Pozdravljene!

Pravzaprav imam precej čuden primer, ki me vse bolj razjeda in ne vem kako naj se ga lotim. Z bivšim partnerjem sva dobro leto narazen, vsak na svojem koncu. Pred dokončnim sporazumnih razhodom glede otroka in financ je z grožnami izsilil obljubo, da ostanem dokler on ne spozna kakšne dame, tudi intimna prijateljica. Prepovedal mi je kakršno koli vezo do sinovega vstopa v srednjo šolo, to je še dve leti, ker njegov otrok že ne bo imel drugega očeta ??? Seveda je vse skupaj podprl z obljubo, da bom v nasprotnem primeru končala dva metra pod zemljo..
Zdaj vse to s pridom izkorišča. V tem vmesnem času je imel tudi neko vezo in upala sem, da je zadeva med nama dokončana. Vendar jo je razdrl, ker se zadeva baje ni obnesla. Rajši mene nadzira, kliče ob nemogočih ugah in zaslišuje, če sem sama. Če je karkoli sumljivega zaslišuje tudi najinega sina.
Pravzaprav takole razmišlam- mogoče sem tudi že sama nora-kar sem obljubila, naj pač pojem, vendar se mi zadeva vse bolj upira, ker ji ne vidim konca. Vse bolj se mi dozdeva, da stvari sama ne bom kos, ampak kam naj se obrnem, ko pa so naše inštitucije kakršne pač so?
Zanima me, kako bi se ga ve lotile…
Manca

Res je, konca ne bo, ker bo raje to počel do konca življenja, kot pa sprejel dejstvo. Po mojem se z otrokom pogovori o teh grožnjah, razloži mu vajin dogovor vključno z vsemi podrobnostmi, potem pa pojdi na CZS in policijo. primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Misliš, da se niti ti sama ne zavedaš, da je to, kar ti doživljaš, posilstvo. Tvoj ex mož od tebe pod grožnjo SMRTI izsiljuje spolne odnose, kar je samo psihološka različiča tega, da bi te posilil s fizično nadvlado. In to so zelo resne stvari tudi za policijo, ne nek “nepomemben prekršek”. Tudi grožnje s smrtjo so kaznivo dejanje.

Pojdi na policijo osebno in jim vse povej.

Glede ostalega: ja, je opcija, da bo mož stopnjeval svoje pritiske, če ga prijaviš. Ker te bo poskušal ustrahovati. Ampak na te stvari ne smeš gledat na način “bolje posiljevanje kot negotovost”. Ženske velikokrat naivno mislijo, da jih bo nasilnež enkrat spustil iz pesti, če bodo naredile vse, kar hoče od njih. V resnici je pa tako, da bo nasilnež zahteve samo stopnjeval, ko enkrat vidi, da se ga bojiš in da se prevdsem bojiš odločnega soočenja z njim. Saj sama vidiš, da je že imel zvezo z drugo, pa ga tudi to ni odvrnilo, da ne bi izvajal spolnega nasilja nad tabo.

Če ti ne boš ustavila tega, ne bo nihče. Če se mu ne boš postavila po robu, bo s tabo zmeraj delal kot s svojo spolno sužnjo.

Mogoče se ne boš strinjala s tem, ampak jaz rajši izberem tveganje napada na ulici, kot se leta in leta pustim nekomu posiljevat.

Velika večina nasilnikov stisne rep med noge in se normalizira, če se jim ženska postavi po robu in imajo enkrat kartoteko na policiji. Seveda je majhna možnost, da je tvoj psihopat in je tudi majhna možnost, da bo dejansko poskušal tudi po prijavi usresničiti grožnje, ampak žal je treba v življenju kdaj tudi tvegati, če se hočemo osvoboditi iz krempljev nasilja. Vsekakor na polociji razločno povej, da ti grozi S SMRTJO, ne samo grozi kr neki.

Draga Manca!

Kot kaže se sploh še nisi ločila in čakaš na moževo privoljenje, da to lahko storiš. Saj nisi več otrok, da bi rabila dovoljenje. Odrasel človek si in naredi, kar ti pravi zdrava pamet.

Odnos s tvojim možem je povsem tvoj problem in se ne strinjam s Primoževim nasvetom, da se o tem pogovori s sinom.

O tem problemu se moraš pogovoriti z odraslimi ljudmi – prijateljicami, sorodniki ali pa na csd ali pa poišči terapevta.

Ločitev je zelo težka situacija in vsak jo izpelje, kakor dobro more. Tebi zaenkrat še ne gre prav dobro od rok – ker dopuščaš možu, da je do tebe psihično nasilen.

Ko je zakon mrtev, ostaneta dva samostojna človeka (brez kakršnihkoli pogojev) in sodelujeta le še kot starša v korist otroka.

Možu samo kar naprej govori, da ljubezni ni več in da je zakon končan. Dokler še živite skupaj in verjetno na zunaj funkcionirate kot družina, bo on živel v utvari, da je skoraj vse v redu (saj za njega v resnici je, samo zate in za sina ni).

Sina bi samo seznanila s stanjem, da ne bi bil prehudo presenečen pri kakšni čudni reakciji očeta, pa nič več.

lp in vse dobro!

ČE STA NARAZEN NE ŽIVITA VEČ SKUPAJ,TAKOJ NA POLICIJO IN POVEJ DA TI GROZI Z SMRTJO,ISTO SEM JAZ NARDILA,KO MI GROZIL.DOBIL BO PREPOVED PRIBLIŽEVANJA TEBI IN OTROKU,IN MOGOČE GA BO TO SPRAVLO K PAMET SAJ MAL.SAJ NISI NJEGOVA LAST.RAZMISLI.NISEM VSEGA BRALA MOGOČE TI TO ŽE KER NAPISU .

KOt so ti že svetovali prijavi ga na policijo in CSD.

Razmisli o varni hiši za vaju z sinom vsaj dokler se stvari ne uredijo.

Dane besede ti v takih pogojih res ni treba držati!!!!

Zaslužiš si lepše in mirnejše življenje,tvoj sin pa še to malo otroštva.
v puberteti ga lahko lomi,mogoče prevzame celo očetov način obnašanja tudi do tebe.Poskrbi ZASE.

Ja tudi jaz sem takega mišlenja kot sej saj se mi zdi da moraš narediti vsaj nekaj dobrega zase in otroka.Probaj mislim da ti bodo oni že znali pomagati

Aja?
A nadzoroval te bo, ti prepovedoval to in ono, ti ukazoval kako
živeti…?
S KAKŠNO PRAVICO PA???????

A ti tudi njemu lahko “predpišeš” kako lahko živi, da ga ne fentaš?
Čisto u luft me vrže, ko vidim na kaj vse ene pristajate. Saj razumem,
leta pranja možganov, pa strah, pa negotovost…
Ampak po enem letu bi pa res že lahko ugotovila, da si zdaj sama svoj
odrasel človek in da NIHČE na svetu nima pravice upravljati s tvojim
življenjem.
Vidva sta ločena. Pika.
Obljuba pod prisilo je itak ničeva…lepo mu povej, da imaš zadosti,
da boš ob vsakem nadlegovanju poklicala policijo (in jo tudi res pokliči)
Ko se bo nabralo dovolj prijav (in kakšen postopek na sodišču) bo
že ugotovil, da misliš resno in da ne more početi s tabo, kar se mu ravno zljubi.
Pogum.

Take grožnje lahko izreka le **** človek in k sreči sta ločena. Šele ko bo sprevidel da se ga ne bojiš, da ne kloneš, da ti ne pride do živega nobena njegova neumnost, šele takrat bo odnehal.
Imaš vso pravico živeti “po svoje”, njegova odgovornost je le do otroka; če je v njem kaj človeka, bo zanj skrbel kot da do ločitve sploh ne bo prišlo, drugače ga bo že otrok izločil sam.

Manca6, korajžno, začet moraš spoštovat samo sebe, postat močna in se zoperstavit takemu človeku. Pa ne sama, kot so ti že vsi zgoraj napisali, uporabi institucije, ki so zato postavljene. Kot ti je cec napisal, ko boš dovolj močna in boš vedela, da ti stojijo ob strani in te ščitijo, bo on postal nemočen in bo odnehal. Če ne ga bojo pa prisili v to. Sedaj je zakon glede zaščite zaradi nasilja v družini jasen in tega se tudi posluži.
Postavi se zase, sooči se s strahom pred njim, premagaj ta strah (to ni lahko, vem iz svojih izkušenj), toda z voljo in vztrajnostjo ter s pomočjo pravih ljudi ti bo uspelo.

Lepo pozdravljena.

Ne dovoli nasilja nad seboj. Tudi grožnje so nasilje. In ne dovoli si, da bo kontroliral tvoje življenje. Če si boš našla novega partnerja, si ga boš pač našla, tvoje intimno življenje ni več njegova stvar.

Bodi močna in postavi se zase. Taki moški si upajo, dokler si submisivna, ko pa se enkrat postaviš zase in trdno stojiš, pa takoj zajavkajo kot cucki in potem nekaj časa bevskajo, preden se dokončno poberejo.

Bodi hrabra in vso srečo ti želim.

Rox

New Report

Close