Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo je kdo imel slutnjo, da bo nekdo nepričakovano umrl..

je kdo imel slutnjo, da bo nekdo nepričakovano umrl..

Vsi, ki ste izgubili bližnje ob kakšni nesreči, je kdo imel občutek oz. slutnjo, da se bo nekaj zgodilo???

Jaz odganjam to misel in imam slabo vest, po moje pa mi take misli prihajajo zato, ker moj dragi kar tako občasno mimogrede omeni, da tako ali tako ne bo dolgo živel, da bom jaz dlje in take neumestne…

res me je potem strah, dase bo kaj zgodilo…

č

Kaj pa če ti med vrsticami sporoča, da misli ali pripravlja samomor? Moja mama je tako govorila. Svak naju je s sestro pravočasno opozoril, pa sva ga le debelo gledali. “Naša mami pa že ne. Zdaj sicer ima kdaj težave, ampak to bo vse minilo.” Večkrat je omenila, da ima vsega dovolj, pa da se ona z določenimi problemi ne bo več ukvarjala, nič hudega ne bi bilo, če je ne bi več bilo… Zraven se je pa še na en poseben način smehljala. Nobeden pa ni zaštekal, ker se nam je zdelo popolnoma nemogoče. Tudi v cerkev je redno hodila in to povedala tudi župniku, smo kasneje zvedeli.
Kar strese me, če gre tudi pri tvojem fantu v to smer. Direktno ga vprašaj, če razmišlja o samomoru. Prepoznana priprava na samomor je polovica rešitve. Poglej si v kakšni knjigi ali vprašaj na telefon o duševni stiski. Upam, da se pri tebi motim. Srčno bi si želela, da bi se tudi o moji mami. Pa je žal že prepozno.

Moja hči je kar nekajkrat omenila, da se ji zdi, da bo kmalu umrla, hodila na preglede k zdravnikom, ki niso odkrili ničesar. Njej pa je odpovedalo srce.
Mogoče pa se ne počuti dobro ali pa so že odkrili kakšno bolezen, ki se ji skuša na tak način izogniti. Pogovorita se.
LP, Karitaja

moj ata je pa , ko sem bila še otrok pa skoz do starosti, vedno, ko je bil “fajhten”, rekel: tri tedne še bom pa fertik. Pa je umrl star 86 let.

Pozdravljen!

Vem za izkušnjo moje prijateljice, ki je tri noči, seveda ne zaporedoma sanjala, da bo umrla njena babica. Po treh dneh jo je presenetil telefonski klic sorodnika, ki ji je dejal, da je babica mrtva. Seveda je bila zelo presenečena in še danes o tem ne govori preveč rada. Jaz menim, da so takšne stvari bolj naključje in so seveda možne. Ne vem, če si že slišal za babo Vango, slavno bolgarsko prerokinjo, ki je napovedala 2.sv.vojno, napad na dvojčka, potop podmornice Kurgsk, svojo smrt, 3.sv.vojno leta 2010 in menda jo je obiskal tudi Hitler in se iz njene hiše vrnil slabe volje. Dejala je, da jo bo nasledila 10 letna deklica iz Francije. Več o njej si lahko prebereš na angleški Wikipediji, kjer so tudi njene napovedi za prihodnost, lahko pa ti povem, da te napovedi niso preveč pozitivne.Čeprav so se njene dosedanje napovedi uresničile, pa bomo za njihovo verodosojnost še počakati do leta 2010 in če bo takrat res 3.sv.vojna, je najbolje, da ob vsem kaj naj bi sledilo pobegneš v Sibirijo, ali pa kakšen oddaljen kraj.

Jah, danes sem prejela žalostno novico, da je umrl moj predragi Dedi. Či sto sem zlomljena. In moram vam povedati, da smo dobili nekakšne znake. V zadnjih 3 dneh, se nam je namreč pokvarilo 2/4 žarnic, iz včeraj na danes ponoči je ena celo počila. Dedi pa je umrl okoli 5 ure zjutraj. Potem, danes ko sem izvedela, sem iz balkona slišala kot da bi mmi nekdo v sobo nekaj govoril Dobesedno nek glas je bil. In potem je včerasj zvečer mama vse žarnice menjala. Danes sva se pogovarjali, da je to bila nekakšna slutnja. Da so žarnice pomenile kot da nekaj ugaša, življenje ugaša. dajemo moč da nebi ugasnilo (menjava žarnic). Nevem no…

Ja sem
Imela sem “sanje” ,ki so se ponavljale več kot en mesec
nehale so se 1 dan pred smrtjo očeta
In sedaj si očitam zakaj nisem nič naredila,mogoče bi ga lahko rešila

Jaz sem slutila partnerjevo smrt. Pred odhodom, sem mu rekla naj ostane doma, ker imam res slab občutek, pa se mi je samo nasmehnil.
Na dan, ko se je ponesrečil, sem šla v trgovino in kupila črna oblačila. Ko sem se pogledala v ogledalo sem si rekla:”Črnino boš rabila, ker boš vdova.”

Alica

ja…moj prijatelj 4 mesece ni odklonil piva – za vsakega je rekel, dejmo ga ker je lahko zadnje, mene in moje prijateljice je spraševal če bomo kaj jokale, ko so med nama ratale stvari bolj intimne je rekel naj se ne navezujem preveč ker to ne bo dolgo trajalo… pa je umrl u prometni nesreči.
Jaz bi upala rečt da je vedel ne le slutil.

Jaz pa vem, da ni dobro sanjati kalno vodo, moj pokojni mož je sanjal kalno vodo, pa je potem umrl od tašče bratranec, jaz sem to enostavno preslišala, potem je pa par dni pred svojo smrtjo, tudi rekel da je to sanjal, pa se spet nisem spomnila in je potem res umrl od kapi.

Mene pa kar spreleti, če ponoči slišam skovikati sovo. Vedno pravim, da je to znak, da bo nekdo umrl, po stari vraži. In res je zmeraj potem nekdo v vasi umrl. Tako, da, čeprav se sliši še tako neumno in še vedno nočem verjeti v to povezavo sova-smrt, kar nekako “verjamem”..
Sova naj bi bila vendar ptica učenosti ne smrti..?

Pri nas pa je hčera (18 let) sanjala ponoči, da je umrla babica (moja mama). Nič ni povedala, ker sva zjutraj z možem šla v službo. Potem pa sva ji prišla domov povedat in ko sem odklenila vrata je zakričala: kaj je, kaj se je zgodilo, kaj je z babico (pa babica ni resno bolehala). Jaz sem bila kar pretresena, ker je takoj vedela …
Nasprotno pa jaz nisem niti slutila, mene so pa sorodniki klicali na m-tel eden za drugim, pa sem bila na sestanku (ob 7.30 zjutraj). Na kraj pameti mi ni prišlo da me trije kličejo tako zgodaj in zaporedoma zato, ker se je kaj zgodilo … Niti nisem trznila, ko sem videla zaporedne klice … Potem se mi je zdelo prav neverjetno, saj običajno, če me kdo pokliče ob taki uri, najprej pomisliš na kaj hudega.
… ko pa gledaš nazaj pa seveda vidiš polno takih znakov, ki napeljujejo na to, da je pokojni vedel kaj se pripravlja. Tudi za ta moj primer moj mož pravi, da je mama poskrbela zato, da se ne bi sekirali 🙁

jaz sem bila pri teti na obisku in je stric skoz okno pogledal in pravim, kako si? ‘za en k***’ pravi on, ‘fliknu bom’ … pa mu rečem, ne ga srat, nimam za krancl … naslednji dan mi pridejo povedat, da je ponoči umrl.

pol sem pa še sanjala vse moje drage pokojne domače, kako so sedeli za mizo in on stopi v sobo in teta reče ‘a si le prišel’ …

jaz verjamem, da čutimo energije, ko se nekdo poslavlja … ali on sam, ali bližnji, nekaj je gotovo čutiti. takih ‘primerov’ poznam veliko.

No, jaz imam pa obratne izkušnje… Sem par tednov nazaj sanjala da je moj oče umrl, pa je še vedno živ. In nič mu ne manjka. Tudi moj partner večkrat pravi, da ga bom preživela za par desetletij, pa ne pričakujem, da načrtuje samomor ampak gre samo za statistiko… V moji familiji umirajo šele ko so blizu stotke, v njegovi pa okoli sedemdesetega… Torej je to samo črni humor…
Že leta nazaj sem tudi sanjala, da je umrla moja mlajša sestra, je še vedno živa…
Zgleda, da pač nisem prerokinja.

1 Ljubljančanka,

ne gre se tu za preroštvo. Tu se gre zato, da ljudje lahko čutimo. Tudi sama sem to doživela in to v živo doživela, tako da, …. je nekaj na temu, je.

meni pa se je sanjalo da mi je odpadel zob pa je umral moja babica potem…ko sem bila stara 15 let sm sanjala ponoči da sem bila z mojo pokojno sošolko ki smo skakale z stolpa dol..naslednji dan sem mela hudo prometno neserečo..kot da me je hotela opozorit

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Dragi moji!

Tale vaša rasprava ne paše na tale forum. Tu smo ljudje, ki žalujemo za svojimi najbližjimi. Vaše slutnje so naša resničnost. Raje uživajte življenje s svojimi najbližjimi dokler ste si še dani da ste skupaj. Brez zamere

Preveč boli, ko izgubiš sebi najdražje.

Smrt ne, nesreco pa sem slutila, ja.
Sicer se vam bo mogoce zdelo neverjetno, jaz pa tudi nerada govorim o tem.

Skratka, bila je ena hudo vroca sobota. Zvecer smo bili povabljeni na piknik, kjer naj bi z otrokcem tudi prespali, ob treh po sluzbi pa smo se odlocili skociti v toplice za 4 urce malo osvezit.
Spakiram vse potrebno, tudi cunjice in zobne scetke, da iz toplic samo zavijemo na piknik in nam ni treba vec domov.
Pridemo v toplice, stopimo v bazen, sincek zacofota, se smeje, nori. Kake pol urce smo bili v bazenu, ko mi je postalo grozno slabo, zacelo me je dusiti, bolelo v prsnem kosu. Sla sem ven iz vode, da bi slabost malo minila, na lezalniku opazujem sina, bolecina v prsnem kosu pa kar ni in ni popustila. Imela sem napad panike, zacela sem hudo jokati in prosila partnerja, da gremo domov. Malo nejevoljen me je gledal, ces kako domov, ce smo sele prisli, a je kmalu videl, da mislim resno.
Gremo, v avtu sem se za silo pomirila.
Pri odcepu, kjer naj bi zavili k sorodnikom na tisti piknik, sem prosila, naj pelje mimo, proti nasemu domu. Sploh mu ni bilo jasno, zakaj, saj smo imeli vse s seboj, a je vendarle peljal in ni komentiral. Jaz pa tudi nisem imela posebnega razloga, zakaj domov. Pac domov, nujno moram domov.
Hlipala sem za zrakom, sinu nisem zelela pokazati, da se mi nekaj dogaja, a me je bilo na smrt strah.
Pred blokom smo parkirali, prosila sem, naj me pocakata v avtu, ker se takoj vrnem. Sla sem v stanovanje in pogledala na telefon. Nesteto klicev moje sestre….
Takoj sem vedela, da je nekaj hudo narobe.
Poklicala sem nazaj in mi je povedala, da je imel oce nesreco in je v komi….
Jaz sem to nesreco cutila.
Tudi, ce bi takoj reagirala, ne bi mogla nicesar spremeniti, a cutila sem, da je nekaj hudo narobe.
Oce je nesreco sicer prezivel, a posledice so ostale hude. Obcutenj ne bom nikoli pozabila. In cesa takega nocem cutiti vec nikoli…

Danes zjutraj je umrla moja babica… Bila je zelo bolana samo zadnji mesec, diagnoza rak in nisem pričakovala, da se bo tako hitro končalo. Zato še nisme čisto dojela. Ni imela lepega življenja, bila je zelo delovna, prijazna in zelo me je imela rada. Mislim, da se je mogoče že dolgo časa slabo počutila, ampak ni pokazala nikomur. Žal mi je, da nisem preživela z njo več časa, ampak to je verjetno vsakemu. Preden je umrla, sem imela nekaj časa čudne slutnje – dogajale so se čudne stvari, od pokanja žarnic… In dva dni sem imela čudne sanje, neprijetne. Nekako sem vedela, da se bliža ta trenutek in upam, da ji je zdaj lepše.

Dobila sem to temo in me zanima ali kdo ve, ali res potem oseba umre, če jo kateri od dragih pokojnih pokliče. Hvala za izkušnje.