Najdi forum

Pozdravljeni!

Moj sin ima enake težave kot sin gospe ostroznikdanice, ki je pisala na forum dve leti nazaj. Ker se tudi pri nas težave že kar vlečejo (jecljanje na samoglasnike, vmes kakšen teden dober govor), me zanima če mi lahko posredujete njen mail, da bi jo kontaktirala.

Alenka

Ak26,

mailov uporabnikov foruma nimam oz. so mi dostopni (tako kot vsem), če je uporabnik prijavljen in svoj mail označi kot viden.
Vas zanima še kaj v zvezi z jecljanjem?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni,

Sem mama 3,5 letnika, ki je pred slabim mesecem začel jecljati. Najprej je šlo za razvojno jecljanje oz. ne-tekoč govor, zadnjih 14 dni pa opažam poslabšanje pri govoru. Glede na to, kako je prej lepo tekoče govoril, sedaj pogosto začenja s ponavljanjem prvega zloga, največ težav pa mu povzročata m in n na začetku besede: mmmmmommmoram.

Ko je utrujen, se stanje še poslabša. In počasi se je začel zavedati, da ne zmore povedati več stvari, ki jih pred časom še je, zato spremeni strukturo stavka ali pa ne dokonča povedanega.

Nameravam ga naročiti pri logopedu. Ali mi lahko priporočite kakšnega, ki je specializiran za jecljanje?
Kaj lahko še storim?

Hvala za vaše mnenje in nasvet.
Lep pozdrav,
Katarina.

Pozdravljeni,
Sem mama 3,5 letnika, ki je pred slabim mesecem začel jecljati. Najprej je šlo za razvojno jecljanje oz. ne-tekoč govor, zadnjih 14 dni pa opažam poslabšanje pri govoru. Glede na to, kako je prej lepo tekoče govoril, sedaj pogosto začenja s ponavljanjem prvega zloga, največ težav pa mu povzročata m in n na začetku besede: mmmmmommmoram.

Ko je utrujen, se stanje še poslabša. In počasi se je začel zavedati, da ne zmore povedati več stvari, ki jih pred časom še je, zato spremeni strukturo stavka ali pa ne dokonča povedanega.

Naročila ga bom pri logopedu. Ali lahko priporočite kakšnega, ki je specializiran za jecljanje? Kaj lahko še storim?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Ketrin,

potrebna bo pomoč logopeda. Ker nekaj logopedinj se bolj specialno ukvarja tudi z jecljanjem, najdete jih predvsem v Ljubljani in Mariboru.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close