Najdi forum

izgubila sem smisel življenja

Ne vem kje naj sploh začnem, saj je moje življenje ena sama velika polomija, nekaj po moji krivdi, nekaj po krivdi partnerja. razšla sva se že pred nekaj leti. ostala sem sama z otrokoma, živimo v najemniškem stanovanju (zaradi dohodkov že skoraj životarim). že cel življenje se prekleto matram, da bi si kaj ustvarila, dom, družino, pa mi je vse propadlo in se čez noč uničilo. s možem sva se 2krat poskušala zbližat, pa nama ni uspelo, on je reševal probleme v alkoholizmu in prijateljih, jaz sem poslušala in delala kot so mi govorili drugi, namesto da bi uporabljala svojo glavo. zdaj sem zavedam, kaj sem vse izgubila v življenju, tavam v temi iz katere ne najdem izhoda in se utapljam, …… , nimam moči da živim dlje, …….. a ima sploh še smisel …………..

maša,

smisel je vedno. samo če obstaja vera, upanje in ljubezen. In vaš kaj pravijo, upanje umre zadnje. odpri oči in sprejmi tako kot je, zagotovo se ti bo prikazalo tudi boljše obdobje.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Veš kaj pa jaz mislim?

Da se mi je prav to moralo zgoditi, zato da lahko stvar pogledam še iz druge plati. Pa verjemi, da nikoli ne ponovim več tistega, temveč naredim kaj boljšega.

Poglej v oči svojih otrok. Bi tistim iskricam lahko odpovedala ljubezen? Zato si tu. Daj si priložnost za srečo, saj je sreča že to, če lahko daješ sebe in sprejemaš otroke. Kasneje se morda pridruži še kdo.

Ni srečen tisti, ki je bogat;
bogat je kdor je srečen.

LP

Maša, se strinjam s Primožem. Dodala pa bi, druži se malo s prijatelji in /icami! Malo bodi v družbi. Ne zapiraj se vase.

lp

draga Maša, z isto situacijo se sedaj spopadam sama. Po 10 letih me je mož zapustil z dvema majhnima otrokoma. Tudi jaz sem na začetku gledala vse črno, sesul se mi je svet, mislila sem da pa jaz kaj takega ne morem preživeti, pa se pobiram. Danes je točno 1 mesec od kar se je izselil, pa sem že ful bolje, ne rečem da je dobro, so trenutki ko je hudo, ampak vem da je nekje na koncu predora lučka, ki gori samo zame. Res je to kar ti je povedal že Primož, spopasti se moraš s situacijo in iti dalje, ne spati na lovorikah. Zadaj si en cilj in bo šlo. Jaz sem do nedavnega razmišljala samo o tem kako bi ga dobila nazaj, sedaj sem obrnila taktiko in se začela brigati samo zase, tako da je meni fino, njega pa ne šmirglam, kar je v zvezi z otroci se zmenim ostalo sva pa zaključila. Sedaj pa že pravi da sem mu dala mislit pa da naj mu oprostim.
Prebrala sem tudi knjigo z naslovom “Moški in ženske pred novim začetkom”, svatujem ti da jo tudi ti, meni je pomagala, da sem stvari začela gledati z drugačne plati. Ne smili se sama sebi, vem da je težko dva otroka pa najemnina pa finance, jaz k sreči teh težav nimam imam svoje stanovanje s financami kar gre, res da ni lahko ker je lažje če sta dve plači pri hiši ,ampak vsak lahko preživi samo če hoče. Naredi nekaj zase, pojdi ven se zabavaj, pojdi naklepet s kako prijateljico, ali čas ko ima on otroke nameni samo sebi, predajaj se užitkom, ne vem ojdi v hribe na kolo ali kaj takega se nekje ustavi se malo posončaj, boš videla kako polna energije boš. Pri nas smo zmenjeni tako da sem jaz v nedeljo prosta, pa me je bilo na začetku strah kaj bom počela saj je bil to zame dan ko je družina skupaj, pa mi še nobeno nedeljo do sedaj ni bilo dolgčas, končno imam po 6 letih čas samo zase, ni mi treba gledat na uro, nisem obremenjena če sem na kavi da pa moram domov in me tam še lčaka ena obveznost. Upam da si dojela kaj ti hočem povedati, začni z malimi stvarmi in boš videla, že te so veliko vredne. Pregovor pravi takole “Osredotočimo se na eno pozitivno stvar in pojavila se bo še druga. Tudi v najtežjih trenutkih skupnega življenja v najtemnejši noči, ko vodimo le temo v daljavi migeta medla luč. Osredotočimo se na to luč in sčasoma bo razsvetlila naš dom.”
lp MAteja

mateja kostanjevec

Živjo, Maša!

Ima, življenje vedno ima smisel!!

Samo na otroke pomisli – oče alkoholik – le kaj bi brez tebe!!

Morda je dobro včasih pogledati drugo plat – imam prijateljico, ki nikoli ni bila poročena, imela pa je sina edinca, ki ji je pred leti umrl. In je ostala čisto sama na svetu. Zdaj nima za nikogar živeti! Kako je šele to hudo!!

Ti imaš veliko srečo in darilo – otroke – veseli se jih. In umirjeno samsko življenje je veliko boljše kot slab zakon. tudi če je malo denarja pri hiši – ženske tako ali tako znamo delati čudeže! Ali tvoj bivši mož plačuje preživnino?

Privošči si vsak dan malo oddiha – sprehod, klepet s prijateljico, delo na vrtu – nekaj, kar te veseli – življenje bo postalo lepše!

Drži se!

In spet sprašuješ druge in ne misliš s svojo glavo. Pa naj ti bo. V prvi vrsti si TI, ker če boš ti srečna, boš to lahko prenesla tudi na otroke, če boš zdrava, boš lahko skrbela zanje in jim pomagala….. Poskrbi najprej zase, to ni egoizem. Ne glej kaj vse bi lahko imela, ampak kaj imaš zdaj, sprijazni se s tem, da je to skoraj nič, da pa je tudi tisti skoraj boljši kot nič, živi za jutri in ne za 2o let naprej. Nekje sem prebrala, da ko gre kaj narobe, gre do dna, se nekaj časa plazi po tleh in potem je edina možnost samo še pot navzgor. Smisel življenja? To se bo spraševal tvoj bivši čez 10 let, ko se bo zavedal, kaj vse je zamudil, ko je pretrgal zvezo z otroci.
Sprijazni se z življenjem takim kot je, pa naj je še tako bedno in boš videla, da boš splavala, počasi se bo vse uredilo, vse bo prišlo na svoje mesto, verjemi.
LP

Hojla!

Za za četek si je treba narediti “plan” nadaljnega življenja. Ker brez “planiranja” (bolj in manj uspešnega) niti na Luno nebi prišli!

lp

Nehaj se smilit sama sebi in tarnat,kako ti je hudo in podobne neumnosti.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SKOČI V ŽIVLJENJE IN ZAČNI PLAVATI KAKOR DA TI GRE ZA ŽIVLJENJE!!!!!!!!!!!!
kAJ SI MISLILA,DA TI BO CELO ŽIVLJENJE LEPO,HA PUNCA ŠE NIČ SE NISI NAUČILA-REŠUJ SEBE NE DECA,KI JE ODVISNEŽ,TAKI PA SE NIMAJO RADI,MKAJ ŠELE DA SO SPOSOBNI LJUBEZNI DO ŽENSKE IN MATERE NJIHOVIH OTROK.žENSKA SI IN S TEM TI JE DANA POSEBNA MOČ IN PRIVILEGIJ,DA SE LAHKO BORIŠ ZA BOLJŠI JUTRI.
SAMO NEHAJ TARNAT EN DAN,PA BOŠ VIDELA KAKO SE STVARI ZAČNEJO SPREMINJATI,GOVORIM IZ LASTNIH IZKUŠENJ!!
bOG S TABO,BORKA!!!

Živeti moraš dalje že zaradi otrok. Nekaj pa ti povem, če zase ne bo naredila nič (za svoje telo in dušo) ne boš srečna, ker se razdajaš samo za otroke tudi ti moraš živeti, boš videla, ko boš nekaj naredila zase boš tudi sama srečna. Upanje na življenje z možem (raje vzemi za rezervo, ker pri meni je bilo tako, da je še vsakokrat začel piti) sedaj, ko sem sama z otroki sem velko bolj srečna, njega sem seveda zapustila, ko spoznaš nekoga, ki ti dela družbo in te včasih pocrklja pozabiš na bivšega in si še misliš, kako sem bila nora in to prenašala. Trpela boš samo ti, dokler ne pretrgaš veze. Pa srečno – za dežjem posije sonce, to drži…………

ojla !
Sočustvujem s tabo, verjamem, da ti je ta hip hudo, vendar ni še nič zamujenega. Vsaka preizkušnja potrebuje svoj čas..seveda, če jo tako razumeš, kot izziv namreč.
Situacijo lahko pogledaš iz več strani. Bila je potrebna, da se boš iz tega nekaj naučila.
Če si zdrava, boš lahko poskrbela zase in za svoje srčke.
Otroci potrebujejo zdravo, srečno, umirjeno mamo. Do te stopnje boš lahko prišla, če se boš umirila, sprejela situacijo tako, kot je in ne boš razmišljala v smeri, kaj bi bilo, če bi bilo.
Vedeti moraš, da nisi edina, ki se ji je to zgodilo, žal gre skoraj vsak tretji zakon narazen. Ljudje premalo delamo na graditvi zveze, na komunikaciji, na poslušanju ljudi, pa naj bo partnerja ali otrok.

Glavo pokonci….posveti se sebi, preberi kakšno knjigo o osebni rasti, pridobila boš na samozavesti..to pa je tudi pot do bojšega razumevanja sebe, otrok, okolice, nasploh življenja okrog sebe.

In….ja, upanje VEDNO OSTANE…mogoče boš svoj mir našla tudi v kakšni Cerkvi, ki že sama po sebi deluje tako umirjeno.

Možnosti je dosti, odloči se za tisto, ki je tebi najbolj pisana na kožo in
vso srečo.

New Report

Close