JE KUŽEK DEPRESIVEN?

Živjo!

Mi imamo pa en problem z našim kužkom.

Na kratko:
Star je 8 tednov, dobili smo ga 1 teden nazaj. Zadnje nekaj dni zgleda zelo žalosten. Dozdeva se nam, da bi to bilo zaradi tega, ker so sosedje nekaj dni nazaj dobili njegovega bratca iz istega legla, morda pa je zaradi razgliščevanja, ki poteka ravno zadnje nekaj dni. Kakorkoli, prosim za vašo pomoč.

Na dolgo:
ENERGIJA: Podnevi nenehno spi, ponoči žura, ker ima gotovo preveč energije od vsega spanja čez dan. Tekom dneva ga poskušamo zainteresirati z igro, sprehodi ipd., a se pogosto odvleče v hišo za kavč (v leglu je bil navajen spati v “čošku” pod dilami, ki mu je predstavljalo zavetje). Sicer nam ga uspe peljati tudi na kratek sprehod, vendar kmalu želi nazaj domov.
PREHRANA: Apetit ima, poje vse svoje obroke. Danes hrano rad poje. Prva dva dneva briketov ni preveč maral, jedel je bolj slabo. Namakali smo mu jih le v mlačno vodo (nič mleka ipd.).
RAZGLIŠČEVANJE: 2 dni nazaj smo mu dali zadnjo od treh tablet za razgliščevanje (vsako en dan). Od začetka razgliščevanja je redno kakal gliste, prvi dan celo cel kup. Občasno gliste tudi izbruha.
BRATEC PRI SOSEDU: Bratca iz njegovega legla so dobili pri sosedih po cca. 3-4 dneh, odkar je bil pri nas. Po nekaj dneh smo ju spoznali in zelo rada sta se igrala skupaj (bolj napadala in lovila).

Včeraj in danes je še posebno žalosten. Danes je slišal bratca, ko je lajal in želel je iti k njemu. Ker mu nismo pustili, je začel jokati. Vse je ignoriral in se stisnil v svoj kotek za kavčem. Raje je videl, da ga ne čohamo. Zvečer je tudi bruhal (ne glist).

Prosim za vašo pomoč. Hvala že vnaprej. 🙂

Meni to bolj sliči na kako bolezen. Oz. se fizično ne počuti v redu. Tole bruhanje vsekakor ni ok. Tako da bodite pozorni kako bo glede bruhanja. A iztreblja pa normalno formiran iztrebek?
Vsekakor razglistite po protokolu!
Ukvarjajte se z njim. Bodite ljubeči in hkrati odločni. Ukvarjajte se z njim, delajte na tem, da se z mladičem “povežete”, da vam bo začel zaupati.

Hvala za odgovor 🙂

Ja, ponavadi je kakec normalen (čvrst) in običajno takrat brez glist, včasih pa se zgodi, da je kakec bolj tekoč in zraven kakšna glista. Razgliščujemo po protokolu (dobil je že 3 tablete, vsak dan eno, začeli smo pri veterinarju, čez 14 dni pa dobi spet 3). Se pa proti večeru rad razteguje, kot da ga boli trebušček, zjutraj pa je igriv in razposajen.

Lahko da je vse na kupu – gliste, zmedena čustva ipd. in se mu pozna na zdravju. Nam se zdi, da je bolj žalosten tudi zato, ker pogosto pride mimo hiše njegova mama (je iz iste vasi in jo imajo izpuščeno), on pa jo zavoha in želi za njo. Tudi sosedov bratec se podobno obnaša.

Kakorkoli, hvala za pomoč 🙂

New Report

Close