Izpuščaji na penisu
Spoštovani!
Nekoč sem imel bradavice na rokah in sem nekje zasledil, da pomaga jabolčni kis. Poskusil sem in bradavic ni bilo več. Sprašujem se, če lahko tudi pri genitalnih bradavicah naredim enako ali je to škodlijivo?
Pa še eno vprašanje:
Ko genitalne bradavice izginejo, virus ostane v telesu? Kako se nato prenaša? Imam lahko nezaščiten spolni odnos?
Lep pozdrav.
Spoštovani!
Imam par vprašanj, v zvezi z genitalnimi bradavicami:
– Kako so na splošno velike?
– Imam takšne pikice (tako nekako) na glavici, v barvi kože, nekatere so posamično, nekatere pa zelo skupaj, in me zanima, če lahko prerastejo v kaj večjega? Če so to sploh bradavice?
– Kakšne so posledice genitalnih bradavic (je to lahko neplodnost)?
Lep pozdrav!
Hvala za odgovore.
Neznani, v Google vpiši “genital warts” pa boš našel ogromno slik, kako izgledajo genitalne bradavice. Običajno jih je več na kupu, na več področjih. Pri moških se kažejo kot bradavice na penisu, ali kot izpuščaj na penisu, rdeče, roza pa tudi kožne barve, na korenu penisa, na glansu, na prepuciju in okolici, pa tudi v anusu. Te bele pikice na glavici pa skoraj gotovo niso bradavice, ampak ektopične lojnice, ti. penilne papule, ki niso nevarne. Seveda pa preko interneta zanesljive diagnoze ne gre pričakovati.
Matjaž
Spoštovani!
Verjetno gre za glivične spremembe, ki pogosto v nekaj časa izginejo same od sebe. Skrbite za običajno higieno. V lekarni lahko kupite mazilo proti glivicam, ki praviloma pospeši zdravljenje. Glivice imamo vsi na koži in zadošča nekaj več drgnjenja in kislih nožničnih izločkov, da se razbohotijo.
Janko Kersnik
Spoštovani!
– Imam takšne pikice (tako nekako) na glavici, v barvi kože, nekatere so posamično, nekatere pa zelo skupaj, in me zanima, če lahko prerastejo v kaj večjega? Če so to sploh bradavice?
Lep pozdrav!
Hvala za odgovore in lep dan naprej.
Spoštovani!
– Lahko mastrubiram, ne da bi se bradavice širile?
Lep pozdrav!
Hvala za odgovore.