sekiram…..Upam da se ne bom pridružila tvojim izkušnjam, jih bom pa vsekakor sporočila, ko se bo naročilo izvedlo.

mega ne se skuša distancirati in umikati od tega kdo je najboljši, koga priporočate in kam dati kakšno ponudbo za okna.
mega ne poizkuša povedati po resnici tako kot je, čeprav velikokrat naleti na hude besede v smislu, reklamiraš določeno firmo ali delaš v dotični firmi (beri poste kakšen teden nazaj).
Ne reklamiram nikogar, povem samo tako kar pač vem in stvari poznam, ker sem pač v tem poslu.
Kje delam in kaj delam ali sem on ali ona poizkušam zadržati v svoji zasebnosti.
Kaj si vi mislite ne vem. Tudi me ne zanima. Takrat ko boste povedali in utemeljili,da mega ne klati bedarije in o oknih nima pojma se pač ne oglasim več.
za sedaj upam da včasih komu pa še povem in pomagam kaj in kako je z okni.
Na tako direktna vprašanja kaj sem in s čim se ukvarjam, za sedaj in upam tudi v nadaljnje ne boste izvedeli.
Lahko vam pove moderator ali sposoben heker (teh se niti ne poizkušam več izogibati, ker so na prenizkem nivoju delovanja).
lp
mega ne

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Jelovico raje ne. Naš sosed je ravno dobil njihova okna – les /aluminij in že na izgled so grozna, saj so na stikih vidne špranje. Povrh tega se je sosed potožil, da se ne odpirajo v redu, tako, da je že vložil reklamacijo… Mi smo kar veseli, da se nismo odločili za Jelovico.

Ker sem sam delal na Jelovici svoje čase, lahko odsvetujem kakršnikoli nakup. Zakaj? Izdelki so nekvalitetni, sama proizvodnja je zastarela (morda so zato tudi izdelki slabše kakovosti – kolikor vem še vedno nanašajo silikone ročno, da ne govorim o načinu barvanja ki spominja na manufakturo in ne proizvodnjo). Na reklamacije ni odzivovo oz. so počasni.

Skratka glede na finančni vložek – ne kupuj.

no jaz jih mam pa že dve leti ,sem vrgla plastiko ven in dala njihove ,in vse kar pište pri meni ne velja ,prezadovoljna z vsem kvaliteto ,monterji ,rok dobave do dneva točen ,tako da ima tudi sedaj naročena zunanja vhodna vrata ene so mi celo naredili po meri ,z Jelovico sem prezadovoljna ja cenovno pa niso ugodni ampak poceni oken ne kupim več nikoli………………

Se pridružujem komentarju “malo morgen”.

Tudi sam delal tam (sem izjemno vesel da ne več, ker so odnosi čisto na psu) in lahko povem, da je proizvodnja zastarela, končni izdelek je lahko dober, ponavadi pa vedno kaj fali….

Reklamacije se rešujejo po polžje ali se sploh ne, skratka stranke se lovi na neke akcije in popuste, sama tehnologija pa je daleč za mnogimi ponudniki.

Osebno se Jelovice ne dotaknem nikoli…..

Komentar bionike mi pa smrdi po PR oglasu – katera vhodna vrata pa niso narejena po meri???

Pa še to – ne gre se za to da kupiš poceni, gre se za to da dobiš ugodno, kar pomeni želeni nivo kvalitete po normalni ceni…..okovje je tako iz tujine, šipe prav tako, tako da se gleda okvir (od Jelovice z njihovo tehnologijo sigurno ni med boljšimi) in sama sestava okna (ne mi govort da sta na roke barvan les in nanešen silikon boljša kot pa strojno).

howk govoril sem!

Z zeno sva junija narocila alu-les okna pri jelovici in se danes (8 mesecev) po narocilo okna niso dokoncno zmontirana. Samo izdelavo oken tezko komentiram, ker nisem strokovnjak na tem podrocju, ampak sama montaza njihovih pooblascenih monterjev pa ni za nikamor. Na moji hisi ni okna, ki ne bi bilo poskodovano ali po aluminiju ali po lesu znotraj – nekaj poskodb je verjetno posledica transporta, druge posledica horuk montaze.
Poleg tega imava na treh oknih luknje skozi alu maske velikosti ca. 4x2cm zaradi nepravilne montaze zaluzij – zaluzije so bile namrec namontirane tako, da je skatla zaluzije prekrivala ca.10 – 15 cm stekla pri oknu. Ali je monter prvic montiral zunanje zaluzije ali pa…. raje ne napisem, da ne bom zaljiv. In odgovor s strani njihove sluzbe – napake so zgolj estetske narave in ne kvarijo osnovne funkcije okna. Ker so “prijazni” so nama luknje zapolnili s silikonom (ja za alu maske se ocitno niso slisali) in jih pobarvali s podobno barvo. Res samo podobno.

No kakorkoli se odlocate pri nakupu, toplo vam priporocam katerega drugega proizvajalca ali pa vzamite okna iz baumaxa in jih sami zmontirajte. Montaza bo zagotovo kvalitetnejsa, koncni izdelek pa bolj prijazen ocesu + ohranite mirne zivce. Jelovica se je specializirala za sole, kjer gre za javni denar in so tudi poskodovana okna cisto ok….samo da ne piha skozi njih. Kar je njihova osnovna funkcija, mar ne?

Pozdravljeni,
ali je po nekaj letih kaj bolje z Jelovico? tudi jaz zbiram med Inlesom in Jelovico in cenovno je Jelovica boljša…Kaj pravite?

New Report

Close