Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izpuščaji na penisu

Izpuščaji na penisu

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Že kar nekaj časa se mi je pojavilo na koži pri modah 5 rdečih pik. Izgledajo kot krvne pike, ker na dotik izginejo in se po parih sekundah pojavijo nazaj. Sumim, da sem si med britjem malo ranil kožo. Je pa že dlje časa isto število pik, se ne širijo ali večajo. Kaj lahko storim, da bi te pike izginile?
Pa še eno vprašanje. Pred leti se mi je pod glavico naredila ogromna bula, takrat sva s punco povijala v kamilične obhladke in je bula sama začela pokat in je pritekeu ven najprej tekoč beli gnoj, nato pa kot neki iztrdki gnoja. Sedaj teh težav nimam več ampak mi je ostala (dobesedno) luknja. Seveda po dolgem času še priteče, na silo, malo gnoja ampak to je mogoče 2krat na leto. Ali bi moral to s čim mazat ali mi preostane še samo kirurško delo? Sedaj za oboje uporabljam ognjič, da vidim, če se bo dalo kaj izboljšat.

Imate vi kakšno boljšo varianto za celjenje?

Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem.

Lp

Pozdravljeni,

zadoščati bi moralo normalno umivanje.
Če pike niti ne izginejo niti se ne večajo, zdravljenje ni potrebno. Če vas moti, pojdite k zdravniku.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Lep pozdrav!
Že kar nekaj časa imam na glavici penisa nekakšen moder mehurček kateri me ne boli, niti ne srbi.Uriniram normalno, enostavno nimam nobenih problemo, ampak me je strah, da je nekaj resnejšega.. Bi lahko glede na sliko, katero sem vam pripel povedali kaj naj bi to bilo? Na enem od forumov sem še popvprašal o tem in so mi odvrnili da je to le zaradi “trenja” ter da izgine v roku treh tednov in me zanima ali je to res oz. kaj vi menite? Najlepša hvala in pa srečno in pa predvsem zdravo novo leto! 🙂

Slika: http://shrani.si/f/S/jy/3HvnohjW/20160102150654.jpg%5B/quote%5D

Spoštovani, na hitro se bom vmešal, če dovolite.

Pošiljatelj je navedel pravilni naslov do fotografije, a forum nekatere besede in povezave “zamaskira” (iz meni neznanih razlogov). Sliko sem prenesel na moj dropbox:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3031987/20160102150654.jpg

Ko boste odgovorili (če je še sploh aktualno), bom fotografijo izbrisal.

Lep pozdrav, Matjaž
(To besedilo sem vam že poslal 2.1.2016 prek zasebnega sporočila, a najbrž niste videli).

Pozdravljeni,

po videzu bi lahko šlo ali za hemangiom, posledice trenja, ali kaj tretjega. Je pa izrastek toliko velik, da vam svetujem zadevo pokazati zdravniku v živo, je veliko lažje opredeliti spremembe kot pa po sliki.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Zivjo,
Uceraj zvecer sem komaj opazil zelo majhnk crno piko na glavi penisa.Me ne boli niti srbi,zanima me ce je kaj resnega.Sicer sem jo poskusal stisnit saj je zgledala kot da se je kri strdila in iz nje je steklo zelo malo krvi. Bil bi vesel odgovora
Lp!

Pozdravljeni.
Na pesinu imam belo piko ki ce pritisnem nanjo malo zaboli. Kaj bi bilo to?

Lp

Pozdravljeni,
ta črna pika je najbrž po predrtju izginila. Ni značilna za nič resnejšega. Pustite spremembo pri miru, verjetno bo izginila sama od sebe.
LP!

Pozdravljeni,
če je pika ne izgine, gre lahko za kondilom ali moluske. Oboje je virusna bolezen, nastanejo še nove lezije. Pojdite k zdravniku, ker se jih, če jih je več, zdravi. Prenaša se s spolnim kontaktom.
Opazujte se par tednov, pa boste videli, kaj se dogaja. Če izgine, zdravljenje ni potrebno.
LP!

Zdravo!
Pred kakšnim tednom sem na zgornji strani stegna opazil izpuščaje, ki pa niso bili ne srbeči ali boleči. Čez nekaj časa so se začeli razmnoževati in prišli so tudi na penis. Nekaj izpuščajev imam na korenu penisa, medtem ko jih na glavici nimam. Izpuščaji so rozasti ter v sredini beli. Kaj bi to lahko bilo?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
ne vem, kaj bi to bilo in če je nalezljivo. Treba je pogledati, svetujem obisk pri zdravniku.
LP!

Mene, pa zanima kaj bi to bilo na koncu glavice penisa, imam kot beli pigment ampak ne srbi, ne peče, ne boli in je nemotece ampak me skrbi kaj bi lahko bilo ce dobro pogledam so ovalne oblike ena zraven druge, bele obarvane amap niso nic izbocene kot bi bil pigment, samo se mi zdi da se pocasi siri… je lahko nevarno??? AIDS, hepatitis…?

lp JJJJ

Brez skrbi, AIDS in hepatitis to sigurno nista. Je neka glivična okužba, manj verjetno herpes. Najbolje je, da greste k zdravniku.
LP!

Pozdravljeni,

zanima me ali je mogoč prenos spolnih bolezni preko brisače? Namreč pred nekaj dnevi sem imel spolni odnos z punco pri tem pa sem uporabljal kondom. Vendar pa sem imel po tuširanju ovito brisačo okoli pasu punca pa mi je gola se drgnila z nožnico ob mojem penisu. Med penisom in nožnico je bila brisača.
Po kakih treh dneh me je začelo srbeti na penisu na kar sem dobil po glavici penisa rdečino.
Ker imam probleme tudi s prostato se mi je tudi poslabšal curek vode.

lp.

Pozdravljeni,
glede na to, da imate težave, ni pomembno, na kakšen način ste zboleli. To so znaki okužbe in zdravljenje je potrebno.
LP!

Pozdravljeni
Imam težavo. Že nekaj časa se mi na glavici in pod glavico pojavljajo rumeni koščki, pikice. Lahko jih je preprosto odstranit ( dodatknem se ga in dam stran) me ne motijo vendar me je začelo skrbeti. Prosim pomagajte.

Pozdravljen,
predvidevam, da je to normalen izloček žlez v koži tega področja. Zadošča normalna higiena.
LP!

Lep pozdrav, na spodnji strani glavice so se mi naredile takšne bele lise, ne srbijo in ne pečejo. Včasih so manjše, drugič večje, kaj bi lahko bilo?
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni, kolikor je možno razbrati s slike, bi šlo lahko za glivično okužbo. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, že približno eno leto imam na glavici penisa nekakšne bele lise, ki so neboleče uriniranje je tudi nepekoče. Zanima me kaj bi lahko bilo zraven vam posredujem tudi sliko. Zahvaljujem se vam za odgovor

Pozdravljen, tole na sliki bi povsem lahko bilo “nič”, posamezni deli glavice slabse prekrvavljeni ko ta del zategne kozica oz frenulum, ko jo potegnete dol, pokazite se urologu a vsaj po sliki mi ne deluje bolezensko ala lichen ipd
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close