Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? je tu kaka zobna asistentka

je tu kaka zobna asistentka

Zanimajo me plusi in minusi tega poklica, ter kolikšna je približno plača.
Hvala

Pri zasebniku, plača mizerna (govorim za 4 leta nazaj) sedanjih 300 €.
Bolniško pozabi.
Jaz sem bila “priučena”, nimam sred.med. šole. Znati moraš mešati amalgame, kompozite, pripravljaš maso za odtise, čistiš instrumente,odtisne žlice, tudi steriliziraš, čistiš zob.stol, izplakovalnik,separator, ordinacijo po vsakem končanem delovnem dnevu.
Imeti moraš dober želodec, prenesti pogled na kri, na slino…

Seveda, če vse to preneseš, pa moraš imeti še prijaznega dr.stomatologa, sicer ….

No jaz imam drugačno izkušnjo.Delo je čisto vredu,vse se naučiš in potem lahko z dr. lepo sodeluješ.Plača je bila dobra(pred 2 letoma)približno 900E.Delal pa je na koncesijo in privat.Skratka-za mene je bilo ok…Lp!”Čaja

Če nimaš sredjne zdravstvene šole , potem je tudi temu plača primerna.Drugače je pa okrog 700-800 eur v javnem zdravstvu, pri zasebnikih je pa čisto odvisno koliko je dober….Kolikor jaz slišim, veliko izkoriščajo in si jim od tajnice, administratorke, ter sestre ter čistilke…..Je pa vsekakor bolje kot , da bi bila v hospitalu in delala kot sestra in imela 6 nočnih, dežurstva….itd.Jaz sem delala v tem cirkusu še predno je zavarovalnica toliko zaostrila, in bile smo bogovi, če smo imele dobrega stomatologa.Vse je odvisno kakšnega zdravnika imaš, kajti vedeti moraš to, da je on bog in da sta skupaj v enem prostoru 7 ur dnevno, tako da ti svetujem da se prej pozanimaš kakšen je do sester, to se hitro razve….

New Report

Close