Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Izrazito prominenten promontorij

Izrazito prominenten promontorij

Pozdravljeni,

leta 2024 sem imela CR zaradi medenične vstave (fantek rojen 37/1, 3820g in 52 cm). Porod je drugače potekal ok, tudi MU je bilo odprto 10 cm, 2x se je celo že pokazal ritka dojenčka, vendar smo se potem odločili za CR, ker je že trajalo toliko časa. Otroček je imel po rojstvu tudi odrgnine po stranskemu delu ritke. Sedaj sem zaprosila za poročilo, kjer je notri navedeno, da imam Izrazito prominenten promontorij. Naj omenim, da imam poškodbo hrbtenice na L5S1. Lahko pred novo nosečnostjo glede celotne situacije kaj naredim, saj si želim imeti vaginalni porod? Obstaja kakšna statistika/literatura, koliko žensk z izrazito prominentnem promontorijem rodi vaginalno?

Lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
mami121, 09.06.2025 ob 07:37

Pozdravljeni,

leta 2024 sem imela CR zaradi medenične vstave (fantek rojen 37/1, 3820g in 52 cm). Porod je drugače potekal ok, tudi MU je bilo odprto 10 cm, 2x se je celo že pokazal ritka dojenčka, vendar smo se potem odločili za CR, ker je že trajalo toliko časa. Otroček je imel po rojstvu tudi odrgnine po stranskemu delu ritke. Sedaj sem zaprosila za poročilo, kjer je notri navedeno, da imam Izrazito prominenten promontorij. Naj omenim, da imam poškodbo hrbtenice na L5S1. Lahko pred novo nosečnostjo glede celotne situacije kaj naredim, saj si želim imeti vaginalni porod? Obstaja kakšna statistika/literatura, koliko žensk z izrazito prominentnem promontorijem rodi vaginalno?

Lep pozdrav

Žal se v zvezi s promontorijem (izbočenim prvim vretencem križnice) ne da nič narediti. Če bo naslednjič plod v glavični vstavi, imate dobre možnosti za vaginalen porod.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close