Je to vestnost zobozdravnika?
Spoštovani.
Kaj mi je storiti, da se rešim bolečin (ne želim, da se odstrani zobni živec, če je to mogoče) in bo zob ustrezno saniran?
Dva tedna po tem, ko je bila na zobu fiksirana krona, se je občutjivost zoba pričela stopnjevati:
– pijače lahko pijem brez bolečin, le če imajo telesno temperaturo,
– gristi-žvečiti (tudi npr.mehko breskev) ne smem več, sicer se pojavi bolečina, ki traja 1-2 uri, preden se umiri). Brez bolečin lahko jem le, če hrano zmiksam in je seveda ne žvečim.
– že od začetka in tudi sedaj po enem mesecu: če stopim v ustih košček čokolade (sladko brez grizenja), se pojavi bolečina in se poleže po 1-2 urah, ko si umijem zobe,
– zaradi bolečin iz tega zoba težko zaspim, včasih se zaradi njih zbudim in spet traja 1-2, da se bolečina umiri, da spet zaspim.
Ko sem pred kratkim reklamirala zobozdravniku postavitev krone, mi je naredil zaščito ob dlesni, rotila sem, da ne morem gristi in imam bolečine na sladko, sem dobila odgovor naj potrpim še malo, da se bo to umirilo????!!!
Ali lahko to pričakujem, če se pa bolečina na ugriz stopnjuje vsak teden in se pojavijo bolečine, čim imam v ustih nekaj sladkega?
Zaradi bolečin imam težave pri delu in seveda nižjo storilnost.
Zobozdravniku, ki me tako obravnava ne morem zaupati in želim, da zob sanira drugi zobozdravnik.
Hvala vam za odgovor.