Izlet v Celje

V soboto bi se odpravili na izlet v Celje z vlakom.
Kaj bi lahko počeli 4 ure, ki jih bomo imeli na razpolago in
ali kdo kaj ve o Hermanevem brlogu?

Hvala Mateja

Hm, v Celju 4 ure… Upam, da ne boste razočarani.
– Hermanov brlog,
– sprehod skozi center mesta,
– tortica v slaščičarni,
– sprehod ob Savinji in nato v mestni park.

Lahko se povzpnete na Celjski grad. Od Savinje bojda ni več kot slabe pol ure hoda po Pelikanovi poti. V eno stran, seveda.

Trenutno se ne spomnim nič drugega. Glede na to, da pridete z vlakom in tu nimate prevoza… Je pa Celje zelo lepo mesto.

Lep izlet vam zelim.

Ja, Celje je lepo, ampak v tem času…naj samo povem, da je večina mojih prijateljic bolnih…gripa…Celje je še posebej nekako ”kužno”. Če boste le zunaj, bo verjetno ok., ne pa hodit v gužvo, sploh ne tja, kjer so otroci.
P.s. Na Celjski grad pa pot ni kaj prida enostavna. Ja, lahko greš po Pelikanovi poti, ampak če se ne motim (če je to res Pelikanova pot), je to zeloooooo navkreber potka. Lahko pa greš okrog po cesti, je bolj prijetno, ampak pa traja vsaj 1 uro.
Meni je bilo v Celju vedno lepo…Bom pa zdaj še počakala na toplejše in predvsem bolj sončne dneve, takrat se Celje pokaže v najlepši podobi…

Imajo kar prav, če ni sončka je kar žalostno. V soboto dopoldne se še kaj dogaja, drugače je pa precej prazno in popoldne ne srečaš žive duše. Pozna se, da so vsi bolani in da večinoma rinejo v trgovske centre, ki pa so kar oddaljeni od železniške postaje. Celeia park je blizu, vendar za otroke ne bo zanimiv. V primeru sončka pa je lep sprehod ob Savinji, mogoče igranje pri vrtcu na Kajuhovi, ki je odprt čez vikende,… Hermanov brlog za male otroke ni ravno zanimiv.
Tako da res ostanejo še samo trgovine, na žalost.

Punce hvala sem pa tudi videla, ko mi je anomiss napisala en link, da je Hermanov brlog do marca zaprt – bomo šli pa takrat.