Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Javna tribuna: Oktober je tradicionalno obarvan rožnato

Javna tribuna: Oktober je tradicionalno obarvan rožnato

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Po podatkih slovenskega Združenja Europa Donna vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1.300 žensk. Oktober je sedaj že tradicionalno obarvan rožnato.
S tem se javnost opozarja na pomembnost aktivnega in zdravega življenja ter na prednosti samopregledovanja dojk in rednih zdravniških pregledov, ki pripomorejo k zgodnjemu odkrivanju raka.

Telekom Slovenije skupaj s Samsungom že od leta 2008 sodeluje z Združenjem Europa Donna Slovenije. Oktobra je v ta namen na voljo odličen mobitel po ugodni akcijski ceni na obroke, kupec pa ob registraciji lahko prejme še Samsungov darilni paket. Ob vsakem prodanem mobitelu Samsung Galaxy A30s Pink Ribbon se 10 EUR nameni za boj proti raku dojk. Uporabnice ob tem spomnimo tudi na brezplačno aplikacijo Breast Test, ki na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu izvajanju samopregleda dojk. Tako v Telekomu Slovenije rožnati oktober namenjamo osveščanju o raku dojk, novembra pa se bomo pridružili akciji društva OnkoMan, ki aktivno spodbuja moške k zgodnjemu odkrivanju in pravočasnemu zdravljenju raka na prostati in testisih ter ostalih bolezni, ki prizadenejo moške.

Slovenska onkologija pozdravi že več kot 60 % vseh bolnikov, s preventivnimi ukrepi in z zgodnjim odkrivanjem bolezni pa želimo to številko še povečati, zato skupaj prispevajmo k boju proti raku. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 24. 10. 2019, ob 10.00 v javni tribuni, kjer bomo gostili Tanjo Španić, predsednico Združenja Europa Donna Slovenije, in Gregorja Pirca, predsednika slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ki bosta na voljo za vaša vprašanja.

Vabljeni, 24.10. 2019, ob 10. uri, vprašanja pa lahko zastavite že danes.

[attachment=0]jttscover1.jpg[/attachment]

No ko ste že načeli to temo, meni gredo vse te awareness fore že precej na živce. Ne vidim v tem nekega smisla, razen da se folk boji in prestrašenemu folku je lažje potem prodajati praktično karkoli. Dajte se vi raje ukvarjat z iskanjem vzrokov bolezni in z zdravljenjem, namesto s traparijami, roza pa brkatimi pa kakšnimi že.

Veliko se govori o pregledih dojk pri ženskah….kako je to pri moških?

Hvala.

Kam gremo lahko moški na preventivni pregled?

hvala.

Kakšno vlogo ima Združenje Europa Donna Slovenije?

Po katerem letu starosti, se je dobro začeti pregledovati?

Kakšne so opcije zdravljenja? Katera naj bi bila najbolj učinkovita?

Pozdravljeni,

mene pa zanima kako deluje aplikcija Breast Test?

lp,

Lahko rak na dojkah vpliva na zmožnost zanositve? 🙁

Pozdravljeni,
imam sorodnico, ki je letos zavrnila kemoterapijo, odstranili so ji bezgavke… Kakšni so lahko zapleti v prihodnosti?
In kako voliva nanjo to, da je brez bezgavk.. Veliko toži o bolečinah…
Želel bi ji pomagat, pa. Ne vem kako

Hvala

Kako lahko pride nek pacient v stik z vami in kakšno pomoč lahko dobi? Imate kakšne uradne ure, odprte dneve, se je potrebno naročiti, koliko stane posvet, kako zgleda?
Sprašujem za naju z možem, oba bi se rada nekam priključila. On je že pred 15.imi leti imel raka, jaz pred dvemi. Opažava, da naju je to zelo zaznamovalo in bi rada predelala to temo.

Kup vprašanj, nič odgovorov. Nula nada zero 0

Mene pa zanima kakšna je cena omenjenega telefona Samusng Pink Ribbon?

Spoštovani, lepo vas pozdravljamo v današnji javni tribuni, v kateri bomo govorili o pomembnosti aktivnega in zdravega življenja ter prednosti samopregledovanja dojk in rednih zdravniških pregledov, ki pripomorejo k zgodnjemu odkrivanju raka. Dobrodošla oba strokovnjaka Gregor Pirc, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ter dr. vet. med. Tanja Španič, predsednica Europa Donna Slovenija. Vabljeni, da postavite še kakšno vprašanje, strokovnjaka pa bosta začela odgovarjati na ta, ki smo jih že prejeli.

Lep pozdrav vsem bralcem

*** Gregor Pirc predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan [url]https://www.onkoman.si/[/url]

Pozdravljeni tudi z moje strani 🙂 Z veseljem vam bom poskušala odgovoriti na vaša vprašanja ali vas vsaj usmeriti naprej

*** Tanja Španič predsednica Europa Donna Slovenija [url]https://europadonna.si/[/url]

Lep pozdrav vsem bralcem

*** Gregor Pirc predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan [url]https://www.onkoman.si/[/url]

Z odgovori začenjamo zdaj 🙂

*** Tanja Španič predsednica Europa Donna Slovenija [url]https://europadonna.si/[/url]


Pozdravljeni tudi v imenu Telekoma Slovenije, odgovarjava Mojca in Franjo.

Ali bo v novembru tudi kakšna ponudba telefonov za moške?

Hvala.