Izjava
Spoštovani!
Lani novembra sem pri zobozdravniku podpisala izjavo o izbranem zobozdravniku (sicer k njemu hodim že 13 let, delal keramične mostičke ipd, gre za koncesionarja).
Sedaj ima dopust. Mostiček se mi je odcementiral, šla sem v javni zavod, na vratih moj zobozdravnik ni imel napisanega nadomestnega.
V javnem zavodu me je zobozdravnica poslala na slikanje in ob vrnitvi naslednji dan dejala, da naj podpišem izjavo. Sedaj mi je žal, da sem to naredila – ali je ta izjava sploh veljavna, glede na to, da sem prejšnjo podpisala pred manj kot enim letom, tu pa nisem navedla vzroke zamenjave. Kaj naj storim?
Lp, Karmen
Spoštovana Karmen,
za slikanje zob ni potreben podpis izjave, tako da iz vašega pisanja ne morem razbrati, zakaj ste to storili. Podpis izjave je veljaven, čeprav še ni minilo 1 leto.
Pogovorite se z novo izbrano zobozdravnico in prosite starega, če se lahko ponovno opredelite pri njemu. Svetujem pa vam, da se obrnete še na ZZZS in jim razložite svoj primer – s tako pogostimi prekinitvami in opredelitvami namreč nimam izkušenj.
Lepo pozdravljeni!