Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja izjava našega štiriletnika :)

izjava našega štiriletnika :)

Sem se prav nasmejala izjavi našega 4letnika, ko je prišel iz praznovanja rojstnega dne. Seveda smo ga zasliševali, kako je bilo, kaj so delali in na vprašanje, kaj so jedli, je odgovoril:
“Nič zdrave hrane, samo sladkarije, pa sendviče, pa čips, pa torto na koncu!”
🙂

:O

hehe, luštno!
joj, pa bi js tudi … čips .. 🙂))))))

in kaj je tle smešno?

A je po tvoje mogoče za zjokat?

Ni za zjokat, ampak tudi jaz ne vidim v tem nič smešnega.

saj avtorica ni napisala,da je smešno ampak, kaj je izjavil otrok star 4 leta.

Očitno je čist zafrustriran z zdravo hrano,pa mu je blo tole čist mim.
Ampak vse lepo in prav sam otrok ma 4 LETA!!!!

Izjava je luštna. Samo babnice tukaj ste nekatere zoprne kot driska. Ampak še vedno boljše, da se na nas kregate kot na vaše domače…

ja avtorica je napisala, da se je ful nasmejala. in mene zanima, čemu. za men je to bolj žalostno, da je otrok pri štirih letih tako obremenjen.

Pa daj nehaj no. Štiriletniki si že tako vse zapomnijo in povežejo, kar se mimogrede pogovarjaš, da glava peče in ni nujno, da so z zadevami obremenjeni…. Naš štiriletnik ves čas flanca o dreku in prdecih pa verjemi, da ga s tem ne obremenjujemo….🙂))))

Hehe, pravzaprav je res čisto možno.

Štiriletnik bo težko debatiral o zdravi in nezdravi hrani, če ga doma s tem ne bombardirajo. Besedno mislim. Ti že lahko kuhaš zdravo, ampak štiriletniku ne boš razlagal ob vsaki hrani, ali je zdrava ali ne. Če pa ob vsakem čipsu, sladkariji … ne pozabiš omeniti otroku, da je to nezdravo, se najbrž navzame tega.🙂)

Se strinjam….

TEžko da se bo povprečen štiriletnik kar sam od sebe spomnil ,da je bila na rojstnem dnevu sama nezdrava hrana, če bi to samo enkrat nekje mimogrede slišal. Grem stavit, da je tale bombardiran s tem, kaj je zdrava in kaj nezdrava hrana.

No, možno da so samo v vrtcu s tem obsedeni. Pač nekje, kjer otrok preživlja dlje časa. Saj ne pravim, da je to slabo, verjetno je čisto okej, da otrok že zgodaj ve, kaj je zdrava in kaj nezdrava hrana. Ali se tega drži v resničnem življenju ali ne pa je najbrž drugo vprašanje.

No, da se ne skregate, dodatna razlaga.
Nasmejala sem se zato, ker tudi na naših rojstnih dneh ponavadi jemo takšno hrano – pa tudi sicer “žal” ne uspemo kaj dosti zdravo kuhat. Otrok je (zdravo) kosilo v vrtcu,… sploh se pa o tem bolj malo pogovarjamo – ja, že rečem, da je jabolko zdravo in da vsak dan pač ne more bit čokolino za večerjo… kaj dlje pa zaenkrat naši pogovori niso segli.
očitno so se več o tem pogovarjali v vrtcu – in naš sin je to povezal z prehrano na rojstnem dnevu.
– In temu sem se nasmejala – doma ni še nikoli komentiral, na rojstnem dnevu je pa pričakoval “zdravo hrano”

Men bi se pa fajn zdel če bi kdo od mojih razmišljal na ta način:)))))

izjava našega štiriletnika 🙂
Napisal: trili
Datum: 16.03.2008 18:48

Sem se prav nasmejala izjavi našega 4letnika.🙂

Jovanka, še 10x preberi in se nauči brati. 🙂smeško tudi pomeni nasmeh.

trili, super izjava za tako malega froca. Kaj češ, če otrok že pametno razmišlja. Mogoče to kaže, da bo izbral tak poklic.😉
Le glej, da te ne bo zatožil v vrtcu, da ne jeste zdrave hrane.😉

Obremenjen? A da se zaveda kaj je zdravo in kaj ne? Meni se zdi to pohvalno. Seveda otroku privoščiš tudi nezdravo hrano in ga učiš zmernosti. Na koncu koncev je odločitev itak njegova. In ponavadi je tako, da bolj kot prepoveduješ, slabše je.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

brane, to da se je avtorica nasmejala ne pomeni,da je smešno tudi drugim. Jaz sem naslov vzela dobesedno.Drugače znam brati ,ja.

New Report

Close