Pozdravljeni, sem v 25.tednu nosecnosti. Pri pregledu sem dala kri in urin ter prejela izvide. Moja osebna ginekologinja mi ni nic razlozila kaj naj bi te vrednosti pomenile, kolikor sem razbrala iz interneta. Ali kaze tole na slabokrvnost?

hemoglobin 117

hematokrit 0.351

levkociti 11.45

zanima me tudi ali je sirup feroglobin primeren za nosecnice? V lekarni mi ga je svetovala tudi v primeru, ce pride do pomanjkanja zeleza.

 

najlepsa hvala za Vas odgovor

Spoštovani,

za nosečnico je hemoglobin 117 g/L dovolj (referenca je nad 110), prav tako so normalne tudi ostane vrednosti. Terapije torej vsaj za enkrat ne potrebujete, če jo boste, pa vam bodo napisali recept za primerno terapijo z železovim pripravkom, ki res kaj pomaga, ne kot je to pri prehrambnih dopolnilih, ki so bolj “Blažev žegen”. Feroglobin sicer lahko uporabljate, ampak kot sem zapisal, kakšnega posebnega učinka od tega ne gre pričakovati.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close