izpuščaji okoli ust, zbujanje okoli 23h
Pozdravljeni!
Hčerka je stala 2 leti. Je alergik – na mleko, jajca, sojo, jagode, ne tolerira pa glutena, laktoze in saharoze. Je na dieti, sami ji pripravljamo hrano tudi za v vrtec. Že več kot eno leto ni pojedla nič mlečnega, nobenega sladkorja (razen sadje in včasih med) itd. Je zelenjavo, ajdovo kašo, proso, amarant, meso enkrat na teden (riba ali puran), veliko stročnic (leča, grah in čičerika), od sadja večinoma kuhano sadje, pa tudi sihe slive, marelice in fige (eno ali dve na dan). Pije nesladkan kompot, razredčen z vodo, enkrat na dan sveže stisnjen zelenjavno-sadni sok, zmešan z vodo.
V zadnjem času so se ji okoli ust pojavili izpuščaji. Videti so kot rdeče pike – ni jih veliko, kakih osem po bradi, ob straneh ust, pod nosom in kakšna na licu. Ne skrbijo. Od blizu so videti kot nekakšni lišaji, nekatere pike pa kot majhne bradavice. Koža na tem predelu je suha in bolj rdeča. Vse skupaj se ji rahlo poslabša (tj. pike postanejo bolj vidne) po jedi (katerikoli).
Poleg tega se je otrok začel redno zbujati med 22h in 24h, največkrat okoli 23h. Joka in kašlja. Kašelj je moker – kot da bi se ji, ko leži, ves čas nabirala sluz. Otrok je drugače zdrav, čez dan ne smrka, ne kašlja itd.
Zanima me, od kje ti izpuščaji, če ne je nič novega in samo to, kar lahko? Ali so izpuščaji povezani z nočnim jokom in kašljem? Nekje sem prebrala (Tombak), da je med 21h in 24h aktiven človekov “toplotni sistem”, med 22h in 24h pa žolč. Ali bi imel lahko otrok s tem kakšne probleme? Kako naj to ugotovimo? Kaj naj naredimo, da bo bolje?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Izpuščaji so se lahko pojavili zato, ker je vaša hči postala alergična na eno od živil, ki jih pogosto uživa. Pri hieperalergikih se pogosto zgodi, da postanejo alergični na “varna” živila – zato je tako pomembno, da alergije zdravimo, ne samo držimo dieto.
Čas, ko se hči zbuja, pripada žolču, ste pravilno ugotovili. V TKM sta jetra in žolč močno povezana, prav tako pa preobremenjena jetra povzročajo sluzenje. Kri iz jeter namreč teče naprej v pljuča; strupi, ki jih jetra niso predelala, pridejo v pljuča, tam nastane sluz in začnemo kašljati (da bi izločili sluz).
Kaj je zdaj naša naloga: ugotoviti, zakaj so preobremenjena jetra! Preobremenjena so seveda zato, ker morajo predelati preveč strupov. Strupi pridejo v telo iz okolja, npr. iz hrane in vode, lahko pa tudi iz pohištva. Še najbolj pogostejši vzrok pa so zidne plesni, ki pridejo tudi v pljuča in povzročajo alergije.
Še tretja možnost: cepljenja.
Na vsak način morate nekaj narediti, predvsem sanirati črevesje, ugotoviti vse zgoraj naštete obremenitve in pozdraviti alergije.
LP
Hvala za odgovor.
V tem času, ko sem čakala na odgovor, so problemi izginili :). Hči ima lepo kožo, ne kašlja in se ne zbuja. Vse skupaj je bilo med seboj povezano, ker se je hkrati pojavilo in izginilo.
Imam pa par vprašanj.
Mar to pomeni, da je bila v tistem času, ko so se pojavljali ti problemi, hči izpostavljena nekemu alergenu/plesnim/strupom itd., zdaj pa ni več?
Kako naj dveletnemu otroku saniramo črevesje? Klistirati ga ne morem, probiotike dobiva vsak dan. Kaj lahko še naredim?
Kako naj pozdravimo alergije? Živimo namreč na Poljskem, kjer je bioresonanca na klavrnem nivoju – terapevti se oglašujejo predvsem kot nekdo, ki vas bo odvadil kajenja oziroma vam pomagal shujšati.
Se da alergije pozdraviti še kako drugače? Je možno, da bodo same izginile? Enak problem imam namreč sama – imam alergije na iste stvari kot hči (pobrala jih je od mene, še v nosečnosti, ko jaz seveda nisem vedela, da sem alergična na mleko itd.)? Držim se diete, zato je moje stanje dobro, ne zbolevam tako kot prej, ko sem pila mleko. A tu v tujini res ne vem, kje naj najdem dobro bioresnonanco.
Hvala za odgovor!
Alergeni so vedno samo posledica, nikoli vzrok za alergije, spremembe na koži …. Vzrok je ponavadi v črevesju, zato ga je potrebno sanirati. Jemanje probiotikov je v redu, prehrana brez sladkorjev in veliko OH, pitje vode, ne sladkih pijač. To bi moralo zadostovati. In seveda dieta brez alergenov, sanirajte plesen, čistite radiatorje …
Glede terapevtov na Poljskem vam ne morem pomagati, je pa žalostno, da so tako razvrednotili bioresonanco. To je odvisno predvsem od uvoznika aparatov, komu in kako jih prodaja (mimogrede, spoznal sem jih na enem od prvih seminarjev).
LP