Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Je to alergija?

Je to alergija?

Pozdravljeni, pišem vam tu, ker ste strokovnjak tudi za alergije. pred 6 dnevi me je nekaj pičilo v nadlaket in vsak dan imam večjo rdečino, od cca 3×3 prvivdan, danes že cca 15 X 10 cm, znotraj postaja temnordeča, proti robu svetlejša. Nekoliko se vidi rob do ostale kože. Je precej vroča, včasih malo srbi, včasih malo boli.  3 večere zapored sem vzela aerius po 2 tableti in mažem si z antihostamisko kremo zadnje 4 dni, ampak ne samo da ne pomaga, zadeva se slabša.

Prosim za kak nasvet. Sama sem razmišljala, da bi si 1x vzela medrol, ki ga imam doma, saj ga moram občasno vzeti zaradi precejšnjih poslabšanj astme (sicer nealergijskega tipa). Gremo pa na morje, je boljše, da to skrijem pred soncem?

 

Hvala.

 

Dober dan,

take velike lokalne reakcije, ki trajajo več dni, so kar pogoste. Antihistaminik ponavadi ne koristi kaj veliko. Boljši učinek je za pričakovati od mazil, ki vsebujejo glukokortikoide. Seveda, tudi Medrol bi dobro pomagal, ampak se ga zaradi njegovih sistemskih neugodnih učinkov v teh primerih raje izognemo.

LP

MK

New Report

Close