Izpuščaji na penisu
Spoštovani stujine!
Lahko je počila žilica – lahko tako majhna, da je vida samo modrica, kar bi moralo izginiti v treh tednih.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani evo mene!
Verjetno gre za manjši vneti mozolj ali zamašeno lojnico. Če se v tednu dni ne umiri, se oglasite pri zdravniku.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljen!
Jaz pa nimam izpuščajev ampak samo rdeč penis v okolici luknjice. Bil sem že pri zdravniku in je bil bris na klamidijo in gonorejo negativen. Vseeno sem dobil 6 x sumamed kot preventiva.
Vprašanje:
– ali bi sumamed 6x pozdravil klamidijo in gonorejo, če bi slučajno bila?
– ali je testiranje po 7 tednih po možni okužbi prezgodaj?
– in kaj mislite od česa imam rdeč penis pri luknjici, trenutno uporabljam canesten samo ne vem koliko časa ga lahko?
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Star sem 20let in imam nekaksne mehurcke pod glavico penisa bele barve (na kozici) in nekaj pikic na glavici ki so bele barve, mehurcki izgledajo kot herpes na ustnici vendar so bele barve.Nisem imel spolnih odnosov.
-to imam ze nekaj let(priblizno 5) in me ni motilo ni se prevec sirilo in samo rahlo srbelo ob mastrubiranju
-biv sem pri zdravniku ki j epogledal in pravi da verjetno niso bradavice ker se ni toliko sirilo in srbelo povprasal sem za kremo da bi se to odstranillo pa pravi da nebi pomagalo…tudi brisa ni uzela
-zanima me kaj bi to lahko bilo in ce je prenosljivo ce se da odstranit in ce bi lahko tudi punca ob nezascitenem odnosu dobila te mehurcke
bral sem komentarje ne zdi se mi kot glivice ker niso neki fleki na glavici in bradavice ko sem gledal slike so u velik vecjem obsegu in tudi na zunanji starni kot bi jih tudi jaz po vec letiih verjetno dobil. Meni se je to razsirilo res malo mogoce milimeter ali dva velik mehurcek. na osnovo ko se je to pojavilo je bilo veliko priblizno 2milimetra na usaki strani pod glavico ko je kozica potegnjena nazaj.
LP in hvala za odgovor!
dan,
že približno 3 dni me peče pri uriniranju-čedalje manj vendar peče. v luknici za odvod sečnice če jo rahlo odprem vidim na notranjem delu kjer je tudi kožica ki je pritrjena na penis-sepravi spodaj rdečico in 100% sem da me peče ko pride urin v stik s tem. zgleda kot nek flek-ranica-in tudi kot da bi bila na tej ranica mala pikica-rumenkasto bela kot nekakšen gnoj-vendar pa mi ne teče vn nč gnoja oz. kakršnikoli izcedki.hvala za odgovor
pozdravljeni, 1mesec nazaj po nezascitenem spolnem odnosu so se mi pojavili majhni mehurji oz. pikice bele barve mehurju ter na zacetku penisa, in me zanima kaj bi lahko bilo to, kako bi lahko odstranil to. Pike se sirijo ampakk zelo pocasi, ce skraspam piko zacne krvaveti oz. nastane rdeca bunka. Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
pod glavico penisa, kakšen centimer pod glavico, se mi pojavljajo taki majhni
izpuščaji kot mozoljčki, vendar zgledajo kot če so napolnjeni z prozorno tekočino
kot žulj (vendar precej manjše) al pa mehurčki pri opeklinah..
Na začetku je bil le en, zdaj jih je že nekaj več.
Prav tako me zanima naslednje…
Imel sem spolni odnos z dvema ženskama, obe poznam zelo zelo dobro in že nekaj časa..
Ko je prišlo do izliva v eni je malo za tem dobila glivice..
Isto druga, ko pa ni prišlo do izliva v njej pa ni bilo nič.
Malo zatem so se mi tudi začei pojavljati zgoraj opisani simptomi.
Potem mi je partnerica dala tableto, ki jo je dobila v lekarni vendar se stanje ni izboljšalo oz.
je ostalo kakor je.
Zato me zdaj zanima, če se naj mažem z canesten kremo ali grem k zdravniku za podrobnejše informacije?
Hvala za vaš odgovor.
@Marko Juršek: če opisujete drbcene bunčice na ali tik pod korono penia, potem so to verjetno penilne (biserne) papule in niso nevarne. Razlaga, zakaj je ženska po izlivu dobila glivie, druga pa ne, je preprosta. Verjetno imate bolj obilen izliv, ki je precej bazičen, to poruši naravno kislost nožnične flore in omogoči pretiran razvoj gliv kvasovk. Domnevam, da partnerka, v katero ste ejakulirali, uporablja KT, kar je še dodaten dejavnik za razbohotenje glivic. Predlagam, da partnerka uporabi Canesten vaginalete, vi pa (če nimate glivic) Canesten mazila ne potrebujete (škodilo pa ne bo), pač pa ne ejakulirajte v nožnico ali pa uporabite kondom.
Kakšno tableto vam je dala partnerka žal ne vem, če je antimikotik (Diflucan?, zgolj na recept) in vi nimate glivic, potem je jasno, da ni pomagala.
Matjaž