Ker ima 9 letni sin že 1 mesec vsak dan bolečine v trebuhu, je bil napoten na UZ trebuha. Začelo se je pred nekaj meseci….najprej so bile bolečine v trebuhu 1-krat na teden in nato vedno pogosteje. Mislili smo, da je ta bolečina povezana s psiho….strah pred šolo.
Na UZ pa nam je zdravnica povedala, da verjame, da ga boli trebuh….ima namreč povečana jetra (sicer na zgornji meji, vendar sega spodnji rob nižje kot ledvica….sem prav razumela?), tanko črevo je zadebeljeno, črevesje je zelo aktivno (slika “smrečice” je rekla zdravnica), v enem delu črevesja je velika količina blata…ima pa tudi posamezne bezgavke v trebuhu malo povečane. Zdravnica sumi na celiakijo oz. alergijo na neko stvar v hrani. Izvid dobim napisan jutri….bom lahko natančneje napisala.
Laboratorijski izvidi krvi vode in blata so uredu, v krvi pa ima malo povišane eozinofilce. Velikokrat ima tudi krvavitve iz nosa (danes celo 3-krat).
Sedaj sva poslala napotnico od zdravnice na Pediatrično kliniko v Gastroenterološko ambulanto.
Tudi jaz imam včasih zelo povišano vrednost eozinofilcov….ker imam vodo in blato uredu, sem bila celo napotena na infekcijsko in na alergološke teste….vendar je menda vse uredu….vzroka povišanja eozinofilcev pri meni niso našli.
Prosim še za vaše mnenje.
Hvala in lp
Pozdravljeni!
večkrat smo že napisali, da je to forum za odrasle. Z otroci nimam izkušenj-otroci imajo velikokrat obolenja, ki jih nato pri odraslih ne vidimo. vsekakor je potrebno pri vašem otroku izključiti celiakijo, predvsem pa Crohnovo bolezen, eozinofilni enteritis oz enterokolitis…. Vsekakor je potreben pregled pri gastroenterologu-pediatru, ki bo opravil določene preiskave.
Lp,Nataša Smrekar
Dobila sva datum za pregled v Pediatrični bolnici v Gastroenterološki ambulanti šele 23.7..
Danes zjutraj je sina spet močno bolel trebuh in me je prosil, da počasi peljem avto, ko sem ga peljala v šolo. Kaj naj storim….čakam do 23.7. in gledam, kako otrok trpi vsako jutro? Boli ga namreč v intervalim….močna bolečina, blažja bolečina, brez bolečine….in se to večkrat na dan še ponovi….ponaadi dopoldne in včasih tudi zvečer. Ko sva v sredo bila pri pediatrinji, ker je sin spet zbolel (virus….kašelj, vneto grlo, vnete oči, glavobol), je sin na poti domov pojedel pol tuna sendviča….takoj zatem je začel tarnati, da ga na desni strani boli trebušček (možno, da je bolečina zaradi povečanih jeter)….kot da bi ga nekdo ščipal s ščipalko….sinov opis bolečine.
Kaj mi svetujete….izvid UZ trebuha sem že napisala 1.6.2012?
Hvala že vnaprej za vaš odgovor….čeprav vem, da je to forum za odrasle… Na kateri forum se lahko še obrnem?
Lp
Pozdravljeni.Stara sem 26 let in pred 4 meseci so mi preko krvnih izvidov opazili povečane jetrne encime. Poslali so me na UZ in na izvidu piše tako :
Jetra so povečana, segajo pod DRL v MCL za 2cm, so strukturno spremenjena v smislu parenhimske okvare. V desnem jetrnem režnju odkrijem vsaj 3 hipoehogene formacije, velike 15mm, lahko gre za lokanizirane izpade maščevja, lahko z spremembe druge etiologije.. Žolčnik, pankreas, vranica, ledvici vse je v redu. Poslali so me nadalnje preiskave na CT jeter.
Želela bi, če mi lahko obrazložite, kaj je,ali je hudo, smrtno nevarno in kaj pomeni CT jeter?
Naj samo povem, da pred 7 meseci sem rodila mrtvega otroka, po dobrih dveh mesecih so se težave pojavile v bolečini pod rebrom. Alkohola ne pijem in ne kadim. Sem se pa v nosečnosti zredila za +18kg.