Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom izravnava in obnova sten pred beljenjem

izravnava in obnova sten pred beljenjem

Lep pozdrav mojstri,

prosim za nasvet. Pravkar se lotevam temeljite prenove predsobe. Ker pa gre za relativno staro stanovanje so stene (barva, ometi) v predsobi temu primerne: grobe, neravne – skratka v primerjavi z novo lepo pobarvano steno zgleda kot razbrzdano gričevje. Stene bi rad poravnal, kolikor se pač da in jih nato pobarval na novo. Ne vem pa točno kako bi se bilo najbolj smiselno lotiti ravnanja – razmišljal sem o “šmirgl” papirju, pa izravnalma masa za večje luknje, pa…A ma kdo kak nasvet kako se da zadevo urediti. Ne bi rad najemal kakega pijanega malarja, k mu bom mogel dat več za pivo kokr je vredno stanovanje, pa še boljši občutek je če sam kaj narediš.

Tudi mi smo preurejali stanovanje. Pa ti povem, da mi niti malo ni žal, da smo najeli strokovnjaka. Imel je vse pripomočke, med drugim je stene zbrusil s strojem, ki požira prah, tako, da nisem imela niti malo prašne sobe.
Vredno je bilo denarja, ki smo mu ga dali, pa še živce smo prihranili, saj se vedno ob kakšnem večjem delu pri nas na smrt skregamo.
Pa lep pozdrav.

Mi imamo starejše stanovanje in ga temeljito preurejamo. S stenami je tako: najprej je treba “odšpohtlati” stran vso staro barvo do ometa (precej preprosto, a zelo prašno in svinjsko), nato pa z izravnalno maso “pokitati” (to smo mi prepustili mojstru). Nato pobeliš. LP

Svetujemo vam, da nas pokličete ali nam pišete na mail.

Pokličete lahko 051/259-662

Lep pozdrav
S.O.S Klub
Ljubljana

Če so stene le preveč razbrazdane ter popokane, jih je težko (oziroma drago)kvalitetno dolgoročno popraviti. V takem primeru ni odveč razmisliti o gips ploščah, ki jih pritrdiš na poravnalne nosilce. Dajo izjemen rezultat zaradi svoje gladkosti.

Najlepša hvala vsem, ki ste odgovorili.

New Report

Close