Najdi forum

Izgubljen primer

Imam dolg problem, upam, da vem ne bo vzel preveč časa. Začelo se je marca, začutil sem, da se mi je tekočina iz želodca dvigovala in je dosegla žrelo, nisem pa kašljal. Dobil sem controloc 2x20mg za dva tedna. Podobno se mi ni ponovilo, je pa ostal problem s požiranjem. Težje sem požiral, kot bi bilo vse “suho”, hrana se je lepila, moral sem spiti veliko vode. Gastroskopija ni pokazala nobenih sprememb, HP negativen (sem tudi gastoskopista posebaj vprašal, če je kaj videl na požiraniku in je rekel “da nič”), razen refluxa žolča v želodec (po njegovi oceni nič takega). Težave s požiranjem imam še danes. Controloc sem opustil, ker ni nič drugače, isto je po ranitalu. Poleg tega se mi pogosto spahuje in rigam. Edino kar pomaga je Rupurut, vendar pa se mi zdi, da me po njem boli zgodnji del trebuha, na pritisk tudi pod desnimi rebri. Slabo mi ni, včasih zjutraj izpljunem gosto slino, včasih je tudi čudne barve (rumenkaste). Že 2 leti imam v žolčniku odkrit polip 3mm, ki pa se na rednih UZ kontrolah ni večal. Star sem 27 let.

Prosim vas za kakšen nasvet, h komu naj se obrnem. Je to lahko GERB ali naj mojo zdravnico prosim, da razširi diagnostiko. Sedaj vzamem do 3 rupurute na dan, pp, ostale terapije nimam.

Hvala.

Pozdravljeni!

V vvašem primeru bi opravila rtg slikanje požiralnika, manometrijo požiralnika ter 24-urno pH metrijo požiralnika.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close