Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Izrazit prolaps sprednje stene mitralne zaklopke

Izrazit prolaps sprednje stene mitralne zaklopke

Spoštovani,

Sem na obravnavi pri kardiologu zaradi ugotovljenega izrazitega prolapsa sprednje stene mitralne zaklopke (uz srca narejen, vratne arterije normalno prehodne, ostali izvidi uz srca v mejah normale, pritisk nizek, ekg pokaže nenormalnosti nerednega bitja srca ventricular premature complex (ES), atrial premaguje complex (ES), abnormal let axis deviation, S1, S2, S3 Patern, left anterior fascicular Block qrs(T) con tour abnormality

Cannot rule out  anteroseptal myocardial damage (prepisano s zadnjega ekg).

71 let stara, nekadilka, fizično aktivna in suhljate postave.

Dokler spet ne pridem do kardiologa, ki me obravnava bo preteklo naslednjih 3 mesece in me zanima kaj naredim v primeru novih aritmij (zadnja se traja in sicer 2 tedna ze), zdravilo nisem začela jemati predpisani  Nebilet 5 mg, pol tablete ker sem doma prebrala da se ne jemlje če je nizek pritisk (merim vsak dan že vrsto let je nizek , pri zdravnici bil 124/86 )in motnje prekrvavitve v rokah(dvakrat so mi dva prsta na rokah bila modra celi dan, zelo me zebe pozimi in roke ne morem segret nikakor). Ali je moja diagnoza srca zaskrbljujoča? Do naslednje preiskave neinvazivnega slikanja koronarnih arterij v Izoli, bo preteklo naslednjih 3 mesece in spet čakanje na obravnavo pri kardiologu, zato prosim za nasvet kaj mi je treba vmes delati , kako naj najbolj ustrezno živim,  ali se ne oziram na zelo moteče aritmije,  ki ne prenehajo, torej koliko je to stanje nevarno. Danes sem zgubila zavest v trgovini po kratkem čepenju,  se mi je stemnilo predocmi,  par sekund sem bila na tleh, ne da bi vedela kaj je z menoj. Doma sem prišla peš počasi,  čez pol ure izmerila pritisk, ki je bil 100/69, pulz 69.

Prosim za vaš komentar,

lepa hvala za odgovor

Spoštovana

Kot prvo, svetujem, da nikar ne berete oz. si razlagate avtomatskega izpisa EKG z mnenjem “umetne inteligence aparature”, ki zgolj občasno pomaga zdravniku, nikakor pa ni dokončna diagnoza. Vedno je izkušeni kardiolog tisti, ki lahko poda dokončno diagnozo oz. prebere EKG zapis, ki se večkrat razlikuje od napisanega avtomatskega izvida EKG naprave.

Izrazit prolaps mitralne zaklopke je okvara, pri kateri se zaklopka, ki ločuje levdi preddvor od levega prekata ne zapira dobolj dobro. Pri resnejši okvarfi bo zdravnik predpisalk zdravila (antibiotike, kadar je prisotno vnetje, antiaritmike, če je treba vzpostaviti normalni srčni ritem, vazodilatorje, če je treba razširiti žile itd. itd.tisto pač kar je pri posameznem bolniku potrebno. Vaše težave očitno izhajajo zaradi prolapsa (puščanja) mitralne zaklopke, ki ne tesni dobro.  Če ste izgubili zavest, kot navajate, predlagam, da nemudoma obiščete svojega zdravnika, kajti lahko, da je do tega prišlo prav zaradi nerednega ritma srca in ne zaradi nizkega pritiska.

LP

New Report

Close