Izpuščaji na penisu
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi se mi je pojavil na glavici penisa rdeč izpuščaj, sluznica je malce razpokana in me srbi. celotna glavica je nekako bolj rdeča kot ponavadi.
Zanima me, ali je možno, da gre za kakšno bolezen, ki sem jo dobil od partnerke (včasih kondom natakneva šele po pol minute odnosa, prakticirava tudi oralni seks), ki jo srbi in peče nožnica ( mazala se ej s canestenom in ji ni pomagal, je pa v zadnjih mesecih imela zelo pogosto vnetje mehurja, ki ga je zdravila z antibiotiki)?
Lep pozdrav,
Tilen
Spoštovani!
Na glavici penisa se mi je pred nekaj dnevi pojavil rdeč izpuščaj, sluznica je malce razpokana in srbi, celotna glavica je nekako pordela.
Zanima me, ali je možno, da gre za kakšno spolno prenosljivo bolezen, ki bi jo dobil od partnerke (včasih kondom natakneva šele po pol minute odnosa, prakticirava tudi oralni seks), glede na to da njo nožnica srbi in peče (mazilo canesten ji ni pomagalo), v zadnjih mesecih pa je večkrat jemala antibiotike( primotren in nolicin) zaradi vnetja mehurja, in ali je ta bolezen resna?
Tilen, sliši se kot glivice, torej tako kot partnerka uporabite Canesten mazilo, partnerka pa naj poleg mazila zvečer uporabi še Canesten svečke. Spolni odnosi vsaj začasno le s kondomom, partnerka pa naj gre takoj po odnosu lulat. Glivice znajo biti kar trdovratne, posebej po zdravljenju z antibiotiki.
Matjaž
Probajta z aloe vero gelom. Probaj dobiti kar se da kvalitetno alojo. Brez skrbi si lahko Namažeš celotno spolvilo, partnerka pa na tampon in v nožnico. Mogoče bo od začetka malce neprijeten občutek, vendar bo že naslednji dan občutna razlika. Samo prosim kupi kvalitetni alojin gel, brez eteričnih olj.
Upam da bo pomagalo.
Lep pozdrav,
Pred dobrim tednom sem imel spolni odnos pri katerem je počil kondom.
Po dveh dneh sem dobil rdeče pikice ki so nato izginile. Sedaj pa opazim po trupu penisa na kozi nekaksne krogce 3-4 mm , so barve koze v bistvu kot suha koza in izgleda kot majhen kratercek. Ce podrgnem se lahko odstrani in se vidi rahlo rdeča nova koza . NE srbijo in bolijo. NE vem če so to glivice ali kvasovke. Trenutno je zdravnik nedostopen in bi vas prosil za pomoč.
Hvala za odgovor,…
Spoštovani,
Ni nobenih papul. Ko penis ni nabrekel in je koza nagubana se na sprednji strani vidi nekaj kolobarčkov-krogcev in nekaj pikic. Koza zgleda rahlo bolj gladka in odebeljena če jo raztegnem, pigment je malo svetlejsi oziroma roznat. Ko je ud v nabreklem stanju je skoraj neopazno.
Nimam občutka da nastajajo novi in niti ne minevajo. Ze tri dni se mazem z kremo proti glivicam in ni nobene spremembe. To je prvič da imam karkoli na penisu. V bistvu me bolj razjeda psiha kot same tvorbe. Razmisljam da bi kupil močen antibiotik sirokega spektra za vsak slucaj kot preventiva. Trenutno sem v tujini in ne morem obiskati zdravnika. Pregledal sem po internetu in nikakor ne morem najti kam bi to spadalo. Po mojem lahko izključim herpes ali HPV(1 mesec inkubacijska doba)? Tudi ne izgleda kot sifilis ker je tvorb več kot ena?
Lep pozdrav in hvala za odgovore,
Spoštovani!
Mene pa zanima kaj je to… okoli roba glavice imam bele pike, kot nekake mozolje. Res pa je, da me ne peče ali boli. Sedaj so se mi pa po penisu nekako spustili kot nekakšni mehurji, ki so bolj rdeče barve in se širijo po penisu in glavici, pa pečejo in srbijo, in zato tudi grem vodo odtočit!
Lepo vas prosim za odgovor, ker me kar skrbi kaj to je!
Lep pozdrav!
Imam en problem, imel sem spolni odnos in po odnosu sem na penisu na spodnjem delu korena začutil neko izboklino, ko sem pogledal sem videl, da je koža temne barve ( temno modra, skoraj črna )Pred tem nisem nikoli doživel česa podobnega. Črna lisa je velika približno 2 krat 2 cm..Ni boleča ali srbeča le skrbi me kaj bi lahko bilo.
pozdravljeni
Pred kratkim sem imel spolni odnos, po spolnem odnosu sem na penisu z roko začutil nekaj nabreklega, ko sem pogledal nižje sem na korenu penisa zagledal otemenelo kožo ( temno modre barve, podobno modrici ) Me ne boli niti ne srbi, ampak ne vem kaj bi to lahko bilo. Otekline ni več tudi, ko je penis v trdem stanu, le barva kože je še vedno modrikasta. Kaj bi to lahko bilo?To imam zdaj 2 dni.
Hvala za vaš odgovor.
Spoštovani Mikey!
Pikice so običajne žleze, ki so včasih malo bolj izrazite, včasih nekaj manj in ni potrebno ničesar ukrepati.
Druga sprememba pa govori za glivično okužbo, ki bo minila sam od sebe, lahko pa pomagate z običajno kremo za kožo, ali canestenom iz lekarne.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik