Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Izostanek menstruacije

Izostanek menstruacije

Pozdravljeni.

 

Stara sem 46 let, do zdaj vedno redni ciklus, nobenih težav.

Od maja dalje (po hudi reakciji cepiva Jansen) mi je dva krat izostala menstruacija. Bila na pregledu in zdravnica mi je dala tablete Primolut in menstruacija je julija prišla in po 30 dneh še v avgustu.

Julija sem dala tudi kri zaradi hormonskih preiskav, ki so potrdile, da zaenkrat še vse štima.

Zdaj sem spet tam, kjer sem bila, menstruacije ni. Naj spet vzamem tablete? Kaj naj? Je to začetek mene? Naj si pomagam s tabletami ali naj preprosto čakam, da menstruacija pride? Naj dodam, da me v trebuhu neprestano nekaj črviči, a menstruacije ni.

Hvala za vaš odgovor. Hana

spoštovani,

ste v letih, ko so takšne motnje ciklusa že lahko normalne, zato je težko reči, da so posledice zunanjih vplivov. kakorkoli pa odsotnost M ni problem. Problem bi bilo nenadzorovano zadebljevanje maternične sluznice. zato predlagam, da počakate za enkrat in če M ne bo 3 mesece, obiščete ginekologa, ki bo preveril debelino maternične sluznice in če bo ta debela, vam bo ponovno predpisal progesteron za sproženje M. Odsotnost ciklusa torej ni problem, če ni ekscesnih vrednosti estrogenov brez oponenta progesterona.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close