Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva izostanek menstruacije in zanositev

izostanek menstruacije in zanositev

Pozdravljeni
Stara sem 24 let in s fantom se ze malo več kot pol leta trudiva, da bi zanosila. Sedaj mi izostaja menstruacija več kot 1 mesec. dobiti bi jo morala 10.1 ampak je še zdaj ni. Naredila sem že tri teste, vendar so vsi bili negativni. Klicala sem tudi ginekologinjo, ki mi je rekla naj še počakam, zmes naredim še kakšen test in jo pokličem čez en mesec. V primeru, da menstruacije še ne bo mi jo bo umetno sprožila. Resnično me skrbi, saj se trudiva zanositi to pa je zaj vse le še poslabšalo in sploh ne morem ničesar uravnavati. Resnično me zelo skrbi in ne vem kaj storiti. prosim pomagajte nekako.

Spoštovani,

razlog za daljši izostanek M je najverjetneje “luteinska cista”, kar se pač zgodi in v bistvu ne potrebuje zdravljenja, ampak vam se domnevno mudi zanositi in seveda, če ni ovulacije, trenutno ni mogoče zanositi, ovulacije pa verjetno ne bo, dokler se vaš ciklus ne uredi. Poskusite ponovno poklicati svojo ginekologinjo in jo prosite, če vam lahko menstruacijo sproži kaj prej kot po dogovorjenih 3 mesecih čakanja. To je žal vse, kar vam lahko svetujem. ostalo je odvisno od “izvedbe”.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close