Pozdravljeni,
zaradi sekundarne neplodnosti so mi naredili laparoskopijo. Stara sem 30 let, prvega otroka sem rodila po naravni poti pred 8 leti. Pred 6 meseci so mi naredili HSG, ki je bil bp. Tudi ultrazvok je bil bp. Pri laparoskopiji mi na izvidu piše: ekscizija manjšega nodusa endomerioze v Douglasu desno. Jajcevodi prehodni. Vse ostalo bp.

Partnerjevi izvidi so tudi v mejah normale. Prvič slabši spermiogram 12%, drugič v mejah normale. normalnih 21%. Odkrita elastaza (levkociti 2,5).

Glede na to, da še nič ne vem, na pojasnila pa bova spet čakala nekaj mesecev prosim za mnenje. Ali je lahko moja endomerioza povzročala neplodnost. Kaj pa menite o fantovem spermiogramu in ali lahko elastaza ovira zanositev?

Že vnaprej hvala za vaše mnenje,
kk

Spoštovani,

ne razumem, čemu bi morali na pojasnila čakati več mesecev, če so izvidi zbrani in ne čakate na nove. To je nepotrebno zavlačevanje. Kakorkoli, od izvidov ste sporočili le povzetke izvidov, kar pa niso dovolj za komentar. Iz omenjenega gre sklepati, da ni nič narobe in gre torej bodisi za “nepojasnjeno neplodnost” ali pa le za navidezno neplodnost in boste pač zanosili z “zamudo”. Drobna žarišča endometrioze včsaih res motijo zanositev, zakaj marsikdaj večja in bolj razširjena pri drugih ne ovirajo zanositve, pa ne vemo.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close