Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izpuščaji na penisu

Izpuščaji na penisu

Spoštovani!

Zaenkrat še opazujte. Če v 10 dneh ne izgine, oz. ponovno poveča, se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

pozdravljeni!
na notranji strani kožice in pod glavico se mi je nared kup zelo malih izpuščajčkov. ko se dotaknem rahlo zapeče. spolnih odnosov še nisem imel. nevem kaj bi to lahko bilo
LP

Spoštovani!

Gre za glivično vnetje. Dobro izmijte pod tušem, namažite z mastno kremo, v lekarni pa si kupite Canesten mazilo. V 10 dneh naj bi prišlo do izboljšanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
S partnerjem imava naslednji problem:po spolnem odnosu se mu vedno pojavijo na glavici in na notranji strani kožice beli izpuščaji ki ga srbijo, nato pa zginejo. Občasno ga nato še srbi, izpuščaji pa izginejo. Sama nimam nobenih problemov, sem se pa spomnila da sem imela, odkar sva skupaj spolno aktivna, zelenkast izcedek iz nožnice. Kaj menite, kaj bi to lahko bilo? Zelo me je strah da ni kaj narobe. V preteklosti ni imel takšnih težav, pravi.
Hvala in lep pozdrav!

Poskusita s kondomom, če bo bolje, potem sta verjetno našla “krivca”. Zelen izcedek je lahko prisoten pri bakterijski vaginozi, še posebej, če smrdi “po ribah”, poskusite z vaginaletami, ki vsebujejo mlečno kilsino, povprašajte v lekarni. Lahko gre tudi za kakšno alergijo na kondome (če jih uporabljata že sedaj).

Matjaž

Spoštovani!

Se strinjam. Najprej poskusite mlečno kislinske vaginalete, sam pa naj se namaže z mastno kremo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav
Opazil sem da se mi je kožica penisa lahko rečem pripela na luknjico penisa. Kožico imam dolgo tako da tega prej nisem opazil. Izgleda kot da kožica raste iz luknjice. Ker je luknjica podolgovata in jo je del pod kožo prej tega ni bilo videti.
PS: mozoče se vam to zdi neresnično a je res
Zahvaljujem se vam za vsakršnjekoli nasvete
Lep pozdrav

Spoštovani!

Če si prav predstavljam, je običajna vez med glavico in kožico nekaj obilnejša, vendar to ne sme biti kakšen problem. Sicer pa pošljite sliko, da pogledam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni ponovno!

Uporabila sem Canesten vaginalete in kremo, partner pa se je samo mazal s kremo. Pri meni se je stanje izboljšalo, ni več nobenega izcedka, pri partnerju se je sicer tudi izboljšalo (ne srbi ga več in nima belih izpuščajev) vendar so ostale nekakšne rdeče pike – izpuščaji po robu glavice pod kožo, ki nočejo izginiti. Sedaj se maže že tretji teden a še vedno ostajajo. Kličem ginekologinjo že kak teden pa se mi nihče ne oglasi…

Hvala za nasvete in lep pozdrav!

LP

Jaz imam eno vprasanje in sicer na robu glavice penisa imam kot nekaksno belo crtico ni sicer tako velika samo me zanima kaj je to ali pomaga kaksna krema ?

LP Mark

Spoštovani!

Ne da bi videl, težko rečem. Najbrž samo razlika v odtenku kože. Nekaj dni mažite z mastno kremo za kožo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Pod glavico penisa imam belo liso, ki pa kjub uporabi Canestena ne izgine. Lisa izgleda kot poškodovana koža, najlažje bi rekel kot nekakšna podolgovata ranica. Najbolj je opazna barva lise. Sedaj sem opazil na drugi strani tudi okroglo ranico, ampak ta ni bele barve.

Prosim za vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav,

Spoštovani!

Najpogosteje gre za draženje kože in vpliva vlage. Poskustie nekajkrat namazati s kortikosteroidnim mazilom. Dobite ga le na zdranviški recept. Če v dveh tednih ne bo izginilo, pošljite sliko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni !
Ja sem pa opazil da so se mi naredili rdeci izpuscaji izpod kozice in so srbeci. Zanima me kaj je to in kako se jih znebim.

Lp. Miha

Pozdravljeni!

Meni so se izpod kozice naredili rdeci izpuscaji in so srbeci zanima me kaj je to i kako se jih znebim.

Lp. Miha

Pozdravljeni!

Ja sm opazu izpid kozice rdece srbece izpuscaje, zanima me kaj je to in kako se jih resim.

Lp. Vojkoslav

Pozdravleni!

Js sem opaziu da so se mi naredili rdeci izpuscaji izpod kozice zanima me kaj je to in kako se jih znebim.

Lp. Vojkoslav

Spoštovani!

Verjetno gre za blago glivično vnetje. Poksuiste s kakšno od kremo za kožo, ali pa v lekarni kupite canesten mazilo. Če po dveh tednih ne bo bolje, se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g. Kersnik.

Tudi jaz imam eno težavo, za katero potrebujem nasvet. Pojavil se mi je 2x10mm rdeč mehur takoj za glavo penisa. Na dotik ni boleče, je mehko, rožnate barve (kot koža) v normalnem stanju penisa, ob nabreklem penisu se tudi mehur razširi in tudi postane bolj rdeč. Podobno izgleda, če ste kdaj videli manjšo opeklino, ki nastane ob dotiku z vročo površino.

Na začetku sem opazil, da je na tem predelu bila koža suha, čemur nisem pridajal nobene pozornosti, nato se je pa ta mehur pojavil. Ves ta čas sem z ženo imel normalne spolne odnose, ampak tokrat s kondomom. Ob spolnem odnosu me je bolelo, saj je prišlo do drgnjenja tega mehurja s kondomom.

Sedaj sem poskusil z omenjeno kremo Canesten (en teden mazanja 3x na dan) in stanja še ne morem opisati kod vidno izboljšanje, bolj bi rekel da je enako ali pa mogoče bolje.

Ali se stvar izboljša po 2-3 tednih ali mi predlagate obisk zdravnika, če sumite na zgoraj opisano, da gre za kaj drugega in ne glivice.

V upanju na vaš odgovor vas lepo pozdravljam,
Marko

Spoštovani!

Protiglivicam ste uporabili kremo. Sedaj ali počakajte, ali pa enkrat dnevno uporabite kortikosteroidno kremo, pa bi moralo izginiti v nekaj dneh. Največkrat so to glivice, ki pustijo nekakšno brazgotino na koži, ki je na penisu kot pordela koža v nasprotju z drugo kožo, kjer bi bila lisa temna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close