Je možno vzpostaviti normalen odnos, če že v začetku postaviš meje?
Mogoče je, po branju vseh tvojih postov se mi zdi, da si niti ne želiš slišati dogovorov, temveč zgolj potrditev, da se da, kar si želiš, da bi se dalo. Tudi moje mnenje je, da ne.
Morda se vsi mi motimo ali pa morda ti potrebuješ neposredno izkušnjo ( čeprav kolikor razumem je to že tretja?). Nekaj te očitno vleče v tak odnos in v odgovorih si dobila veliko možnosti, kaj bi to lako bilo ,pa tudi verjetne posledice. Če bi bila jaz na tvojem mestu bi si še enkrat zelo pazljivo prebrala vse odgovore ( ki so odlični, užitek brat) in tokrat poskušala tudi kaj slišati, kar je bilo povedanega. Vsaj v razmislek, četudi se z njimi ne bi strinjala.
GittaAna
Hvala, hvala :-)… Berem, razmisljam in spet berem
:-)…. Ja vprasanja o sebi in ne o njemu….. Obdrzala svoj krog prijateljev, ga nadgrajujem in cuvam kot zaklad… Ga ne moti… Imam svoje dejavnosti… Ga ne moti, ne stoka…. ko se zaradi mojih obveznosti ne moreva dobiti, me kaksno uro ali pop. ignorira, ne rece nic a je zjutdaj spet vse ok, ce ga kaj razjezi in se s cim ne strinja se je zdaj naucil, da se najprej umiri in sele nato odgovori v mirnem tonu….finance cuvam… Ze zdaj nima dram z mano in najbrz mu mora biti dolgcas:-) ampak stran pa noce…. In ce vas berem prav se vedno ne skrbim dovolj zase, ce se me se oklepa?
Mogoče je, zakaj točno te privlači nekdo, ki ima očitno probleme in s katerim ne moreš vzpostavit odnosa? Kaj je tisto, kar te pritegne? Zakaj se ti zdi zdrav, polnokrven odnos dolgočasen? Kako točno sploh vidiš “normalen” odnos? Je to, kar se tebi zdi “normalno” res normalno? Zakaj se ti da ure ukvarjati z nekom, s katerim praviš tako ali tako ne želiš odnosa in ki je problematičen? Se dolgočasis sama s seboj ali te dolgočasijo drugi? Česa si zares iskreno želiš od sebe, odnosov …itd.
GittaAna
Miran povsem vseeno je če je 0,1 % ali pa 1oo %. Če je vedenje nekoga neprimerno in nezdravo za nek odnos potem je tu problem, pa kakorkoli ga že označiš.
Če te nekdo udari, je povsem vseeno ali zato ker je pijan, ker je mom, ker je sociopat, ker je živčen….in koliko procentov od tega je kaj pri njemu, temveč je pomembno zgolj to, da to ni prav in da ti tega ne boš dovolil in da se boš globoko zamislil sam nad seboj, če te bo še naprej vleklo v ondnos z nekom, ki te buta ( ne glede na razlog, zakaj te je )
GittaAna
🙂 hvala vsem za razmišljanja… GittaAna za vprašanja…. kljub temu, da še vedno hodim na terapijo in se raziskujem… so vsa vprašanja dobrodošla… Nekako sem prišla do tega, da ker res vse moje življenje živim med mom mi je težko vedeti kaj je pravzaprav normalno, kot o tem govorite vi. Nekako sem se navadila živeti z visoko stopnjo adrenalina, iznajdljivosti, prilagajanja in baje sem razvila res neverjetne sposobnosti komunikacije z mom :)) Če pogledam zdaj vsa druga področja mojega življenja so mi vsi izzivi tam res mala malica. Odkritje, da znam funkcionirati tudi kot mom, če je to potrebno je zabavno in hkrati žalostno. In “tam zunaj” tudi ni neke potrebe po normalnem, pač funkcioniraš kot funkcioniraš, prilagajanje mi ni problem in vse je ok. V intimnem odnosu pa res, ugotavljam, da sploh ne vem kaj je normalno… Vem kaj mi je zabavno, vem kdaj se dobro počutim, meje pa… Moje? … Očitno nekaj res ne razumem :))
Koliko je star ta tvoj momovec? Pa je dejansko mom ali prej nom?
Očitno je dovolj funkcionalen (moj je bil iz druge skupine, kot jih je razvrstila gospa Dernovšek, torej delno funkcionalen z vmesnimi padci, ko je moral na psih. zdravljenje) in inteligenten, da se tako kot kuža uči iz napak. Verjetno je tole šolanje že kdaj dal skozi in ve, kako se mora obnašati, da se bo zveza ohranila. Jaz sem bila dejansko šokirana, kakšen robot je bil – ko sem naredila konec, je točko po točko “prijavljal” vse tisto, pri čemer me je prej zabijal v dno, in mi pritrjeval, priznaval, da je dobra ideja/da imam prav/popustil. Tako kot na začetku zveze, potem je točko za točko vse kenslal, dokler meni ni prekipelo in sem ga pustila, potem je pa spet točko za točko skušal premakniti mejo spet proti meni.
Z leti se motnja ublaži, poleg tega se ti ljudje očitno naučijo funkcionirati znosneje, ne gredo več tako zlahka z glavo skozi zid kot prej, obsesije se umilijo, izpade agresivnosti (nad drugimi ali seboj) se naučijo kontrolirati in kanalizirati. Ampak to ni zveza z normalnim človekom.
Samo na srečo si tudi ti na taki stopnji, da te povprečna zveza z normalnim človekom ne zanima. Torej uživaj, dokler bo trajalo, pazi le, da boš ostala gospodarica položaja. Če se boš resnično zaljubila, boš postala šibkejša – v ljubezni smo strašno ranljivi. Tako, kot si zdaj, si lahko primerna partnerka momovcu. Ko boš – če boš -povprečna ženska, ki bi se rada brez strahu predala svojemu moškemu, boš pa padla v brezno, če boš ostala z njim.
Za Miran.. . Nisi edini, ki je podvomil, da je mom 🙂 celo izkusena terapevtka za mom je podvomila v to, a ko jim povem kako se vede do drugih, mi vsi svetujejo, da naj grem stran in naj se cuvam… On pa… Pazi kaj rece, vkljopljeno ima kontrolo, ki me zdaj vcasih ze moti, ker postaja prevec normalen :-).. In za pameten momovec… Ima mom celo del asocialne… In ko sem ga spoznala je bilo ni da ni… Divji, aroganten, nesramen, zaljiv, hotel me je vplesti v necista posla,…. In proti temu kar je bil je zdaj kot mucek… Je pa res da mu ne smem ves cas kazati, da sem nora nanj, ne sme zacutiti, da sem sibka, in vedno moram kazati, da imam nadzor nad situacijo…Privlaci ga vtis uspeha, sposobnosti, moci… In kot da mu to zadostuje za kontrolo, spremembo, zeljo imeti to ob sebi… Ne vem… Spet na glas razmisljam:-)… So to vedenja ki dajejo po budo za sprememo?… Da si ravno prav usekan za njih? 🙂
So tudi dobri igralci.
Ker prva taktika ni uspela, zdaj sprobava drugo.
Zaenkrat ti je še smešno, ker se ti zdi, da imaš vse pod kontrolo. V resnici igro vodi on, tega se zavedaj. On še predobro ve, da te je vse tisto na začetku očitno pritegnilo, sicer ne bi bila z njim … zdaj samo utira teren, da bo spet lahko prevekslal na stari način.
V glavnem, pazi nase. Nekam si napiši in to vsak dan preberi, ob kateri njegovi potezi boš naredila definitev konec. Do kam lahko gre, koliko prekrškov mu boš dovolila. Resno ti govorim. Me zanima, kako se bo razpletalo, upam, da boš poročala.
(In uporabljaj zanesljivo kontracepcijo, ki je odvisna od tebe – torej ne kondomov).
Hvala pametni momovec in vsem ostalim :-)… Evo napredujem… No vsaj mislim, da ja :-),.. Ko sem prebirala zadnji post se mi je samo se potrdilo, da v bistvu ze vem, da ta odnos ni zame a da cakam kdaj bo prestopil mojo mejo… On je ocitno to cutil in se neverjetno lepo vedel:-)… Do prejsnjega vikenda, ko je prestopil mojo visoko mejo:-) In vedela sem, da bo prej ali slej padel na njej 🙂 In zdaj ko sem rekla, da je konec in da se te igre nocem vec, verjetno preracunava ali pa ze ve, da mi ne bo kos in se bo umaknil:-)… No pa da vidimo:-)…. Hvala vsem se enkrat… Ta forum in vi ste zakon:-)!
Mene pa zanima kakšna je bila tvoja visoka meja,ki jo je prestopil?Te igre ne bo konec,on bo še igral in prosil in govoril,da se je spremenil.Ne,bo te tako zlahka pustil.Tudi,ko si bo našel drugo bo hotel tebe nazaj.Ne dajo miru.Vem,da je imel poleg mene še eno.Pa sem ga dala na čevelj.Pa ti pišem zato,ker se je glih tisti viken skregal s svojo,ko si se ti svojga dala na čevelj.Sem brala in premišljujem pa mogoče je isti.Pa mi je napisal……ne zamenjam te za nobeno,ti si bila in ti boš za vedno vse…..Dolga je pot predno se vse to konča.Veliko zabave ti želim in nič solz.
Pozdravljena cedevita:-).. To, da gre za istega bi bilo res super 🙂 ceprav malo dvomim saj so kot kloni :-)… Ne morem opisati situacije, ker nocem, da se kdorkoli prepozna.. Lahko pa ti povem, da sem zakljucila v nedeljo pop…. Ce ti to kaj pomaga, da ugotoviva ce gre za istega:-) .. Ja in res je kot pravita z umik… Ze je začel… A sem tokrat odlocena…. Predvidevam, da bo se nekaj mrcvarjenja a le toliko, da se v tem postavim na prvo mesto :-), kar daje neverjetno dober obcutek :-)… Govorim o izrecenih besedah kot so NE, DOVOLJ, JAZ RABIM… 🙂
Ja. imaš prav verjetno ne gre za istega.So si zelo podobni.Samo tako je bilo naključje,takih naključjih pa je lahko miljon.Ti si odločena samo pazi,ker te znajo omehčati imajo en kup lepih in sladkih besed pa še kakšno darilce,da se še malo polepšajo in te omehčajo.Njega ne zanima,da rabiš mir -čas.Drži se
Pozdravljena, Mogoče je!
Nekje ne začetku sem ti napisala svoje izkušnje in videnje sobivanja s partnerjem, ki ima očitne probleme v medsebojnih odnosih.
Če želiš, me lahko kontaktiraš na e-mail: [email protected].
Z veseljem, bi poklepetala s teboj. Lepo bodi in dobro pazi nase.
Se tole… Nekako zdaj poskusam razumeti zakaj je umik od njih tako tezak… Ker smo jih ponotranjili in jih vzeli za del sebe in je ponovna locitev tega dela tezka, jaz imam nek cuden obcutek kot da zapuscam del sebe :-), ki je vgraviran vame 🙂 in na trenutek ze uspem videti njega kot patoloski osebek 🙂