Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Je možno, da imam levkemijo?

Je možno, da imam levkemijo?

Pozdravljeni,

šla sem na pregled (preventivno) in je bilo vse razen krvi vredu. Pri krvnih izvidih pa sem imela povečane levkocite, ampak ne veliko (15.00), pa tudi nekaj drugih vrednosti. Zaradi nenavadne krvne slike me je osebna zdravnica čez en mesec ponovno poslala v laboratorij, kjer so se rezultati bolj kot ne ponovili, nato sem čez par dni šla še enkrat in na še dodatne preiskave, ki niso pokazale odstopanj, razen podobne slike levkocitov. Če en mesec sem šla še enkrat, rezultati niso bili nič drugačni. (število levkocitov se je vedno gibalo okoli 14 -15, štirikrat sem imela malo povečane eritrocite (4,89 -5,23), nazadnje ne; enkrat trombocite (416)) Dobila sem napotnico za hematologa, ki pa po telesnem pregledu ni ugotovil nič posebnega. Krvna slika pa je ostala enaka, nenavadna. Na izvidu piše, da imam stabilno levkocitozo, blago anemijo (Hb 119g/L) in da je predvsem prisotna nevtrofilija. Zato sem morala dati kri še enkrat in sedaj delajo preiskavo za določitev BCR ABL ter določitev celičnih označevalcev. Nimam nobenih drugih težav, počutim se fajn. Mogoče se počutim malo bolj utrujeno, kar pripisujem službi.

Seveda sem si prebrala, kakšno preiskavo mi bodo naredili in me je kar malo spravilo v paniko. Strah me je, da imam levkemijo. Prebrala sem si vse živo o KML in se sprašujem, če je možno, da gre pri meni za to bolezen? Levkociti naj bi bili bolj povišani?

Razumem, da mi dokončnega odgovora ne more dati nihče ampak samo rezultati (me ubija, da moram čakati cel mesec na njih), me pa zanima, če je pri komu s tako nizkim številom levkocitov dejansko šlo za KML?

Pa še eno vprašanje. Ko je kronična faza te levkemije, pomeni, da z zdravili lahko ostane v remisiji do konca življenja ali je nujno, da se vedno razvije akutna faza?

Najlepša hvala!

Pozdravljenja,

se opravičujem za tako pozen odgovor. Verjetno ste rezultate krvnih testov že dobili. Stiskam pesti, da ni nič alarmantnega. Če pa se izkaže, da gre za KML, pa kot navajate… to je ena od najbolj obvladljivih malignih bolezni, s katero sedaj ob jemanju zdravil, človek lahko živi do zavidljive starosti.

Ne vem, kako se je izkazalo pri vas glede izvidov, a če boste potrebovali kaj več informacij, smo vam z veseljem na voljo tudi po telefonu 040 240 950, kjer navadno odgovarja kolegica Milena Remic, ki s KML kakovostno in aktivno živi že dolga leta.

Vse dobro in pozdrav,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close