izvid z infekcijske
Pred časom sem morala otroka po več dnevnem bruhanju in smrdečem redkem blatu peljati na infekcijsko kliniko v Ljubljani zaradi dehidracije. Tam sva že bila pred časom zaradi rota virusa. Po infuziji je bilo ok in sva lahko zapustila bolnišnico že isti večer.
Pred tedni dobim domov obvestlo zdravniku v katerem je v izvidu napisano, da je test blata negativen. V času, ko sva bili v bolnici otrok sploh ni dal blata na test, ampak samo to kar je zbruhal. Zato sem malo zmedena, če so to sploh pravi izvidi. Vse skupaj se mi zdi malo čudno. Ne vem, če gre za napako, šlamparijo ali rutinski zapis. Naj prevrim ali naj vse skupaj pozabim.
Sploh ne razmišljaj o tem, da ne bi preverila. Lahko je sicer samo napaka v pisanju, ker jim je pač rutinsko da pišejo pregled blata, lahko pa so res kaj zamešali. V končni fazi je bil v isti bolnici lahko tudi bolnik z istim imenom in priimkom.
Sicer na faksu, ne v bolnici se je zgodilo sodelavki, da je domov dobila napačen indeks – isto ime, priimek in celo datum rojstva, pa vendar druga oseba..