Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Javna tribuna: Ali veste koliko prihrankov imate pri Modri?

Javna tribuna: Ali veste koliko prihrankov imate pri Modri?

Ste zaposleni v zdravstvu, šolstvu, na policiji, ministrstvu ali kje drugje v javni upravi?
Že veste, da vas je v dodatno pokojninsko zavarovanje vključil vaš delodajalec?

60 % varčevalcev ne ve, koliko prihrankov imajo pri Modri.

Točni podatki o vaših prihrankih vas čakajo na strani e.Modra.si. Spletna storitev e.Modra.si je razvita kot odgovor na potrebe in želje varčevalcev v Modri zavarovalnici.

Z njo lahko dostopate do vseh informacij o vašem varčevalnem računu. Več o e.Modra si lahko preberete tukaj.

Več o portalu e.Modra.si lahko izveste v četrtek, 21.1.2021 ob 11.00 uri.

Na vaša vprašanja bodo odgovarjali strokovnjaki z Modre zavarovalnice, ki skrbijo za prihranke za dodatno pokojnino več kot 288.000 Slovencev.

Pridružite se nam z vprašanji!

Pozdravljeni,

mene pa zanima, če lahko zamenjam upravičenca za primer smrti? Ali so kakšne omejitve glede tega?

Hvala

Kaj potrebujem za prijavo na e.modra.si? Ali je za urejane zadev potrebno digitalno potrdilo?

Moja mami je čistilka v javni upravi in ni najbolj vešča tehnologije. Kako deluje vaš portal, kako ji lahko pomagam preveriti kakšno je stanje njenih prihrankov? Glede na to, da bo čistilka najverjetneje imela nizko pokojnino, kaj lahko naredimo, da bo bolje preskrbljena na stara leta.

Dragi uporabniki,

začenjamo z današnjo Javno tribuno in pozdravljamo strokovnjake iz Modre zavarovalnice, ki bodo danes odgovarjali na vaša vprašanja.

Pozdravljeni,
lani sem se zaposlila v zdravstvu, pa me zanima kje lahko določim upravičence za primer smrti?
Hvala za odgovor.

Kaj v primeru, da izgubiš službo in ne moreš več plačevati? Se ti zamrzne, izplača, skratka … postopek.

Pozdravljeni tudi z moje strani, ki bom danes v vlogi Modre odgovarjala na vaša vprašanja.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Mene pa zanima kakšen je postopek registracije v portal? Ko se enkrat prijavim, ostanem v računalniku shranjen?

Pozdravljeni.

Upravičence za primer smrti lahko določite že ob začetku varčevanja v pokojninskem skladu, nato pa jih lahko skozi obdobje varčevanja po želji kadarkoli spreminjate. Najlažje to storite preko spletne storitve e.Modra.si, kjer imate za to pripravljen elektronski obrazec, ki ga le izpolnite in ob oddaji digitalno podpišete.

Čer digitalnega podpisa nimate, lahko kljub temu vstopite v e.Modra.si, kjer vas čakajo tudi na enem mestu zbrani obrazci v docx obliki, ki jih lahko izpolnite, natisnete in nato podpisane skenirane pošljete nazaj preko varnega kanala – e.Modra.si.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Za prvo registracijo na e.Modra.si potrebujete identifikacijsko kodo, ki smo vam jo ob vključitvi poslali po pošti. V primeru, da je nimate, lahko skozi postopek registracije zaprosite za novo, ki vam jo bomo v najkrajšem možnem času ponovno poslali na vaš naslov. Postopek registracije pa je hiter in preprost, saj vas skoznjo vodi sistem sam.

Za urejanje podatkov ne potrebujete digitalnega potrdila, vam pa le-to vsekakor olajša urejanje.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Kakšna zavarovanja ponujate, poleg varčevanja za pokojnino?
Hvala, M.

Če gospa še ni opravila prve registracije na e.Modra.si, lahko na tej povezavi zaprosi za prvo identifikacijsko kodo, ki jo nato pošljemo na njen domači naslov. Postopek registracije je hiter in enostaven.

1. Vstopi na e.Modra.si.

2. Vnese svojo EMŠO številko in sistem jo bo usmerjal do zaključka registracije.

3. Po vnosu identifikacijske kode, bo na vpisani e-naslov prejela sporočilo, ki bo veljavno 24 ur.

4. Potrdila bo povezavo v sporočilu, določila svoje geslo in vstopila na e.Modra.si

Svojo dodatno pokojnino lahko poviša z individualnimi vplačili v sklad, v katerega je gospa že vključena. Višino zneska, dinamiko vplačil in način plačila lahko določa sama. Individualno varčevanje lahko uredi na več načinov. Najhitreje preko e.Modra.si, ali preko obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani tukaj.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Ob vključitvi v dodatno pokojninsko zavarovanje ali kadarkoli kasneje, varčevalec lahko določi upravičenca/upravičence za primer smrti s posebnim obrazcem ali preko e.Modra.si. Za določitev upravičencev preko elektronskega obrazca na e.Modra.si boste potrebovali digitalno potrdilo. Je pa na voljo tudi obrazec za tisk.

Varčevalec lahko upravičence za primer smrti kadarkoli zamenja/spremeni tako, da na e.Modra.si določi nove upravičence oz. Modri posreduje obrazec za določitev upravičencev za primer smrti, ki ga najdete na naši spletni strani.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Dober dan,

imam malce drugačno vpršanje in sicer zdaj je 200 dodatnih evrov ob penziji dosti in se sliši kar fajn. Ne vem pa, kaj bo 200 evrov na mesec pomenilo čez 18 let, ko grem jaz v penzijo … ali se to kaj prilagaja, glede na takratne cene?

Hvala

Jaz delam v javni upravi in mislim, da imam to zavarovanje. A vprašam v službi ali mi lahko kar vi preverite, če vas pokličem in povem podatke?

Varčevanje v pokojninskem skladu je zelo prilagodljivo. Brez dodatnih stroškov lahko vaša zavarovalna polica miruje toliko časa, dokler ne boste ponovno zmogli vplačevati v pokojninski sklad. Mirovanje časovno ni omejeno.

Vaša privarčevana sredstva se tudi v času mirovanja plemenitijo skladno z donosi, ki jih v tem času pokojninski sklad dosega.

Pod določenimi pogoji lahko privarčevana sredstva tudi dvignete, vendar s precejšnjimi davčnimi posledicami. Zato tega, če res ni življenjsko pomembno, ne bi priporočala nikomur.

Individualno vplačana sredstva lahko dvignete kadarkoli, med tem, ko za kolektivno vplačana sredstva (vplačila delodajalca) obstaja nekaj pogojev za izplačilo.

Dvig privarčevanih sredstev v enkratnem znesku je namreč izredno neugoden, saj se ob izplačilu obračuna in plača 1 % izstopnih stroškov ter 25 % akontacija dohodnine. Nato pa dokončni obračun dohodnine opravi še Finančna uprava RS in pri tem upošteva tudi že vplačano akontacijo dohodnine za vse prejemke v letu izplačila.

Za natančnejše informacije lahko pokličete naše svetovalce na 080 23 45, ki vam bodo znali najbolje svetovati, pišete na forum Pokojninsko zavarovanje ali pa mi pustite zasebno sporočilo na tem forumu, kjer sem v vlogi moderatorja (tukaj). Potrudila se bom, da natančnejši odgovor dobite v najkrajšem možnem času.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

Ali še pošiljate vašim strankam oz. zavarovancem 1 x letno izpis o privarčevanih sredstvih na dom (v kuverti)?
Mi letos oz. konec lanskega leta nismo nič dobili od vas.

Pri zadnji prijavi na emodra sem dobil ponudbo za neki zavarovanje, je še možno skleniti?

Postopek registracije je preprost.

1. Vstopite na e.Modra.si.

2. Vnesete svojo EMŠO številko in sistem vas usmerja do zaključka registracije.

3. Po vnosu identifikacijske kode, na vpisani e-naslov prejmete sporočilo, ki je veljavno 24 ur.

4. Potrdite povezavo v sporočilu, določite svoje geslo za vstop in vstopite na e.Modra.si.

Zaradi varnosti vam priporočamo, da se iz e.Modra.si odjavite vsakokrat, ko zaključite z ogledom spletnega portala. Po izhodu torej ne boste ostali prijavljeni v storitev, temveč boste ob vsakokratnem vstopu morali ponovno vpisati svoje geslo. Lahko pa seveda v brskalniku izberete možnost, da si le-ta zapomni vaše vstopne podatke, česar pa vam, kot rečeno, zaradi možnosti zlorabe ne priporočam.

Mojca Trkman Modra zavarovalnica, d. d. T: 080 2345 W: www.modra.si E: [email protected]

New Report

Close