Pozdravljeni,

Prejšnji teden sem imela UZ in mi še kar ne gre iz glave.
Ginekolog ni in ni našel mojega levega jajčnika. Mogla sem privzdignit še zadnjico, da ga je potem le našel.

Je to normalno, da se jajčnik tako skrije? Do sedaj se mi to še ni zgodilo, da bi ga kdo kdaj iskal. Zakaj pa pride do tega?

Kaj pomeni antralni folikli?

Spoštovani,

neverjetno, kaj vam predstavlja problem! Da zdravnik z UZ “ni našel jajčnika”, ki ga pa kasneje le je našel!? In to se Vam še nikoli prej ni zgodilo?! Kaj je narobe z vami (niste edini)?
Ali se vam je že kdaj v grlu zataknila kakšna hrana, ki se vam prej še nikoli ni zataknila? Ste kdaj hoteli potihem spustiti prdec, kot običajno, pa vam prvič v življenju to ni uspelo in se je slišalo? Ste kdaj, prvič, nikoli prej, prevozili rdečo luč na semaforju, pa niste vedeli, kako se je to zgodilo? In vse to ste preživeli?  Draga gospa! Gospodična, ne vem. Ja, vsaka stvar se enkrat zgodi prvič, sicer se ne bi mogla drugič in tretjič…. Sicer pa se jajčnik nič ne “skriva”, ampak je sosed prebavilom, ki vsebujejo pline in ti plini ovirajo prehod ultrazvoka, zato se jajčnik lahko znajde v senci črevesa in ga takrat pač (začasno) ne vidimo. Če se česa z UZ ne vidi, to ne pomeni, da je s tem kaj narobe. Zlasti pri jajčniku je lahko narobe le, če se ga vidi preveč dobro, oziroma, če je tako zelo povečan, da se ga ne da spregledati. Ne vem, koliko ste stati, ker tega niste omenili, ampak v menopavzi bosta jajčnika tako majhna in ker bosta brez jajčnih foliklov, se ga pogosto tudi ne bo videlo, takrat pa zato, ker bo preveč podoben drugim tkivom v okolici. V reproduktivni dobi jajčnik od okolice ločimo prav po foliklih.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close