Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izpuščaji na penisu

Izpuščaji na penisu

Dober dan!

Mene pa zanima ima že dlje časa nekakšne bele lise na glavici penisa ter nekakšne mehurčke na robu kožice ki ne počijo ter me tudi ne srbijo niti ne pečejo/bolijo. Nekoliko tudi zaudarja, mažem se z canesten kremo ter z vatno paličko ki jo namočim v olje in podrgnem in se mi zdi da vsakič ko podrgnem po belih lisah mi kot nekakšna povrhnica odstopi kot nekakšni svalki.

Lep pozdrav!

lepo pozdravljeni

imam problem

pred 14 dnevi sem imel nezaščiten analni spolni odnos in dan po tem se mi je na glavici penisa pojavila rdeča majhna razjeda ki se veča in za tem se mi je čez par dni pojavila še ena in danes sem opazil da se mi je na kožici pojavila še ena razjeda…..me ne boli in ne peče in ne srbi ampak me je pa zelo strah zakaj se ne zmanjša in ne izgine …že par dni uporabljam raztopino in kremo canesten…. kaj bi to lahko bilo? kaj nej naredim? ne me pošiljat še k zdravniku ker me je strah in sram rad bi probal sam rešiti ….pomagajte mi prosim

zdravo

pred kratkim sva imela s punco nezaščiten spolni odnos(približno 14 dni nazaj)
par dni zatem sem opazil da me med uriniranjem boli(ne peče),da hodim pogosteje urinirat.
čutil sem ščemenje v sečnici.
opazil sem izcedek iz sečnice. včasih prozoren nekajkrat pa tudi bel(ne smrdeč)
sedaj je izcedek le še prozorne barve.
danes sem opazil tudi rdeč izpuščaj na glavici in pod kožico, ki pa ne srbi.
higiena je redna.
že nekaj dni se kolikor toliko redno mažem s kremo bepanthen plus.
v naslednjih dneh grem še po canesten v lekarno.
po prebiranju in raziskovanju na internetu sumim na glivice ali pa na klamidijo( 🙁 ).
upam da mi lahko poveste kaj bi lahko bilo in kaj naj naredim.
v najslabšem primeru grem v sledečem tednu do osebnega zdravnika.
že vnaprej se zahvaljujem za hiter odgovor in kakršenkoli nasvet oz. pomoč.

zdravo!
star sem 17 let in imam probleme. ko se pobrijem po penisu in okoli, se mi koža pordeči in nastanejo zelo majhni mozolčki kaj naj storim saj jih je zelo veliko. mozoljev drugače nimam nikoli le ko se pobrijem.

Pozdravljeni!
Opazil sem veliko drobnih pikic večinoma v barvi kože mislil sem da bodo same izginile a niso nekje se mi je pojavila tudi rdeča izboklina. Nič od tega ne boli ali srbi . Vrh je malo rdeč in na eni strani imam zelo vidno črno žilico.

Če kdo ve kaj je kaj od tega hvala!

Spoštovani dr. Kersnik.

Ponovno vam se oglašam, kjer sem pred pred dvema mescoma spraševal o svojem problemu glede čudnih izpuščajev na koži na penisu.

Bil sem pri zdravniku (urolog), kateri ni potrdil nobene diagnoze kot npr. glivice ali kaj podobnega. Povedal mi je le da izpiram s kamiličnim čajem in v kolikor ne bo bolje, da se oglasim pri dermatologu.

Nisem poskusil z vaše strani predlagano kremo, saj se jo da dobiti le na recept, jaz pa neživim v Sloveniji in mi je že tako ali tako bilo nerodno se pokazati urologu, sedaj pa bi moral najbrž se prikazati tudi k splošnemu zdravniku ali dermatologu, da mi to kremo predpiše.

Prilagam vam sliko, kako cela stvar izgleda. Rad bi čimprej rešil opisano težavo, zato vas prosim da si ogledate sliko in mi pomagate z nasvetom bodisi je to obisk pri dermatologu ali pa kot že prej predlagano kortikosteroidno kremo.

Za odgovor se vam ponovno zahvaljujem.

Link:
http://s9.postimg.org/8w2unswbj/Izpuscaj.jpg

Spoštovani!

Potem gre najbrž za nespecifične spremembe. Mažite z mastno kremo, ali pa si prsikrbite kortikosteroidno mazilo. V delih izgleda nekoliko blekasto, kar bi lahko govorilo za sklerodermo – če na tistme mestu kožo tudi zateguje. To bi vam lahko preveril dermatolog.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni.
Ze nekaj casa na trupu penica opazam zelo majhne nezno roza ispuscaje. Niso srbeci ali boleci in se jih komaj obcuti. Ne povzrocajo mi tezav vendar me zelo skrbi.
Hvala za odgovor,
Matevz

Lp, imam problem, in sicer se mi je kot nekakšna “bulica” pojavila na glavici penisa.Nič me ne boli ob dotiku ali pa če se ne dotikam niti me ne srbi. Sliko imate v prilogi, rad bi pa izvedel kaj to je. Hvala še vnaprej!

[img]http://shrani.si/f/b/W4/hQf2XMp/image123.jpg[/img]

Spoštovani!

Izpade kot nekakšen mehurček, ki bi lahko nastal ob trenju, drgnjenju, ali pa tudi brez česar koli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Se pravi ni nič hudega? Nimam se za kaj sekirat? 🙂

Spoštovani!

Vsaj, kot vidim. V treh tednih bi moralo izginiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Star sem 19 let in opažam, da se mi pri luknjici na glavici penisa včasih naredi kot nek brezbarven mehurček. Če le tega stisnem se predre in iz njega izteče prozorna tekočina. Drugače na dotik ni boleče. Bi to lahko bilo kakšno vnetje ali kaj podobnega?

Hvala

Spoštovani!

Moral bi videti. Imponira kot hepres. Če je potem po kakšnem tednu koža normalno, ni problema.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Zanima me kaj pomenijo kot nekake bele tanke lise na penisu ko ga odprem (na kožici) glavica penisa pa ni rahla je malo grbinasta. Na spodnjem delu penisa pa imam nekakšne pike ne srbijo so zelo majhne. Zelo me zanima kaj bi to lahko bilo. Prosim za odgovor.

Lp

Spoštovani!

Imate glivično vnetje. Če umivanje ni doovlj, potem mažite z mastnim mazilom za kožo, ali v lekarni kupite canesten in si z njim namažite glavico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g.Kersnik

na spodnjem delu penisa se mi je pojavila majhna bela “bunkica” (na dotik se čuti kot majhna trda bunkica), ne boli ne srbi in imam jo že nekaj časa. ali je kaj nevarnega, ali lahko kaj naredim ?

Lp,Tim

Spoštovani!

Ne vem, če si spremembo prav predstavljam, vendar iz opisa bi rekel, a gre verejtno za kakšno reaktivno stanje po ventju zaradi glivic ali drgnjenja… Izginiti bi moralo v treh tednih, sicer se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Že kar nekaj časa imam na glavici penisa nekakšen moder mehurček kateri me ne boli, niti ne srbi.Uriniram normalno, enostavno nimam nobenih problemo, ampak me je strah, da je nekaj resnejšega.. Bi lahko glede na sliko, katero sem vam pripel povedali kaj naj bi to bilo? Na enem od forumov sem še popvprašal o tem in so mi odvrnili da je to le zaradi “trenja” ter da izgine v roku treh tednov in me zanima ali je to res oz. kaj vi menite? Najlepša hvala in pa srečno in pa predvsem zdravo novo leto! 🙂

Slika: http://shrani.si/f/S/jy/3HvnohjW/20160102150654.jpg

Pozdravljeni,

slike ne morem odpreti, ker je naslov neveljaven. Če želite, lahko pošljete sliko s pravim naslovom.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close