Pred časom so nam v stanovanjskem bloku vdrli v kletne prostore in še nato v kleti posameznikov-stanovalcev. Iz naše so odnesli kolesa (dokaj visoka vrednost), rolerje, drsalke, smučarsko opremo…. Naredili smo prijavo na policijo in dogodek prijavili na zavarovalnico. Ker pa na zavarovalnici nismo dobili željenih odgovorov na zastavljena vprašanja (si bom vzela na znanje za naslednje leto, ko mi bozavarovalniki agent ob sklepanju zavarovanja vse mogoče obljubljal in zatrjeval) se obračam z mojim vprašanjem še na ta forum.
Zanima me namreč, kaj ti zavarovalnica krije oz. kolikšno amortizacijo opreme ti odšteje pri izplačilu. Imamo pa navadno stanovanjsko zavarovanje in s tem zavarovane tudi stvari v pomožnih prostorih (torej tudi klet).
Hvala za vaše odgovore.
V vašem primeru se odškodnina za ukradene stvari izplača do 10 % zavarovalne vsote za stanovanjsko opremo.Če bi bila zavarovalna vsota za vašo stanovanjsko opremo recimo 60.000 Eur,potem imate kritje za ukradene stvari do 6.000 Eur.
ker naj bi bilo tako zavarovanje sklenjeno na novo vrednost,se amortizirana vrednost ne odračunava,zavarovalnica pa vam poravna nakup novih ukradenih stvari.Tako je tudi prav.
Kolesa v skupnih prostorih,kolesarnicah in kleteh pa morajo biti še dodatno zaklenjena,kajti drugače odškodnine ni.Takšen je predpis.
Moj odgovor temelji na premoženjskem zavarovanju zavarovalnice Merkur.
Upam,da boste uspešno rešili zaplet,če pa se bo kaj zapletlo pa le napišite.
Lepo pozdravljeni, Bruno [email protected]