Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izpuščaji na penisu

Izpuščaji na penisu

Če so to genitalne bradavice, se da dobiti kakšno mazilo?

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Nekoč sem imel bradavice na rokah in sem nekje zasledil, da pomaga jabolčni kis. Poskusil sem in bradavic ni bilo več. Sprašujem se, če lahko tudi pri genitalnih bradavicah naredim enako ali je to škodlijivo?

Pa še eno vprašanje:
Ko genitalne bradavice izginejo, virus ostane v telesu? Kako se nato prenaša? Imam lahko nezaščiten spolni odnos?

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Genitalne bradavice se odstranjujejo z zamrzovanjem, kar delajo dermatologi. Tega ne bi mazal s kisom.

Virusi kljub temu lahko ostanejo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pa lahko izginejo same od sebe?

Če so mi na rokah izginile bradavice, ko sem mazal s kisom, bi mi lahko tudi na penisu?

Lep pozdrav.

Spoštovani!

Izginejo tudi same od sebe?

Jas pa imam na robu glavice bele izpuščaje,ko stisnem katerega me zelo boli in začne krvaveti.
Kaj svetujete?

Spoštovani!

Imam par vprašanj, v zvezi z genitalnimi bradavicami:

– Kako so na splošno velike?

– Imam takšne pikice (tako nekako) na glavici, v barvi kože, nekatere so posamično, nekatere pa zelo skupaj, in me zanima, če lahko prerastejo v kaj večjega? Če so to sploh bradavice?

– Kakšne so posledice genitalnih bradavic (je to lahko neplodnost)?

Lep pozdrav!

Hvala za odgovore.

Spoštovani hahaha in lulek!

Genitalne bradavice praviloma ne izginejo same od sebe. Dvomim, da bi se jih dalo odgnati s kisom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Neznani, v Google vpiši “genital warts” pa boš našel ogromno slik, kako izgledajo genitalne bradavice. Običajno jih je več na kupu, na več področjih. Pri moških se kažejo kot bradavice na penisu, ali kot izpuščaj na penisu, rdeče, roza pa tudi kožne barve, na korenu penisa, na glansu, na prepuciju in okolici, pa tudi v anusu. Te bele pikice na glavici pa skoraj gotovo niso bradavice, ampak ektopične lojnice, ti. penilne papule, ki niso nevarne. Seveda pa preko interneta zanesljive diagnoze ne gre pričakovati.

Matjaž

Zdravo!

Po celotni glavici penisa so se mi pojavili rdeči izpuščaji , ki zelo srbijo. Pred kratkim sem imel nezasciten spolni odnos. Mi lahko svetujete?

Lp

Spoštovani!

Verjetno gre za glivične spremembe, ki pogosto v nekaj časa izginejo same od sebe. Skrbite za običajno higieno. V lekarni lahko kupite mazilo proti glivicam, ki praviloma pospeši zdravljenje. Glivice imamo vsi na koži in zadošča nekaj več drgnjenja in kislih nožničnih izločkov, da se razbohotijo.

Janko Kersnik

Spoštovani!

– Imam takšne pikice (tako nekako) na glavici, v barvi kože, nekatere so posamično, nekatere pa zelo skupaj, in me zanima, če lahko prerastejo v kaj večjega? Če so to sploh bradavice?

Lep pozdrav!

Hvala za odgovore in lep dan naprej.

Spoštovani!

Na spodnjem delu korena se mi je pojavila neke vrste brazgotina rumenkasto bele barve(5 krat 3mm). Pred enim tednom pa malo nižje še ena manjša z poordelo obrobo podobno mozolju, Na otip boleče in ne srbi. Vse skupaj traja že en dober mesec. Kaj svetujete?

Lep pozdrav

Spoštovani!

– Lahko mastrubiram, ne da bi se bradavice širile?

Lep pozdrav!

Hvala za odgovore.

Mi lahko prosim odgovorite na zgoraj navedena vprašanja, ker me zelo zanima.

Lep pozdrav.

Spoštovani. Imam en mali problem. Opazil sem da imam na penisu eno rjavo črto? začne se od modov pa skor do konca glavice, oz. penisa. Ne boli me. Imam lahko normalno erekcijo in ostalo. Prosim za pomoč.
Hvala

Spoštovani!

No, lepo prosim, da odgovorite Sloveniji.

Lep pozdrav.

zdravo, zanima me kaj je to, imam izpuscajcke , ki zgledajo kot urascena dlakica…. in nevem kaj to pomeni? mi lahko kdo objasni? L.p

pred tednom sem na penisu opazil mehurček.Mehurček ni v obliki kroga ampak podolgovat,in koža je čisto normalne barve.Mehurček se nahaja malo globje pod kožo.Zanima če je to kaj hujšega,oziroma potreben pregled pri zdravniku.Hvala za odgovor.

New Report

Close